Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Átnézettétek műszaki, építész...

Átnézettétek műszaki, építész szakemberrel a jelenlegi vagy előző lakásotakat, házatokat vétel előtt?

Figyelt kérdés
Derültek ki az ingatlanról olyan dolgok, amik miatt megbántátok a megvásárlását?
2021. nov. 29. 17:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem.
2021. nov. 29. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy önálló házról van-e szó vagy társasházi lakásról.

A házról magad gondoskodsz, de társasházban törvények írnak elő bizonyos állapotokat, amiket a közös képviselet elintéz.

Tehát csak el kell kérni a meglévő dokumentumokat a közös képviselettől, mert a műszaki és építész szakemberek felmérései ott vannak, nincs olyan, hogy nincs.

2021. nov. 29. 18:22
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

Szóval én nem, nem nézettem meg a lakásokban, elég kérdezés alapján tájékozódni ott, mert a törvények miatt meg KELL lenniük bizonyos műszaki feltételeknek, anélkül lezárják az épületet, vagy az egyes lakásokat, az pedig szemmel látható. Ha statikailag nem jó, akkor dúcolva van, ha a kémény ne jó, akkor le van zárva a gáz, ha a villanyhálózat nem jó, akkor le van zárva a villany, stb.

Lakáson belül pedig mondják hogy milyen állapotú, felújítandó-e, és a készülékek kora alapján is tudod ellenőrizni a falon belüli vezetékek korát is (biztosítótábla, konvektor kora, burkolat, szaniterek kora...).

Valamint 5 év garanciával tartozik az eladó, tehát a mondott vagy bizonyított állapotra kialkudott és megfizetett vételár keretén belül a javításokat neki kell állnia.

Ha totál felújítandónak mondták, akkor ugye semmit nem lehet garanciában érvényesíteni.

2021. nov. 29. 18:28
 4/9 A kérdező kommentje:

2-es, köszi a választ. Tetőteres társasházi (tégla) lakásról van szó, minimális részen (az is a wc) falszomszéddal. A többi függőleges falrész a lépcsőház. Ezért is tetszik leginkább :) A földszint teljes egészében egy üzlethelyiség, beszéltem az ottaniakkal, tizenéve bérlik és a házzal műszakilag/statikailag nincs semmi gond. Jómagam tetőtérben élek 19 éve, ismerem az adottságait, szerencsére soha nem volt a gipszkartonnal, szigeteléssel, beázással problémánk.

Megpróbálok utánajárni ezeknek a dokumentumoknak.

2021. nov. 29. 18:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hajrá. Remélem, rendben van a ház, ha a lakásba beleszerettél!:)
2021. nov. 29. 18:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézettem át csak elkértem a közös képviselőtől a papírokat.

Ahol nincsenek meg ott általában gondok vannak amit el akarnak hallgatni.

2021. nov. 29. 18:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Energiatanúsítványt kérd el, abban minden bent van.
2021. nov. 30. 11:07
 8/9 A kérdező kommentje:

Milyen papírokat lehet/kell elkérni a közös képviselőtől?

Az energiatanúsítványt nem kaptam meg, adhat ez bármi gyanúra okot? Mikor telefonon beszéltem a tulajjal, annyit mondott, hogy azt nem küldené át, csak a kódot (egyébként EE). Miért olyan titkos az energiatanúsítvány?

2021. nov. 30. 12:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekünk ideadták az eladók az energetikai tanúsítványt. Miért is tartja magánál?A lakást eladta, Neki nincs szüksége rá, és ez a dokumentum szükséges az adásvételi szerződéshez. Tudom, az eladó fizeti, de akkor is, adja át.Tiéd lett a lakás, Nálad a helye.
2021. dec. 2. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!