Lenne kedved több ismeretlen emberrel közösen venni, vagy bérelni egy házat?
"Azt is megindokolnád, hogy miért nem?"
Tehát tudod előre, hogy nem lesz a válasz? :)
Tényleg nem. :)
Bérelni csak kényszerhelyzetben bérelnék így, ha máshogy nem tudnám megoldani, hogy legyen hol laknom.
Megvenni viszont nem muszáj egy bizonyos ingatlant: ha nem lenne rá elég pénzem, hogy egy személyben vegyem meg (vagy legalábbis nagyon közeli rokonnal, rokonokkal együtt), akkor nem venném meg, hanem laknék máshol, egy olcsóbban vagy egy béreltben.
Azért, mert nem akarnám, hogy másokon (is) múljon, hogy mi lesz a ház (illetve a belefektetett pénzem) további sorsa, hiszen lehetne, hogy egyszercsak el akarom adni - mi lenne, ha ők meg nem? Legfeljebb akkor vennék így, közösen házat idegenekkel, ha annyi pénzem lenne, hogy nem tudnám hova rakni, és segíteni akarnék rajtuk azzal, hogy beszállok a ház megvásárlásába. De akkor meg úgy csinálnám, hogy az én tulajdoni részem jóval nagyobb legyen, mint a többieké összesen - de nem értek hozzá, ezért még így is felmerülhetne olyasmi, amiben bármelyiküknek vétójoga lenne, ezért tennék így csak akkor, ha nagyon sok pénzem lenne, és egyébként is lenne hol laknom: hogy ne másokon múljon, hogy mikor juthatok újra ahhoz a pénzhez, amit abba a bizonyos házba fektettem.
"úgy csinálnám, hogy az én tulajdoni részem jóval nagyobb legyen, mint a többieké összesen"
Ha pedig nem, akkor csak annyi pénzt tennék bele, amennyinek hajlandó lennék eleve búcsút mondani.
"Azon kívül, hogy közös lónak túros a háta." Ez pont elég, és tömören kifejezi.
Egy albérletből kitáncolsz bármikor. Vásárlásból már nem.
Venni kizárt dolog.
Bérlésnél meg sokan csinálják ezt, én szerencsére mindig ismerősökkel bereltem együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!