Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Belekezdenétek a jelenlegi...

Belekezdenétek a jelenlegi helyzetben egy új ingatlan vásárlásba?

Figyelt kérdés
Kinéztünk egy igatlan, van is rá keretünk a gond csak az, hogy az eladó nem tud kiköltözni csak április közepén, viszont márciusban szeretné az ingatlan vételárának a felét. Nem is lenne gond, de tartunk tőle, hogy teljes vételár kifizetésig ha kitörne a háború, akkor az vis major helyzet lenne és az adásvétel meghiúsulna, oda lenne a fél pénzünk. Ti hogy döntenétek? Belevágnátok így?
2022. márc. 2. 12:58
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen nem adnám a foglalora a vételár felét. A bírósági gyakorlat a vételár 10%-a. Ha kétes és kérdéses az ügylet akkor a bíróság úgy is megítéli a vevőnek a 10%-nál több összeget.

En azt javasolnám, hogy mindjárt kössétek meg az adásvételi szerződést. A szerződésbe írjatok bele a kikoltozés dátumát. Ha nem teljesít az eladó KÖTBÉRT kell fizetnie. ( napi 5.000 Ft)

Így a pénzed is biztonságba lenne ( infláció) és az eladó sem ingyen használná a pénzed és a lakásod.

2022. márc. 2. 14:17
 12/32 anonim ***** válasza:
78%

Ez a kérdés szimpla "rémhírterjesztési" kísérlet akar lenni, annak viszont harmatgyenge.

Értem én, hogy van egy csomó kamu fészbúk hír az orosz-ukrán konfliktusról, de nem kell mindent elhinni amit a neten írnak.

2022. márc. 2. 14:34
 13/32 anonim ***** válasza:
84%

Milyen NATO tagállamot támadna meg Oroszország és miért?

Az oroszoknak az ukránokkal van bajuk, Ukrajna meg szerencsére nem NATO tagország.

Még az is nehezen elképzelhető, hogy a NATO támadja meg Oroszországot, mert senki nem olyan hülye, hogy kirobbantsa maga alól a Földet.

Egyébként az orosz-ukrán háború 2008 óta FOLYAMATOSAN folyik, (2014-ben elfoglalták az oroszok a Krím-félszigetet) csak valamiért MOST célszerű ennek feneket keríteni, az okot soha nem fogjuk megtudni.

Egyébként jelenleg is minimum 6 helyen folyik háború a világ különböző pontjain, van amelyik 70 éve tart. Kezdve Mianmartól, folytatva Afganisztánnal, Jemennel, Szaúd-Arábiával, Etiópiával, Irakkal, Szíriával, akár évtizedek óta és mégis mindenki vesz ingatlant.

2022. márc. 2. 14:49
 14/32 anonim ***** válasza:
Mi is most vennénk,csak arra várunk,hogy tulaj letudja róla vetetni a banki jelzálogot. Addig még foglalót sem tudunk adni.
2022. márc. 2. 14:59
 15/32 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező!

Az eladó menjen albérletbe.

Ha nem cselekszel gyorsan, akkor olyan áremelkedés jöhet ami meghiúsíthatja az egész vásárlást.

2022. márc. 2. 15:50
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag csacsiság, amiket írtál, ingatlan adásvételére vonatkozólag nem vis major a háború, és pláne nem veszted el a pénzed, mert az vis major esetén is visszajár.
2022. márc. 2. 15:57
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt még felhúztam magamat, hogy midig hülyéktől akartam házat venni, nekem az ügyvéd az alábbit tanácsolta:

10% foglaló

60% adásvételkor az eladónak

30% fennmaradó rész ügyvédnél letétben. amit a kiköltözés után kap meg.

A kötbérnél pedig az átlagos piaci ár, azaz ha 150000-ért lehetne kiadni akkor 5000 Ft a napi kötbér.

Mérő órákról fénykép a kiköltözés napján, amit majd az ügyvéd jegyzőkönyvez. Ezenkívül nekem az ügyvéd kérte a tulajdonost is, hogy a szolgáltatóktól kérjen igazolást az aktuális egyenlegekről.

A 30% eléggé ösztönző a mielőbbi távozásra, és van miből levonni a kötbért is.

2022. márc. 2. 15:58
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
17+ végül belefáradtam és építkezni kezdtem... de ez sokkal rosszabb :(
2022. márc. 2. 15:59
 19/32 anonim ***** válasza:
87%

Engem jobban zavarna, hogy másfél hónapig még ott lakik, de fele pénz már nála van. És ha nem megy?

Jó ügyvéd kell.

2022. márc. 2. 16:12
 20/32 anonim ***** válasza:
57%

19: Csacsiságot írsz te is, sosem vettél még ingatlant.

Az a menete, amit 17. írt. A birtokba adásra 10-30%-ot szoktak visszatartani.

2022. márc. 2. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!