Ház eladásnál, hogyan működik pl a villany,,gáz számlák kezelése, hogy az új tulajnak küldjék a számlát?
Úgy, hogy átiratod a nevedre. Nem jósok, hogy kitalálják a tulajváltást.
Le kell olvasni az órákat, papíron rögzíteni ingatlan átadásakor ( óraszámokat). Mindketten aláírjátok. Mindketten szolgáltatóhoz bementek. Jelzitek a váltást, kiszámolnak mindent, a régi tulaj kifizeti a leolvasott óraállásig, veled kötnek szerződést, és onnan tiéd, te fizeted. Még kiszokott jönni egyes szolgáltató plombát ellenőrizni.
Nem elég ha az új tulaj magában megy be?
Kevés a fogyasztás nagyon.
Birtokbaadási jegyzőkönyvben kell rögzíteni mindent. 2 tanúnak alá kell írni - hivatalos dokumentum.
Ezzel vagy a vevő vagy az eladó bemegy a kozművekhez és átírják a mérőórakat.
Ha nulla fogyasztás lenne, akkor is át kell íratni.
Szolgáltatótól függ. Nekem az Elműt vasárnap éjjel online bejelentettem, és hétfő reggel 8 óra 5 perckor jött emailben az új szerződés.
Főtáv is online bejelentettem, elfogadták, aztán az első számla jött nekem.
A víz és a csatorna kicsit lassabb volt, de 1-2 hónap múlva jött a számla meg a szerződés.
A te feladatod az, hogy jelezzed, és nyomon kövesd, hogy 1-2-3 hónap után azért mindenről jöjjön számla.
Amúgy birtokbaadási jegyzőkönyv tanukkal, és az adásvételi szerződés mindenhová elég volt, egyik szolgáltató sem követelte meg a saját nyomtatványát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!