A NAV mit csinál egy helyszíni szemle során? Beleköthetnek bármibe is?
Igazából már értem én hogy miért jönnek. Irreálisnak találták az összeget amennyiért vettem.
Ugyanis mindössze formalitás az egész mert nem akartuk hogy ajándékozás néven szerepeljen ez az egész.
Az van igazából hogy a gyámhivatal kikötötte hogy egy ingatlannak legalább az 50%a a nevemen legyen hogy fel tudjam használni az otthonteremtesi támogatást.
Mivel 2 millióból hazat nem vesz senki, így felújításra menne a pénz.
Mivel ugye közös megegyezés volt a másik két tulajjal (ügyvéd előtt írtuk alá az adásvételi szerződést) igy nem tudom hogy abba beleköthetnek-e de valószínű hogyha jönnek akkor felbecslik és az alapján kell majd fizetnem az illetéket is.
Fényképeket is készítenek ilyenkor?
Egyedül jön vagy többen szoktak jönni?
Mindenhova benéznek? Legyszi valaszoljatok ezekre mert nagyon izgulok hogy mi lesz 😩
Alapvetően ő is egy értékbecslést fog végezni, mint amit a bankok emberei egy hitel elbírálása előtt. Tehát megnézni azt, hogy a környébeli házak mennyiért mennek, és ahhoz képest a tied miben több vagy kevesebb.
Nálam csak annyiba kötött bele, hogy van egy olyan része a házamnak, ami egy oldalszárny, de ott az előszoba, és a WC. is illetve kazánház, szétároló és a garázs. A tulajdoni lap 96 m2-t írt, és ő szétbontotta 2x40m2-re és 16m2 melléképületre. Akkor 2007-ben másként számolták az illetéket és a melléképületnek pedig 10% volt az illetéke. Ezért írtam az 1-es válaszomban, hogy biztos fog találni valamit. Ez mellett viszont sokmindenben segítőkész is volt, de ugye ez a kecske és káposzta esete, mert neki is kell valamit mutatni a főnökei felé. Nem sok volt a plusz , úgy 40-ezer. Egyedül jött, nem fotózott, csak végigszaladt a házon, rá 1 hónapra kaptam a végzést, és a csekket. Én akkor a szüleimtől vettem meg a házat, és szerintem sejtette is, mert kérdezte hányan fogunk itt lakni. Mondtam, hogy majd ketten, (akkor még szüleim is ott laktak) de 4-et írt be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!