Mitől drágultak meg ennyire az ingatlanok, honnan lett az embereknek ennyivel több pénzük?
"Te figyelj, Bupadest belvárosban 2020-21-ben árcsökkenés volt és azóta is ül a piac. Hol látod a drágulást konkrétan?"
"8as: Budapest összesen 23 kerületből áll."
De a belváros csak 6 kerület belső csücskeiből áll.
ha figyeled a banki híreket, akkor megtudhattad, hogy ennyi hitelt még soha nem vettek fel a magyarok..ez a bankokat is meglepte.
A visszafizetéskor majd lesz sírás rívás...de addig is vesznek egy lakást.
Nem csak Budapestből áll az ország.
Én egy Debrecen melletti kis településen élek, ami 2015-ben 25 millió volt, az most 55-65 millió. Nem tudom, honnan van a most kitelepülőknek ennyi pénze.
Oké, mondjuk felveszik a 3 gyerekes csókot+a babavárót, amit elengednek majd nekik, akkor kell még másik 35 millió. Plusz kert+berendezés+el is tartani ezeket a gyerekeket.
15: De mért kéne ilyen drága házat venniük? Nyilván léteznek sokkal olcsóbbak is.
16-os, igen, de a sokkal olcsóbbak nem véletlenül sokkal olcsóbbak. Én nem ilyen messze vagyok, mint a települések, amiket linkeltél, nálunk 25 millióért nem kapsz még ilyen házakat sem.
De amúgy ne már... Nyírmártonfalva, Egyek, Berettyóújfalu.... ezeken a településeken semmi munka, jóformán mindenki Debrecenbe jár be ingázni, akkor ahhoz meg kell 2 kocsi, aminek a tankolása és szervizelése ilyen távoli településen lakva simán elvisz havi 100 ezret. A buszok meg nagyon ritkán jönnek, itt pont mindenki azért igyekszik a városhoz közel lakni, mert busszal beingázni nem igazán lehet, kocsival meg egy vagyon.
De amúgy meg, 25 millióért Kádár-kocka házat venni, aminek a felújítására rá kell szánni másik 25-öt...na hagyjuk már. Nem véletlen, hogy senki nem veszi meg őket.
18: "nálunk 25 millióért nem kapsz még ilyen házakat"
De hát azt mondod, nem tudod, honnét van az embereknek erre pénzük. Úgy, hogy nem nálatok vesz mindenki házat, tehát sokkal olcsóbb házakat is vesznek. Azért, mert te látod, hogy elkelt a környékeden 3 50 milliós ház, még mások nem azokat vették meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!