NAV helyszíni szemle lakásvárlás után?!
Ismerősöm pont egy ezzel folgalkozó osztályon dolgozik a navnál. Mikor házat vettünk, mi is kérdeztük, hogy mennyire valószínű, hogy kijönnek megnézni. Jó áron vettük a házat, mert az árverezés lógott az eladók feje fölött, így alacsonyabb árba is beleegyeztek, ezért nem volt mindegy, hogy mi lesz, végül nem jöttek. (Nem a barátnőm intézte el, ahhoz ő egyrészt kis ember, másrészt másik megyében van.) Azt mondta, hogy három okból történhet helyszíni szemle:
1. A korábbi értékesítések alapján nem tűnik reálisnak az ár, elképzelhetőnek tartja a nav, hogy az illetéket akarja kikerülni a vevő.
2. Nincs vagy nincs elég összehasonlító adat az adott területről, pl. régóta nem adtak ott el hasonló paraméterekkel bíró ingatlant, így nem tudják látatlanban meghatározni, hogy reális-e az érték.
3. Csak úgy, valamiért szemet szúrt nekik, vagy beleválogatják, mert amúgy nem lenne meg az elég számú helyszíni szemle.
Egyszer vettem egy nagyon lepusztult, és nagyon rossz beosztású lakást, a környék áraihoz képest olcsón. Tartottam tőle, hogy felülbírálják a vételárat, ezért kinyomtattam a hirdetést még amíg fent volt, hogy ezt tényleg ennyiért hirdették sokáig, és senki nem vette meg, szóval tényleg nem ért többet.
De szó nélkül kirótták az illetéket a vételár alapján.
Hozzám is most jönnek, mert kivasaroltam a haz masik felet, de kevesebbert mint amennyiért vettuk. Azota fel is lett ujitva.
Le tudnátok írni hogy miket kérdeznek?
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!