Fel lehet nevelni 1-2 gyereket 44 m2-en?
Két lakás van, ami között vacilálok. Az egyik ez, központban, minden max. 2 utcányira (orvos, bölcsi, uszoda, mozi, boltok stb.). A tágabb környék szép, csendes, nem luxus, de nyugis kertvárosias. Maga a lakás különnyíló 1 + 1 félszoba.
A másik egy 51 m2, 1 + 2 félszoba, a központhoz kevésbé közel, de még így is jó tömegközlekedéssel, a környék szép, viszont sajnos sok kétes elemet láttam már a legelső alkalommal is (hajléktalanok, alkesz prolik, romák). Biztos, hogy meg lehet itt is szokni, de nem tolnám jó érzéssel a kocsiban a gyerekem.
Minden másban kb. megegyeznek. Szerintetek családra tervezve, minimum 5 évre melyik lenne a jobb választás?
Kicsi, de egy darabig el lehet lenni benne. Szerintem jelen állapotodban és gyerekkel is az a mérvadó, hogy jobb lokációban legyen, nem az a +6 nm. Sokat tud számítani ez is, de nem világmegváltó, ellenben az, hogy közel van minden, az fontos.
52 nm-en élünk 2,5 szobás lakásban. 1 babával kényelmes úgy, hogy jelenleg mi lakunk a nagyobb (12,5 nm) szobában, míg a baba a 7,5 nm-es (!!) szobában! A tároló éppen arra elég, hogy a fent éppen nem használt vackokat (szerszámok, felújításból megmaradt tartalék csempe, járólap, bőröndök, stb.) elnyelje, de az a 2 nm nagyon kevés tud ám lenni, főleg ha az ember 2 bicajt is be akarna paszírozni. :D Tudom, nekünk is ekkora van. A babakocsit melléjük már esélytelen betolni.
A terv az, hogy a második gyerkőc előtt költözünk, de amilyen árak kerekedtek, nem tudom hogy össze fog-e jönni. B tervként mi költözünk a kisebb szobába és a gyerekek mennek a nagyobba majd. Amíg picik, addig élhető marad, bár a hely szűke akkor is adott. Mondjuk nincs hova tenni már több szekrényt, nem tudom hova elpakolni a ruháikat, stb. Ez a mindennapokban NEKEM zavaró lenne, de igény kérdése.
Mi úgy vettük meg ezt a lakást, hogy egy 3 gyerekes család lakott benne egy kutyával. A szülők az amerikai konyhában aludtak a kanapén, a sulis gyerek a kis szobában, a két kisebb a nagy szobában. Felfogni sem tudom hogyan fértek el, pedig abszolút nem élünk kacat gyűjtögető életmódot. Én ezt így nem szeretném, de két gyerkőccel még lehet bevállaljuk pár évig, hogy gyűjtögetni tudjuk az álom házra, ne pedig hatalmas hitellel ugorjunk bele.
Megjegyzem ha egyedülálló vagy, akkor belegondolhatsz, hogy gyerekkel kényelmes lesz-e, de kitudja még milyen csajt szedsz össze, milyen közös terveitek lesznek, neki milyen anyagi háttere lesz stb. Kár erre ennyire előre tervezni. Ha már együtt lennétek és együtt keresnétek lakást, akkor abszolút reálisak ezek a kérdések.
Kedves Kérdező!
Az itt leírt néhány mondatból úgy tűnik, hogy fiatal korod ellenére meglehetősen érett, és bölcs gondolkodásmódod van.
Itt a gyakorin nagyon ritka az ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!