Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Leírnád a történetét, ha a...

Leírnád a történetét, ha a volt albérleted vásároltad meg később otthonodnak?

Figyelt kérdés

Ha igen, hogyan történt? Mennyit laktál ott előtte? Segített esetleg az alkuban, hogy már előtte laktál ott?

Emocionális vagy racionális döntés volt? :)

Volt ami visszatartott, elbizonytalanított? Pl. egy régi emlék egy volt kapcsolatból a lakással kapcsolatban.

A történetre, érzésekre, döntésekre vagyok kíváncsi. :)

2020. dec. 6. 10:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi adtunk el lakást bérlőnek.

5 éve laktak már benne. Igazából kezdetben is adtak ajánlatot a vételre, de akkor nem tudtunk az árban megegyezni. Az alkuban nem az segített, hogy régi, jó bérlők voltak, hanem az, hogy már ki tudtak fizetni egy korrekt összeget. Nyilván örültünk, hogy nem kell hirdetni, mutogatni a lakást stb., meg hogy tisztában vannak a lakás hibáival, így nem állt fenn a veszélye, hogy utólag bármit "felrójanak" nekünk - karbantartott, de régi építésű épületben lévő lakásról volt szó, sosem lehetett tudni, mikor megy tönkre valami, pl. egy vezeték, mi örültünk, hogy túladtunk a lakáson.

Részükről racionális döntés volt, mert a környéken béreltek lakást korábban is, a környéken dolgoztak mindketten, és érzelmi oldala is volt, a környéket és a lakást is szerették. Egy párként is költöztek be, szóval ilyen érzelmi oldala nem volt a dolognak.

2020. dec. 6. 11:14
 2/4 anonim ***** válasza:

November vegen koltoztunk be,marciusban szuletett a gyerkoc,es aprilisban szoltak,hogy csaladi okok miatt eladnak a lakast.

Egyreszt pici gyerekkel nem akartunk koltozni,masreszt nem volt rossz allapotban,harmad reszt szeretjuk ezt a kornyeket.igy adtunk egy ajanlatot,amit elfogadtak.

Piaci ar alatt jutottunk hozza igy,ami koszonheto a kezpenzes vasarlasnak,az elozo tulaj csaladi problemainak,es annak,hogy nem voltak tisztaban a lakas valodi ertekevel,es annak,hogy rosszul ereztek magukat amiert a baba szuletese utan 1 honappal jottek a hirrel,pedig eredetileg hosszu tavra hirdettek.a butorok egy reszet is itt hagytak nekunk,igy tenyleg jol jartunk.

Majusban lesz 5 eve,hogy megvettuk,most tobb mint a duplajat eri.

2020. dec. 6. 12:47
 3/4 mindentudó99 ***** válasza:
Nem albérlő voltam hanem bérbeadó. Egy másfél éve laktak ott. Ők vették meg. Szerencsétlen népek voltak még hitelt is én szereutem nekik banktól. Kifizették amit kértem nem variáltak
2020. dec. 6. 20:09
 4/4 anonim ***** válasza:

"ha a volt albérleted vásároltad meg később otthonodnak?"

Hogy micsoda?

2021. dec. 31. 13:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!