Blokkszerkezetes tégla társasházak vélemény?
Figyelt kérdés
Viszonylag sok ilyen 3-4 emeletes tarsasház épült így, van amelyik a panelekkel egy időben vagy előtte. Sok infót nem találok róla ezen az oldalon sem, lehet azért mert köznyelvben téglaként van nevezve, de igazaból kicsit más ez a technológia. Igazából tapasztalatokat szeretnék kérni, ott lakással kapcsolatban. Bírna még min 50 évet mint egy panel vagy akár több száz évet is mint egy tégla ház (pl B30)?2022. jan. 28. 10:30
1/15 anonim válasza:
Több száz évet bír egy tégla ház? Miért gondolod hogy a tégla tartósabb mint a beton?
2/15 A kérdező kommentje:
200 évet biztos kibír ha karban van tartva. Bármelyik belvárosban megnézheted a több, mint 100 éves társasházakat. Paneleknél a hegesztések miatt mondják, hogy talán 50-100 évet bír, de ettől független is vennék panelt nem azzal van a bajom. Egyszerűen csak érdekel ez a blokkos szerkezet is mert jó árban lenne egy lakás, de sehol nem találok vélemény róla, hogy valójában milyen is.
2022. jan. 28. 11:40
3/15 A kérdező kommentje:
*Mármint, hogy még 50-100 évet panelnál.
2022. jan. 28. 11:41
4/15 anonim válasza:
Nagypaneles technológia a neve. Salakblokkokból építették a főfalakat. Daruval emelték be a nagypaneleket. Bentről észrevenni az épületen, mert a blokkok egymáshoz illesztésénél, mindig reped kicsit a vakolat. Ha lakásba nem is, lépcsőházba és szélső blokkoknál jellemző.
5/15 A kérdező kommentje:
Végül az ingatlanos utánajárt. Ezek tégla blokkok beton elemekkel lényegében.
2022. jan. 28. 17:13
6/15 anonim válasza:
Ez valami más akkor.
Nem hallottam ilyesmiről, pláne, hogy a téglát betonnal keverik. Ez ma van így, hogy beton pillérek közt tégla.
Téglából meg blokkok, vagyis extranagy tégla, pedig nem is hallottam így.
Kíváncsi lennék a szerkezetre.
7/15 Dave092 válasza:
6-os: téglából blokkok igen van olyan is. II.vh utáni technológia. A lényeg, hogy üzemben falaztak elő különböző méretű falszakaszokat (blokkokat) és azt a helyszínre szállítva elég volt a helyére daruzni.
8/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Maga a szerkezete beton és úgy van ahogy a 7es is írja. Külsőleg egyforma mind vagy legalábbis ahol én lakom ott mind egyforma, szobából elvett erkély vagy pedig francia erkélyesek. Normál erkélyeset nem láttam ebből. Utolsó te esetleg laktál ilyenben?
2022. jan. 30. 15:33
9/15 anonim válasza:
A csúsztatott zsalusra gondolsz? Azokat a hirdetésben némelyek azért írják téglának, mert a belső falak téglák és nem lenne helyes panelként megnevezni.
10/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod, de nem arra gondoltam. Azóta találtam egy oldalt ahol leírja, hogy 2 fajta létezik az egyik beton blokkos, amihez kohósalakot használtak a másik pedig téglablokkos. A betonblokkos nem igazán jó, mert a kohósalakos betontéglának a terhelhetősége nem a legjobb és kb 30-40 év után elkezd kicsit gyengülni. Téglablokkosból 3-4 emeleteseket csináltak többnyire de max 5ig lehet. A kohósalakos megoldásból meg nálunk 9 emeletesek vannak és nem sok van.
2022. febr. 14. 17:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!