Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy néz ki lakásvásárlásnál...

Hogy néz ki lakásvásárlásnál az árajánlat-tétel?

Figyelt kérdés
Első alkalom, hogy saját magam vennék lakást. Az ingatlanos, aki megmutatta a nekem tetsző lakást, azt mondta, alkudható az ár, és tehetek árajánlatot. Hogyan szokás az ilyesmit megfogalmazni, mit kell mondanom? 10%-ot szeretnék alkudni. Szeretnék komoly vevőként fellépni, mert valóban érdekel a lakás, de még sosem volt tapasztalatom ilyesmivel. Nyugodtan jöhetnek szájbarágós (ámde segítőkész :D) válaszok, mert tényleg fogalnam sincs a dolgok menetéről.
2022. jan. 22. 22:15
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Tisztelt ingatlankozvetito!

A...... Sz. Alatti ingatlanra ezúton teszem meg vételi ajánlatomat, 25 millió forintert megvasarolom.

Üdvözlettel.xy.

És várod rá a választ.

2022. jan. 22. 22:22
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Mielőtt árajánlatot tennél, nézd meg a környékbeli ingatlanok árát. Vannak ingatlanok amik túl vannak árazva. Ezek az árak még köszönő viszonyba sincsenek az ingatlanok piaci árával. A tulajdonos beleszámolja a hiteltorlesztését az új ingatlant, az ingatlanos díját ésatöbbi. Ilyenkor kerekednek ki olyan fantázia árak, hogy mosolyra késztetik az embert. Nem csoda ha ezek az ingatlanok megmaradnak magnak és évekig árulják őket.

En árajánlatot úgy tettem, hogy megmondtam mennyit fizetnék érte.

2022. jan. 22. 22:26
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Én olyan lakást keresgéltem,ami szabad kézből van.Ingatlanos kihagyva .Sokkal olcsóbban lehet lakást venni.
2022. jan. 22. 22:50
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Tisztelt XY

Ezúton szeretném jelezni vételi szándékomat a 2021.04.07-én megtekintett, Z. utca 6. szám alatt található ingatlanra. Árajánlatom 25 millió forint.

Mellékelten csatolom előzetes hitelbírálatom dokumentumait.

Üdvözlettel

X

Mi valami ilyesmit írtunk, nyilván nekünk volt hitel, ezért csatoltuk be a hitelbírálatról szóló dokumentumokat. Külföldön vettük és ingatlanostól, de azt gondolom hogy a vételi ajánlattétel kb mindenhol ugyanúgy működik.

2022. jan. 22. 23:14
 5/7 anonim ***** válasza:
66%

Az ingatlanos saját érdeke az, hogy minél előbb eladja az ingatlant.

Felhívod, megkérdezed hogy mi az a legalacsonyabb összeg, amiért odaadja a tulaj a pecót.

Arra még alkuszol, majd megmondod hogy ennyiért érdekel.

Ilyen szempontból könnyű ingatlanostól venni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Minden esetre itt nem írásbeli ajánlat tételről van szó, azt az ingatlanos elintézi.

2022. jan. 23. 07:03
 6/7 anonim ***** válasza:
82%

Most adok el egy lakást.

Van egy összeg amit minimum kapni akartam érte. Ennél kicsit drágábban hirdettem.

A vevő tett egy alacsonyabb ajánlatot, amit nem fogadtam el.

Megbeszéltuk, hogy nekem ez az elképzelésem, és végül ennyiért veszi meg.

Nagyjából így megy. Ha venni akarsz, akkor az eladó fogja megadni a végső árat.

Ha ragaszkodsz a saját elképzelésedhez akkor nem fogsz vásárolni.

2022. jan. 23. 08:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Felhívod és elmondod, hogy szeretnéd megvenni és mennyit ajánlasz.

Elmondhatod a fizetési kondícióidat is.

2022. jan. 23. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!