Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » NAV helyszíni szemle lakásvárl...

NAV helyszíni szemle lakásvárlás után?!

Figyelt kérdés
Most kaptuk a levelet a NAVtól hogy helyszíni szemlére kijönnek. Miért? Teljesen reális áron vettük a lakást, nem hiszem el, hogy ezzel szórakoznak, ezért vegyünk ki szabadnapot, hogy a hivatalnokot várjuk... másnál is voltak már?
2016. ápr. 13. 19:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm pont egy ezzel folgalkozó osztályon dolgozik a navnál. Mikor házat vettünk, mi is kérdeztük, hogy mennyire valószínű, hogy kijönnek megnézni. Jó áron vettük a házat, mert az árverezés lógott az eladók feje fölött, így alacsonyabb árba is beleegyeztek, ezért nem volt mindegy, hogy mi lesz, végül nem jöttek. (Nem a barátnőm intézte el, ahhoz ő egyrészt kis ember, másrészt másik megyében van.) Azt mondta, hogy három okból történhet helyszíni szemle:

1. A korábbi értékesítések alapján nem tűnik reálisnak az ár, elképzelhetőnek tartja a nav, hogy az illetéket akarja kikerülni a vevő.

2. Nincs vagy nincs elég összehasonlító adat az adott területről, pl. régóta nem adtak ott el hasonló paraméterekkel bíró ingatlant, így nem tudják látatlanban meghatározni, hogy reális-e az érték.

3. Csak úgy, valamiért szemet szúrt nekik, vagy beleválogatják, mert amúgy nem lenne meg az elég számú helyszíni szemle.

2016. ápr. 13. 20:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi dupla telket dupla lakóépülettel vettünk papír szerint és elég olcsón. Kijöttek persze körülnéztek aztán ők se értették azt amit mi,hogy egy 15m2-es összedőlni akaró tároló amibe még az áram se volt bekötve egy lámpának mi a bánatért lakóépületként van nyilvántartva. Amúgy semmi negatív tapasztalatom nincs azzal kapcsolatba,hogy kijöttek
2016. ápr. 13. 20:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem több ügyfelem is jelezte már, hogy kiment hozzá a NAV. Volt, akinek sajnos emeltek az illetéken.
2016. ápr. 13. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Igen, leginkább akkor fordul elő, ha túl alacsonynak találják a vételárat. Mi felszámolás során (cég csődbe ment, ezt követően az összes vagyontárgyat, ingatlant értékesítették felszámolási eljárás során) vettünk egy falusi házat viszonylag nagy területtel, városhoz közel (kb fél hektár). A NAV négyszer annyira értékelte, mint amennyiért megszereztük, és a négyszeres becsérték után kellett illetékelni...
2016. ápr. 13. 22:37
 5/9 xswerdy ***** válasza:

Egyszer vettem egy nagyon lepusztult, és nagyon rossz beosztású lakást, a környék áraihoz képest olcsón. Tartottam tőle, hogy felülbírálják a vételárat, ezért kinyomtattam a hirdetést még amíg fent volt, hogy ezt tényleg ennyiért hirdették sokáig, és senki nem vette meg, szóval tényleg nem ért többet.

De szó nélkül kirótták az illetéket a vételár alapján.

2016. ápr. 14. 11:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Hat a mi lakasunk egyaltalan nem volt olcso, 1.5 eve meg 9 millioert kelt volna el, a mostani CSOK orulet vitte fel 10.5 milliora. Nincs takargatnivalonk, csak kellemetlen, mert az osszes dokumentumot, kepet, szamlat elo is kell keresni, tekintve hogy felujitas kozben vagyunk es jo lett volna ha nem kell erre se idot, se szabit pazarolni. De hat ez van.
2016. ápr. 14. 11:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem jöttek ki, nagyot, drágábbat adtam el (de telekárban, romos házzal) és kisebbet vettem. Nem jöttek ki, sőt az illetéket sem kellett fizetni. 10 évig volt a másik a nevemen. Az egyik távolabbi szomszédét eladták, oda kimentek, mert túl olcsónak gondolták. De kiderült, hogy ki van kötve a villany évek óta, nincs csatorna, lakatlan volt és ezért dohos a ház. Így jóváhagyták.
2016. ápr. 14. 13:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekünk kijöttek bejöttek szetnéztek, kávéztak beszelgettünk normalisak voltak jóváhagyták a vételárat. Sztem csak szúrópróbaszerű az egész mert mi is reális arban vettük nem olcsóbban nem drágábban.
2016. ápr. 15. 10:50
 9/9 anonim válasza:

Hozzám is most jönnek, mert kivasaroltam a haz masik felet, de kevesebbert mint amennyiért vettuk. Azota fel is lett ujitva.

Le tudnátok írni hogy miket kérdeznek?

Köszi

2018. jún. 11. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!