Miért lett a lakások ára a duplája? Ti vásároltak ilyen drágán?
Sajnos nem lett a duplája.
Különben eladtam volna.
Budapesten már megtörtént az árkorrekció, csökkenés, mérséklődés, megtorpanás.
Vidéken még nem. Én is nézegettem, most drágábbak ott a lakások, és Pest megyében a kisvárosokban is (!!), mint Budapest belvárosban.
1-es
Nálunk a csok előtt 6 millió volt egy kockaház, most 20 alatt nincs. Akárhogy is nézem, ez több mint 3x emelkedés. Egy normális, 80-90-es években épült ház régebben 30m környékén mozgott, most olyan 50-60. Egy ikerház fele 40-45m.
Bp-től 40 kilométerre lakok. Neked hol van a házad ami nem emelkedett? Egy Borsodi falucskában nem is fog olyan szinten, de itt, Pest és környékén durva árak vannak.
"Az ingatlanosok azt mondják, hogy felértékelődött a kert, valamint a kisebb városi élet."
Nem. Ezt ők csak próbálkoznak erőltetni. Kevesebb a befektető a lakásokra és most terelnék a családi házak felé az embereket hogy onnan jöjjön a bevétel. Előbb az volt a magyarázatuk hogy a járvány miatt. Nem jött be. Utána hogy a home office miatt. Ez se jött be. Utána most hogy mert drágák a városi lakások. De egyáltalán nem indulnak meg lakásban lakó tömegek hogy családi házba költözzenek. Továbbra is az költözik családi házba vagy lakásba aki alapból azt az életformát szereti. A családi házba és a lakásba költözni akarók aránya nem változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!