Egy éve vásároltam lakást. Még mindig nem kaptam illetékről értesítést. Miért lehet ez? Mi a teendőm?
Az ügyvédet felhívtam 3 hónap után.
Elküldte a földhivatal határozatát, hogy bejegyezték a tulajdonjogot.
Etna 2 hónappal később felhívtam a földhivatalt, hogy valóban enyém-e, illetve kérdeztem mikor jön az illeték. Azt mondták ők nem tudják mikor küldi a NAV, majd küldi..
Aztán hívtam a NAV-ot, de mivel nincs telefonos ügyfélszolgálatra "jogosultságom" (ezt is ügyfélkapum kell kérni..) ezért telefonon nem adnak infót.
Munka miatt hétfőtől péntekig a nyitvatartási idejükben személyesen bemenni szintén nem tudok.
Ügyfélkapu regisztrációhoz is be kell menni hozzájuk személyesen elintézni..
Innen nem tudom hova tovább... ?
Van az az intézmény amit szabadsàgnak hívnak, próbàld ki.
Amúgy én 15 éve csinàltam ügyfélkaput, és akkor semmcolt már új dolog… Csakcsak lehetett volna 1x időd rá, tuti jártàl azóta Kormànyablakban…
Megcsináltam, kikértem az ügyfélkaput.
Beléptem.
Hát ott semmi egy SZJA bevallási tervezeten kívül.
Hol kellene keresnem a határozatot?
Ha 30 napig nem nyitottad meg az iratot, akkor valóban likvidálta, de ha nem is volt Ügyfélkapud, akkor szerintem nem küldik oda...
Amúgy ezt nyisd meg:
Itt a KAÜ-vel belépsz, értelemszerűen kitöltve a felhnév/jelszót amit kaptál.
Felül szolgáltatások menü, azalatt Adószámla és pótlékadatok/Adószámla
Ezt kiválasztod.
Új lekérdezés gomb. NE állítgass el semmit! Lekérdezés indítása.
Jobb alul meg fog jelenni: "Elkészült eredmények!" Arra kattintasz, alatta piros lesz az eddig szürke PDF gomb, és meg tudod nyitni h milyen követelések/befizetések/tartozások vannak.
De a "Hátralék információ" sorban is megjelenik ha van valami. Nekem ezt írja ki: A lekérdezés nem tartalmaz bankkártyás fizetéssel rendezhető hátraléko(ka)t!
A lakás illeték (visszerhes vagyonátruházási illeték) az "521 Illeték" blokkban jelenik meg a riporton.
1 253 190 Ft adózói tartozás
521 adónemen
És meddig kell befizetnem? Ezt nem írja!
itt azt írják, hogy a fizetési meghagyástól számítva 30 napig kell befizetned késedelmi díj mentesen. Utána késedelmi díjjal. Tekintve, hogy régen vetted, azért nagy eséllyel 30 napon túli.
De kívánom a legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!