Fel lehet nevelni 1-2 gyereket 44 m2-en?
Két lakás van, ami között vacilálok. Az egyik ez, központban, minden max. 2 utcányira (orvos, bölcsi, uszoda, mozi, boltok stb.). A tágabb környék szép, csendes, nem luxus, de nyugis kertvárosias. Maga a lakás különnyíló 1 + 1 félszoba.
A másik egy 51 m2, 1 + 2 félszoba, a központhoz kevésbé közel, de még így is jó tömegközlekedéssel, a környék szép, viszont sajnos sok kétes elemet láttam már a legelső alkalommal is (hajléktalanok, alkesz prolik, romák). Biztos, hogy meg lehet itt is szokni, de nem tolnám jó érzéssel a kocsiban a gyerekem.
Minden másban kb. megegyeznek. Szerintetek családra tervezve, minimum 5 évre melyik lenne a jobb választás?
Szerintem ez egy olyan dolog, amit csak te tudsz eldönteni. Van akinek működik, jól, van akinek elviselhetetlen. Most hárman élünk 123 négyzetméteren (2 felnőtt, 1 gyerek), lesz még baba, de nekem egy hodály is kevés lenne.
Előtte ketten éltünk 75 négyzetméteren belvárosban, de azt is ki tudtuk nőni.
Ugyanakkor barátnőmék 44 négyzetméteres lakást megcsináltak roppant ötletesen élhetőnek, praktikusnak, megtanultak túladni dolgokon, nem gyűjtögetni, amiből később az új nagy házukban profitálhatnak, nem gyűjtenek össze minden szart.
Értem, de ez alapján válogatni fogsz a menyasszonyok között, hogy csak olyan lehet, akinek nincs lakása, és neki ez mindenképp megfeleljen?
Persze, én nőként vettem hatalmas lakást annak idején, de még mindig nincs kőbe vésve, hogy innen megyünk nyugdíjba..
Mindent jól csinálsz, nekem úgy sikerült, hogy kijöttem vidékre, és napi 35 kilométert ingázok Budapestre. Nekem 60 a törlesztőm, baráti, megérte.
Az asszony meg nem semmiz ki, mert házasság előtt szerzett vagyon az külön vagyon, plusz lehet írni házassági szerződést. Mi is fogunk párommal, neki is van szép nagy öröksége, nekem lakásom, szeretjük egymást, de jobb tisztázni ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!