Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért van fent most darabra...

Miért van fent most darabra olyan kevés ingatlan hirdetés? Van ennek valami más ciklusa, vagy most a piac kisebb?

Figyelt kérdés
Tavaly nyár óta nézek ingatlan hirdetéseket (előtte kb. 10 évig nem néztem egyáltalán) és azt látom most darabra kb. fele annyi hirdetés van fent, mint nyáron vagy ősszel volt. Mi ennek az oka? Megint lesz majd valamikor több hirdetés?
2022. febr. 28. 14:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%
Összeszámoltad???
2022. febr. 28. 14:23
 2/14 anonim ***** válasza:
30%
Télen nem akar senki költözni, nem lehet még szobát festeni se max ha agyon fűtöd
2022. febr. 28. 14:27
 3/14 A kérdező kommentje:

1. Nem kell összeszámolni, hiszen egyrészt az ingatlan hirdetési oldalaknak sokszor tényleg a főoldalán ott van, hogy jelenleg hány db hirdetés van feltéve, másrészt ha rékeresel konkrét keresési feltételek alapján lakásokra (város, szobaszám, négyzetméter, ár, stb), akkor kiírja az elején hány db találat van összesen. Onnantól pedig már nem egy nagy tudomány emlékezni, hogy amiből volt nyáron 400, ősszel 350 hirdetés abból most van 150.

2. Értem. És ez az állapot mikor szokott elmúlni? Március?

2022. febr. 28. 14:34
 4/14 anonim ***** válasza:
72%

A válasz rém egyszerű, kilakoltatási moratórium van. ha ez nem lenne, akkor jóval több lenne fent, főleg azok az ingatlanok amiket a tulajdonosok nem tudnak fizetni és a bank értékesít.

Ha eltörlik a moratóriumot akkor meg hirtelen lesz sok ingatlan a piacon és csökkenni fognak az árak.

2022. febr. 28. 14:41
 5/14 anonim ***** válasza:
90%
Nagy az infláció úgyhogy sokan inkább megtartják, mások az egyéb befektetéseiket átteszik ingatlanba ezért nagyobb a kereslet és hamarabb megveszik.
2022. febr. 28. 14:51
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
2: Egy eheti adásvételnél május-júniusra esik a költözés, felújítás.
2022. febr. 28. 15:06
 7/14 anonim ***** válasza:
79%

Egy árkategóriával fentebb van minden mint tavaly ilyenkor.

Én panelt vettem fél éve, amikor néztem akkor 12-15 hirdetés volt mindegyik 25-29 millió között.

Most az én lakásomnak megfelelőre 10 találat van, ebből 2 van 30 alatt (28-29) az összes többi 30-32 közötti ársávban. És akkor ezekre még egy valag pénzt el kell költeni részleges felújításra.

Az "olcsóbbak" azok pár napig vannak fent és viszik is.

1 éve mikor nézegettem akkor 20-25 között akadtak volna jó vételek, Újpest, Lakatos-lakótelep. Volt egy csomó 25 alatt Havannán, Csepelen, Erzsébeten.

Most ott tartunk, hogy Havanna is 30 milliótól indul.

2022. febr. 28. 17:22
 8/14 anonim ***** válasza:
38%
Èn mérnökként jelenlegi nézeteim szerint inkább külföldre költözök ès ott vágok bele egy hitelbe, pedig itthon sem keresek rosszul. De akkor inkább már egy nyugati kecot fizetek drágábban, mint hogy egy kelet európai panelt fizessek ami a tervezési élettartama második felében jár.A 30 milliós havannait meghagyom másoknak:)) .
2022. márc. 1. 05:50
 9/14 anonim válasza:
57%
Ha mérnök lennél tudnád, hogy nincsen "tervezési élettartam". Becsült élettartam igen, ami a paneleknél 100 év, ami a fő szerkezetet illeti. Ne zavarjon, hogy üzemszerűen használt panelt sehol a világon nem kellett még statikai okokból bontani, pedig a közhiedelemmel ellentétben nem csak keleteurópában épültek ilyenek nagy számban. A vasbeton egyetlen ellensége ha víz éri az illesztéseknél, de ezért kell szigeteltet venni, vagy csúsztatott zsalusat, ahol ez nem probléma, lévén öntött. Amúgy meg minden a lakóközösségen múlik, mint bármilyen más épület esetében is.
2022. márc. 1. 11:38
 10/14 anonim ***** válasza:
32%
8: Én is helyette inkább 22 milliós belvárosi téglát veszek.;)
2022. márc. 1. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!