Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lenne kedved több ismeretlen...

Lenne kedved több ismeretlen emberrel közösen venni, vagy bérelni egy házat?

Figyelt kérdés
Meg persze együtt lakni. Azt is megindokolnád, hogy miért nem?

2022. jan. 5. 04:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Bérléssel szerintem nincs gond, laktam együtt fősulin barátokkal és felnőttként is van munkatársam, aki másokkal lakik. És hát igen, az öregek otthona is ilyesmi.

Vétel már biztos nem, maximum házastárssal, de még ott is meggondolja az ember, ha látott már rossz példát. :P A lakása/háza a legtöbb embernek a legnagyobb vagyontárgya. Összevesztek bármin, vagy csak változik az élethelyzeted és mennél, de ha ő maradni akar és nem akarja/tudja megvenni, egy tulajdoni hányad általában eladhatatlan a piacon olyan értéken mint amennyit érne, ha egyáltalán lesz rá vevő. És az összes felújításba beleölt pénzt és melót is otthagyod a másiknak. Szóval sok "örök harag" forrása lehet.

2022. jan. 5. 09:00
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert nem szeretek másokhoz alkalmazkodni.
2022. jan. 5. 09:54
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Minden vágyam🙈
2022. jan. 5. 11:24
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

És mi az akadálya, hogy rendezett tulajdonviszonyok mellett(!) egy társasházban alakíts ki ilyen kapcsolatot a szomszédaiddal?

Mivel a kérdés is idegenekről szól, ebben a "kommunában" sem te választod ki a lakókat, tehát a kompatibilitás mindenképpen a szereplőktől függ.

Kérdező!

Részemről kizárt még a bérlés is idegenekkel, a közös vásárlás eleve felejtős.

Ha együtt akarok lakni másokkal, azokhoz alkalmazkodva, akkor az azok a szülők lennének, mert mellettük meg tudom oldani a gyűjtést sajátra.

2022. jan. 5. 12:07
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Amit a 10-es leírt, az tipikus öregotthon feeling és amerikai filmek alapján ideologizálja az állapotot. Dolgoztam ilyenben és ha olyan(ok) kerülnek a közösségbe, akik valamilyen formában "egyéniségek", máris bomlik a rendszer és oda a nyugalom.
2022. jan. 5. 12:13
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt.

Egyetem alatt béreltem közösen lakást másokkal, soha többé nem batyuznék össze másokkal (kivéve a párommal), ameddig van más választásom. Nyilván ha a hajléktalanság lenne a másik opció akkor igen, de ezen kívül kizárt. Bőven sok volt az a pár év, hogy vadidegenek marhaságait kelljen elviselnem - és igen, tudom hogy az ő szemszögükből meg nekem kellett az én marhaságaimat elviselni, nem azt akarom sugallni hogy mindenki hü lye csak én vagyok helikopter, hanem azt hogy senkinek nem egyszerű idegenekhez alkalmazkodni.

2022. jan. 5. 12:57
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

32 éves koromig laktam másokkal, voltak ismeretlenek, ismerősök. Néha ismerőssel sem jó lakni, ismeretlenből is volt mindenféle. Bár utolsó lakótársam után azt mondtam, inkább fizetek bármennyit, csak ne kelljen még egy hasonlót kifognom.

Venni biztos nem vennék semmit közösen. Még a saját párommal is meggondolnám, nem hogy egy idegennel.

2022. jan. 5. 14:02
 18/29 anonim ***** válasza:
36%

"Még a saját párommal is meggondolnám"

Akiben nem bíznék annyira, hogy közösen akarjak vele házat venni, az nem lehetne a párom.

2022. jan. 5. 15:40
 19/29 anonim ***** válasza:
68%
Majd rájössz 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
2022. jan. 5. 16:24
 20/29 anonim ***** válasza:
62%

Én zöldet nyomtam rád, mert igazat adok abban amit írtál, de újra elolvasva... MEGGONDOLNI mindenképp kell, mielőtt belevág az ember. :D

2022. jan. 5. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!