Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanközvetítőnél aláírt...

Tibor215321 kérdése:

Ingatlanközvetítőnél aláírt kizárólagos szerződésem van lehetőség módosíttatni nem kizárólagosra?

Figyelt kérdés
1hete aláírtuk sajnos jól rászedett utólag olvastuk át határozatlan időre szól míg el nem adja a házat. Árat jogunkban áll módosítani. 60napig nem bonthatjuk fel utána is 100e ft+ÁFA megfizetéssel. kirakta a házat 6,9Mft akciósan 4,99M-ért amire a jutaléka 300e ft+áfa lesz ha eladja. ha elmulasztjuk a vevővel az átvételi elismervényt akkor 300+áfa kártérítést ki kell fizessek + bánatpénzről beszél. Egyenlőre ajánlott tértivevényes levélben megemelem az árat mivel azóta festés ablak mázolás villanyvezeték cserén esett át a ház. téliesített faházról van szó amit ő téglának hirdet tervrajzon 48m2 60m2-nek hirdeti ezzel meg lehetne fogni? a jövőben mindenképp fizetnem kell ha fel akarom bontani a szerződést vele van valami kiskapu?

2014. jún. 29. 12:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi is kizárólagosat kötöttünk, de hat hónapra, nem egy évre (DH irodával). Majdnem letelt, amikor megjött az igazi vevő. Ti melyikkel kötöttétek?
2014. jún. 29. 20:40
 2/7 A kérdező kommentje:
mi vidéken vagyunk és egy itteni helyi kft r+r néven fut ha egyáltalán valós cég mert a megbízott neve sincs feltüntetve a signójából meg nem olvasható ki. azt tudom ügyvédek állnak mögötte ugyanis telefonágattam ez ügybe és kiderült neki dolgoznak de kedves volt az egyik ügyvéd hölgy azt tanácsolta írjunk neki egy ajánlottat ár emelésről csak ezt köteles-e elfogadni nem tudom beleírtam neki mindent hogy előnytelenek a képek ráadásul félek egy esetleges betöréstől mivel látszik a led tv ablak mellett van és a ház felismerhető könnyen valamint fa ház és 6.99 M az ár amiért elszeretném adni felújítás stb. miatt hivatkoztam arra enyiből tudnék biztosítani másikat a családomnak hiszen az ár ilyeen mértékű csökkentésével én magam is el tudtam volna adni. ezzel az a gáz nekem nem fél vagy egy év a szerződés hanem míg érvényes adás-vételi nem születik .
2014. jún. 29. 22:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem szabad helyi kis irodákkal kezdeni, a nagyok legalább tisztességesek. DunaHouse, Otthon Centrum, Családi Ingatlan Centrum, ezek a legnagyobbak.
2014. jún. 30. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy szerződést rendkívüli felmondással fel lehet mondani, ha pl. az egyik fél nem tartja be a szerződésben foglaltakat. Egy határozatlan idejűt pedig bármikor fel lehet mondani. A nem mondhatom fel a határozott idejű szerződésekre vonatkozik. Alaposan olvassátok át.

Szerintem azzal az érvvel is felbonthatjátok, hogy nem a valós adatokat hirdeti, ezzel megkárosítja a jó neveteket és a potenciális vevők bizalmát felétek.

2014. júl. 1. 14:46
 5/7 A kérdező kommentje:
elküldtük neki a levelet szerintem tegnap meg is kapta amiben emelem az árat ha nem megy bele akkor lépünk tovább. utána nézetek ennek a rendkívüli felmondásnak hátha sikerrel járunk
2014. júl. 2. 11:08
 6/7 anonim ***** válasza:

ELŐBB OLVASUNK - UTÁNA SZIGNÓZUNK!

Klasszikus átverés, nem akarja egyáltalán eladni, a kötbérekre hajt. Amúgy ilyen nincs, hogy egy szerződés soha nem bontható fel, menjetek el egy ügyvédhez. Az érték-ellenérték arány is problémás.

Ha már (bocs) ilyen ostobák voltatok, hogy olvastlanul írkáltatok alá papírokat, szánjatok rá néhány 10ezret az ügyvédre.

2014. júl. 24. 02:47
 7/7 anonim ***** válasza:
(Kedveském, amúgy maga pont azzal az ügyvéddel áll le tárgyalni, aki az említett céget képviseli? Ne tessék haragudni, de...)
2014. júl. 24. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!