Blokkszerkezetes tégla társasházak vélemény?
Figyelt kérdés
Viszonylag sok ilyen 3-4 emeletes tarsasház épült így, van amelyik a panelekkel egy időben vagy előtte. Sok infót nem találok róla ezen az oldalon sem, lehet azért mert köznyelvben téglaként van nevezve, de igazaból kicsit más ez a technológia. Igazából tapasztalatokat szeretnék kérni, ott lakással kapcsolatban. Bírna még min 50 évet mint egy panel vagy akár több száz évet is mint egy tégla ház (pl B30)?2022. jan. 28. 10:30
11/15 anonim válasza:
9-es vagyok. Engem is érdekel most nagyon ez, mert most tervezünk házból lakásba költözni, nézegetem már a lakásokat, így találkoztam ezzel a csúszózsalus témával. Debrecenben nem tudok ilyen blokkos tégla épületről, pedig tavaly ősz óta bújom a hirdetéseket.
12/15 A kérdező kommentje:
Debrecenben vénkertben van pl viola utcán is 9 emeletesnek épültek.(egy lépcsőházas). Nagyállón van 2-3 ilyen még. Téglablokkosból meg sok van, szerintem a legtöbb a vénkertben van az is. Pl libakert utcán ott biztos csak az van.
2022. febr. 16. 08:19
13/15 A kérdező kommentje:
A kereső rögtön kidobja egyébként ha beírod blokkos szerkezet. Ott mindent leír részletesen
2022. febr. 16. 08:22
14/15 anonim válasza:
Ó... ezt nem tudtam, azt hittem a Viola utcaiak panelek. Jól értesült vagy a debreceni társasházak terén. Ezt a külsejükön személyesen ránézve valahogy meg lehet állapítani?
Akkor ott is érdemes lehet keresnem, mert ha tégla, akkor talán nem annyira rossz a hangszigetelése... Én a csúszózsalustól sem zárkóztam el egyébként.
15/15 A kérdező kommentje:
Azok kohósalakos betontéglából vannak, közfala olyan tégla csak amire te gondolsz. Külsőleg nagyon különbözik a paneltől, az le is van vakolva és ezekbe csak gázfűtés van, (ami látszik kívülről is a konvektor kivezetése). Én nem vennék ilyenben lakást de ez személyes vélemény(fentebb leírtam a fő okát), téglablokkosok már jók. Csúszózsalus technológia nagyon jó, szerkezetileg, kicsit jobb mint a panel, ezekből 20+ emeletes épületeket is csináltak viszont debrecenbe nem igazán vannak ilyenek. Hirtelen a dózsa-honvéd u. sarok ugrik be csak.
2022. febr. 16. 11:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!