Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hova tovább drágulhat még az...

Hova tovább drágulhat még az ingatlan piac?

Figyelt kérdés

Elképzelhető,hogy 1-2 éven belül jelenlegi ingatlan árak még drasztikusabb növekedésnek indulnak?

40-50%-al?

2022. febr. 4. 08:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2022. febr. 4. 08:28
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem lassan a top-on vannak az árak így is megfizethetetlen,40-50 százslékot mrg főleg nInkább lassan kicsit csökkennek majd.
2022. febr. 4. 08:33
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nagyon már nem tudnak drágulni, lehet még egy kicsit igen, de 40-50%-ot ilyen rövid távon biztos nem, mert van az a határ amit az emberek már nem tudnak kifizetni, nemcsak önrészként, de hitelből se, mert nincs annyi jövedelmük, és nyugdijas korukig se akarnak hitelt fizetni. Azthiszem, hogy már így is eléggé kimaxolta mindenki az állami támogatásokat.
2022. febr. 4. 08:39
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

A válaszolók elfelejtik, hogy beindult az infláció is elég rendesen, és a fizetések is növekednek évről èvre.

Az elszállt lakásárakat eddig sem a minimálbérből élők fizették meg…

Uh nem, messze még a plafon.

2022. febr. 4. 08:45
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Én viszonylag azt kell mondjam jól keresek, főleg egy tanárhoz, eladóhoz képest, de már így is minden hiper drága nekem is, tökre kell spórolnom. A fizetés egyszerűen nem emelkedik olyan mértékben, hogy ennél jóval dragabb ingatlanokat meg tudjunk fizetni, a csokosok , babavárók és társaik ingyenmillióit se tudjuk a végtelenségig kitermelni.
2022. febr. 4. 08:46
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok minden függ a politikai döntésektől.

Rettenetesen sok devizahitel tartozása van a magyar államnak. Ha ezt elkezdik csökkenteni, akkor azt mindannyian meg fogjuk érezni és recesszió lesz, leáll a lakásvásárlási kedv. Ha további hiteleket veszünk fel állami szinten, akkor úgy fogjuk érezni, hogy "jól élünk" és tovább tudnak emelkedni az ingatlanárak.

2022. febr. 4. 09:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

1-2 éven belül soha nem nőtt még ennyit.

Évi 20%-nál gyorsabb üzemben kizárt.

2022. febr. 4. 09:49
 8/12 anonim ***** válasza:
74%

Infláció miatt mindenki ingatlanba menekíti a pénzét, a 4%-is illetéket röhögve visszatermeli már az első évben ha 6-7%-os inflációval számolunk.

jelenleg az ingatlan az egyetlen értékálló befektetés. Még a máp+ sem értékálló már.

2022. febr. 4. 10:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

#5, minden termék 20%-kal drágult, de tapsikolhatunk az akciós kristálycukornak, hurrá.

Mi is átlag felett keresünk, de hétről hétre drágább. Azt érzem, hogy pont mindennel megszívtam, mert pont nem járt a 25 év alattiak adókedvezménye sem, és a koromból adódóan még pont lakást sem tudok venni. Ha 3 évvel idősebb lennék, akkor könnyebb lett volna.

A fizetések nem nőttek ennyit, mint amennyit az ingatlanárak.

2022. febr. 4. 10:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi 5éve hallgatjuk, hogy nem drágulhat tovább...

Azóta a lakásunk 18 millióról 31 millióra drágult.

Mivel bazi nagy az inflációra, drága a munkaerő, drága az építőanyag és ha marad a kormány (sajnos) még több családi kedvezményt ajánlottak, így biztos, hogy még erősebben felmegy.

Mi a gyerekünknek tervezünk venni egyet (hitel+addig albérletbe kiadni), mert szerintem, ha mostani években nem veszünk, akkor mire felnő már esélye sem lesz sajátra. Ami nem a világ vége, de azért jobb lenne így.

2022. febr. 4. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!