Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Blokkszerkezetes tégla társash...

Blokkszerkezetes tégla társasházak vélemény?

Figyelt kérdés
Viszonylag sok ilyen 3-4 emeletes tarsasház épült így, van amelyik a panelekkel egy időben vagy előtte. Sok infót nem találok róla ezen az oldalon sem, lehet azért mert köznyelvben téglaként van nevezve, de igazaból kicsit más ez a technológia. Igazából tapasztalatokat szeretnék kérni, ott lakással kapcsolatban. Bírna még min 50 évet mint egy panel vagy akár több száz évet is mint egy tégla ház (pl B30)?
2022. jan. 28. 10:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Engem is érdekel most nagyon ez, mert most tervezünk házból lakásba költözni, nézegetem már a lakásokat, így találkoztam ezzel a csúszózsalus témával. Debrecenben nem tudok ilyen blokkos tégla épületről, pedig tavaly ősz óta bújom a hirdetéseket.
2022. febr. 16. 07:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Debrecenben vénkertben van pl viola utcán is 9 emeletesnek épültek.(egy lépcsőházas). Nagyállón van 2-3 ilyen még. Téglablokkosból meg sok van, szerintem a legtöbb a vénkertben van az is. Pl libakert utcán ott biztos csak az van.
2022. febr. 16. 08:19
 13/15 A kérdező kommentje:
A kereső rögtön kidobja egyébként ha beírod blokkos szerkezet. Ott mindent leír részletesen
2022. febr. 16. 08:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Ó... ezt nem tudtam, azt hittem a Viola utcaiak panelek. Jól értesült vagy a debreceni társasházak terén. Ezt a külsejükön személyesen ránézve valahogy meg lehet állapítani?

Akkor ott is érdemes lehet keresnem, mert ha tégla, akkor talán nem annyira rossz a hangszigetelése... Én a csúszózsalustól sem zárkóztam el egyébként.

2022. febr. 16. 08:47
 15/15 A kérdező kommentje:
Azok kohósalakos betontéglából vannak, közfala olyan tégla csak amire te gondolsz. Külsőleg nagyon különbözik a paneltől, az le is van vakolva és ezekbe csak gázfűtés van, (ami látszik kívülről is a konvektor kivezetése). Én nem vennék ilyenben lakást de ez személyes vélemény(fentebb leírtam a fő okát), téglablokkosok már jók. Csúszózsalus technológia nagyon jó, szerkezetileg, kicsit jobb mint a panel, ezekből 20+ emeletes épületeket is csináltak viszont debrecenbe nem igazán vannak ilyenek. Hirtelen a dózsa-honvéd u. sarok ugrik be csak.
2022. febr. 16. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!