Kert-es gazdasági épület átminősítése üdülő/nyaralóházzá?
Megnézted már a HÉSZ-t? (helyi építési szabályzat)
Az önkormányzat honlapján fenn szokott lenni...
Abban le van írva, hogy az adott területen lehet-e lakóházat építeni illetve milyen feltételekkel. Az összes többi intéznivaló innen indul... Be kell menni az önkormihoz.
"Nyaralóra tuti nem kapsz kedvezményes ingatlanhitelt"
Annyira nem, hogy még Jucikáéknak sem volt egyszerű elintézni a balatonhenyei háznál...
Miért írják,hogy lakóház? Nyaraló,az nem lakóház,vagy? Igen én lakni fogok benne,de a nyaralóknak nem ugyanaz a funkciója mégsem,mint egy lakóingatlannak. Nem is szeretném rá a legkedvezményesebbet. Ez itt életem lehetősége éppen.. olyan,amit akartam mindig is. Külterület egyébként. Viszont láttam,hogy sokan ott laknak,és tudom,hogy az egyik hitelből újította fel,tehát van esély rá.
Postás kimegy,dpd kimegy,taxi kimegy..:D
Nyilván értem,hogy nem az alapján dönt az önkormányzat,hogy kimegy e postás.. nem találtam eddig meg,hogy mi a feltétele,hogy nyaralóházzá minősítsék.
A bankkal beszéltem,pont ez a felsorolásban említett fajta van kizárva. Viszont ha már nyaralóház akkor hitelképes.
A nyaraló is lakóház! A gazdasági épület "nem emberi tartózkodás céljára szolgáló" ház, a nyaraló viszont IGEN!
Miért nem kérdezed meg az önkormányzat építési osztályát???
Mert az egyenlőre nem olyan egyszerű,de tudtommal nem ugyanaz a kettő....
Egy nyaralónak nem ugyanaz a funkciója mint egy lakóháznak,enne utána olvastam. A kérdés továbbra is az,hogy nyaralóház hogy lehetne.
Nem egy pajtáról van szó,hanem egy normál házról,amiből varázsolhatok otthont.
Nyilván azért nem kérdezem meg az építési osztályt,mint a többi kérdező mert először szeretne kis szinten informálódni. Ha oda jutok,hogy tényleges,akkor természetesen nem azt fogom mondani a bankban,hogy de a gyakori kérdéseken ezt írták! Sok dolgon sporoltam időt,hogy itt kezdtem a kutakodast.
Nem egyszerű beszélni bárkivel is itt a környéken sajnos irodában..
Nem mellesleg előre tájékozódás, mielőtt döntök ... Köszi aki normálisan válaszolt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!