Van ebben az adásvételben valamiféle csapda, amire figyelni kell?
A tervezett szerződés szerint az eladó kap foglalót (3 M) - még most, decemberben -, de csak március végén/április elején tudja átadni a lakást, mert ő is csak akkor tud átköltözni oda, amit megvesz. Akkor fogja megkapni a teljes vételárat. Nyilván beszélünk ügyvéddel is, de szívesen olvasnék véleményeket, hogy mit rögzítsünk még pluszban a szerződésben.
A pénz ugyanis az eladónál lesz, és ő lesz birtokon belül is..
És a franc se akarna pereskedni.
Nem kell annyit adni és ilyen hamar, ha zavar
Fényképekkel mindent lehet dokumentálni.
Ugyvedednel letetbe legyen a 3 M foglalo.!!! Ne az eladonal!!!!
Ingatlanra szakosodott ugyvedet keress,ha a mostani ezt nem mondta!!!
Nem mindegy az adasveteli szovege se!!!
Ügyvédi letét az jó ötlet, köszi.
Az a baj, hogy ez egy viszonylag jó vétel. (OK, nem olcsó, de ennél csak drágábbért van/lesz). Ha az eladó a következő 3 hónapban talál valaki mást, aki ad neki 10 millióval többet, röhögve visszaadja a foglaló dupláját, mi pofára esünk, és kezdhetünk újabb ingatlant keresni. Amik jövőre még drágábbak lesznek.
Pénzt letétbe, mert peres úton visszaszerezni élménydús lesz; ha szóba kerül véletlen.
Közjegyzőnél irasd, vagy záradékold, hogy azonnal végrehajtható legyen, ha nem költözne ki az eladó. ( Ügyvédinél adás-vételinél bíróságra kell vinni).
Attól SEMMILYEN szerződés nem véd meg, hogy ne kapjon olyan ajánlatot, ami annyira megéri neki, hogy a foglaló dupláját is érdemes visszaadnia.
Ezt úgy tudjátok kivédeni, ha olyan magas foglalót tesztek le (letétbe), hogy ne érje meg neki mással üzletelni.
Kérdés, hogy a letétes foglaló megfelel e neki, mert lehet, hogy abból foglalózná ő is az új lakását.
A foglaló annyi, amennyiben megegyeztek.
Én 10 éve a 4 milliós nyaralómra 2 millió foglalót kaptam, holott nem én kértem, csak a vevő nagyon be akarta biztosítani magát.
Te is adhatsz akármennyit, (mondjuk 10%-nál nem szokás kevesebbet adni, de többet lehet) ha azt akarod, hogy a dupláját visszafizetve neki már ne érje meg.
A gond, ahogy írtam is, hogy ő letét esetén nem fog tudni foglalózni, ha nincs egyéb pénze.
Megoldás biztos van mindenre.
Lehet foglalózni és még valami előszerződést, vagy akár szerződést is írni, a végső fizetési és kulcsátadási időt ráírni.
Akkor adtál foglalót, és kézbe van a szerződés is. Ebből nemtud visszalépni.
Ameddig nincs kifizetve a teljes vételár és kifizeti a foglaló dupláját, addig bármikor visszaléphet. Szerződés ide, vagy oda.
Ha nem adja oda másnak, csak simán meggondolja magát és valamiért mégsem akar költözni, senki nem kényszerítheti eladásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!