Belekezdenétek a jelenlegi helyzetben egy új ingatlan vásárlásba?
Semmiképpen nem adnám a foglalora a vételár felét. A bírósági gyakorlat a vételár 10%-a. Ha kétes és kérdéses az ügylet akkor a bíróság úgy is megítéli a vevőnek a 10%-nál több összeget.
En azt javasolnám, hogy mindjárt kössétek meg az adásvételi szerződést. A szerződésbe írjatok bele a kikoltozés dátumát. Ha nem teljesít az eladó KÖTBÉRT kell fizetnie. ( napi 5.000 Ft)
Így a pénzed is biztonságba lenne ( infláció) és az eladó sem ingyen használná a pénzed és a lakásod.
Ez a kérdés szimpla "rémhírterjesztési" kísérlet akar lenni, annak viszont harmatgyenge.
Értem én, hogy van egy csomó kamu fészbúk hír az orosz-ukrán konfliktusról, de nem kell mindent elhinni amit a neten írnak.
Milyen NATO tagállamot támadna meg Oroszország és miért?
Az oroszoknak az ukránokkal van bajuk, Ukrajna meg szerencsére nem NATO tagország.
Még az is nehezen elképzelhető, hogy a NATO támadja meg Oroszországot, mert senki nem olyan hülye, hogy kirobbantsa maga alól a Földet.
Egyébként az orosz-ukrán háború 2008 óta FOLYAMATOSAN folyik, (2014-ben elfoglalták az oroszok a Krím-félszigetet) csak valamiért MOST célszerű ennek feneket keríteni, az okot soha nem fogjuk megtudni.
Egyébként jelenleg is minimum 6 helyen folyik háború a világ különböző pontjain, van amelyik 70 éve tart. Kezdve Mianmartól, folytatva Afganisztánnal, Jemennel, Szaúd-Arábiával, Etiópiával, Irakkal, Szíriával, akár évtizedek óta és mégis mindenki vesz ingatlant.
Kérdező!
Az eladó menjen albérletbe.
Ha nem cselekszel gyorsan, akkor olyan áremelkedés jöhet ami meghiúsíthatja az egész vásárlást.
Mielőtt még felhúztam magamat, hogy midig hülyéktől akartam házat venni, nekem az ügyvéd az alábbit tanácsolta:
10% foglaló
60% adásvételkor az eladónak
30% fennmaradó rész ügyvédnél letétben. amit a kiköltözés után kap meg.
A kötbérnél pedig az átlagos piaci ár, azaz ha 150000-ért lehetne kiadni akkor 5000 Ft a napi kötbér.
Mérő órákról fénykép a kiköltözés napján, amit majd az ügyvéd jegyzőkönyvez. Ezenkívül nekem az ügyvéd kérte a tulajdonost is, hogy a szolgáltatóktól kérjen igazolást az aktuális egyenlegekről.
A 30% eléggé ösztönző a mielőbbi távozásra, és van miből levonni a kötbért is.
Engem jobban zavarna, hogy másfél hónapig még ott lakik, de fele pénz már nála van. És ha nem megy?
Jó ügyvéd kell.
19: Csacsiságot írsz te is, sosem vettél még ingatlant.
Az a menete, amit 17. írt. A birtokba adásra 10-30%-ot szoktak visszatartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!