Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Belekezdenétek a jelenlegi...

Belekezdenétek a jelenlegi helyzetben egy új ingatlan vásárlásba?

Figyelt kérdés
Kinéztünk egy igatlan, van is rá keretünk a gond csak az, hogy az eladó nem tud kiköltözni csak április közepén, viszont márciusban szeretné az ingatlan vételárának a felét. Nem is lenne gond, de tartunk tőle, hogy teljes vételár kifizetésig ha kitörne a háború, akkor az vis major helyzet lenne és az adásvétel meghiúsulna, oda lenne a fél pénzünk. Ti hogy döntenétek? Belevágnátok így?
2022. márc. 2. 12:58
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
De, csak akkor költöztünk, amikor kifizettük.
2022. márc. 2. 16:49
 22/32 A kérdező kommentje:

Elnézést, lehet nem volt világos. 10% foglaló kp adasvételekor, ami jövőhéten lenne. Rá 2 hétre kéri azt, hogy 50%-ot adjuk át. Birtokbaadás viszont csak április közepén lenne, akkor kéri a maradék részt. Az én gondom az volt, hogy mi történik, ha közben hadba áll az ország.

Azt én is kizártnak tartom, hogy a NATO támadjon, viszont az oroszok, pontosabban Putyin elnök kiszámíthatatlan attol tartok. Remélem sikerül nekik fegyverszünetet kötni és csak a gazdaságunk fogja megérezni ezt a háborút.

2022. márc. 2. 17:47
 23/32 anonim ***** válasza:

" mi történik, ha közben hadba áll az ország"

Mért, ennek mi hatása lenne az eladási és vételi szándékotokra?

2022. márc. 2. 17:55
 24/32 anonim ***** válasza:
19%

...és akkor mit csinálsz, ha az alatt az egy hónap alatt megugranak az ingatlanárak és nem tud tovább költözni, vagy ő is többet kér??

Mostanában egyetlen nap alatt is történnek előre nem látható dolgok.

A Sperm Bank csődbe ment, az OTP részvényei 3 nap alatt a felére zuhantak, mert veszik ki a pénzeket belőle. A gáz és az olaj ára is megugrott stb...stb...

2022. márc. 2. 17:56
 25/32 anonim ***** válasza:

24:

"és akkor mit csinálsz, ha"

Megküzdök a helyzettel?....

2022. márc. 2. 19:09
 26/32 A kérdező kommentje:

Igazából a vételi szándék csak erősödne, ha háború lenne, mert van egy frankó pince is.

Köszönöm mindenki véleményét, segített végiggondolni.

Valaki írta az építkezést. Na az az egy amibe biztos mennék bele. Hetente nő a nyersanyag ár, arról nem beszélve, hogy sok mindenre már most hónapokat kell várni. Kívánom, hogy aki benne van sikerüljön befejezni a keretéből.

Az eladó többet nem tud kérni, mert adásvételbe lesz foglalva az eladási ár. Kérhet többet, csak kapni nem fog.

2022. márc. 2. 20:18
 27/32 anonim ***** válasza:
Vis major helyzet maximum akkor lenne, ha bomba találat érné a házat (de ilyenre gondolni se érdemes), önmagában a háborúnak nem lenne hatása az adásvételi szerződésre. Vágj bele, én is éppen egy hasonló "akcióban" vagyok. Hidd el, a forintjaid többet veszítenek az értékükből, mint az ingatlan amibe befektetnéd őket.
2022. márc. 2. 23:14
 28/32 anonim ***** válasza:

24. "és akkor mit csinálsz, ha az alatt az egy hónap alatt megugranak az ingatlanárak és nem tud tovább költözni"

Akkor 1-2 millió forinttal több hitelt fog felvenni az eladó, hogy mégis tovább tudjon költözni. Én is ebben vagyok. Pár hónap alatt annyit ugrottak az ingatlan árak, hogy 1-2 millió forinttal sajnos több hitelt kell felvennem, mint terveztem. (Ráadásul drágábban, mert a hitelkamatok is felfelé mennek.) De attól még tudok költözni, csak kicsit kellemetlenebb a dolog. Ilyen nincs, hogy "nem tud". Picivel több hitelt vesz fel és kész.

2022. márc. 3. 06:38
 29/32 anonim ***** válasza:

Én jelenleg építkezek. 1,5 évet állt a dolog a telek papír problémái miatt, mindezt úgy, hogy aláírt generálkivitelezői szerződésem volt. Nekem ez a csúszás kb 8 millióba került! 80 m2-es házról van szó...

(és még így is kb 60000 ft/m2-el olcsóbban épül, mint a környéken bármelyik ház. A korábbi szerződés azért korlátozta az emelést, meg én is alkudoztam, de azért nagy pofára esés volt)

Szóval benne van a pakliban mindenkinél, hogy mire oda jut többpénzre lesz szüksége.

2022. márc. 3. 10:37
 30/32 anonim ***** válasza:
Nagyon optimista itt mindenki. Ha Putyin betartja a fenyegetozest,nemhogy haboru lesz,hanem atombomba. Mondjuk akkor mindegy is,vettel e valamit vagy nem. Mi harom honapja költöztünk,de nekem is megfordult a fejemben,hogy folytassuk e a felújítást. Meg par milliot ra kene lokni. Kamrat feltoltottuk. Ha nagy baj van es menekulni kell,akkor meg hagyom hatra a csilliokert vett hazat. Megsiratnam. A bankban azt mondtak vegyunk le nagyobb osszeget euroban. Ok is ezt tettek,a dolgozok. Aznap mar kb el is fogyott az euro. A forinttal kulfoldon nem sokra mesz. Hat ilyenekn agyalunk. Meg ha csak belekeveredunk es behivjak a ferfiakat,akkor mi lesz. En nem engedem a ferjem,akkor megint csak szokes van,eu-n kivulre. 😔 Egy remalom az egesz.
2022. márc. 3. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!