Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hitellel vagy hitel nélkül?

Hitellel vagy hitel nélkül?

Figyelt kérdés
Házvásárlás előtt állunk. Vagy a jelenleg meglévő pénzünkből olyan házat veszünk, amin újítgatni kell, de amúgy lakható vagy vegyünk fel hitelt (kb. 10-15 millió) és akkor már olyan házat találhatunk, amin tényleg csak mondjuk újra kell festeni a szobákat. Ha hitel nélkül vesszük, akkor kb. az összes pénzünk rámegy, szóval nem tudnánk máris felújítani, apránként lenne rendbe hozva. Amúgy nem erősen felújítandó házakról van szó, de pl. konyhát, fürdőszobát jó lenne átalakítani, meg egyéb kisebb átalakítások. Ti hogy gondolkodnátok? Én alapvetően olyan mentalitású vagyok, hogy "addig nyújtózkodj, amíg a takaró ér", ezt hoztam otthonról, szüleimnek sem volt soha 1ft. hitele sem. Férjem szerint viszont nem ördögtől való a hitel, az emberek többsége él a lehetőséggel és egyszerűbb máris megfelelő házat venni, mint csinálgatni, hogy ki tudja mikorra lesz kész.
2021. nov. 22. 13:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
9%

Hát... a mai világban hitelt felvenni... inkább konzerveket halmozzatok most ne hitelt..

Vagy ha alacsony, vegig fix kamatozású hitelt tudok akkor az rendben van, de most még ilyan színtű kamatemelés és infláció jön, hogy piaci hitelt ne vegyetek fel.

2021. nov. 22. 13:15
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi idén a hitel mellett döntöttünk. Addig nyújtózkodtunk itt is, amíg a takarónk ért. Úgy választottuk, hogy fix legyen és ha valamelyikőnk fizetése is kiesne (pl baleset, nagy betegség, munkaleépítés miatt), akkor is tudjuk fizetni.

Nekünk megérte, mert így hosszabb távra megfelel az igényeinknek.

Mi albérletből jöttünk előtte, az ottani bérleti díjnak konkrétan fele a törlesztőnk most.

2021. nov. 22. 13:23
 3/23 anonim ***** válasza:
92%

Leven az epitoipari arak rohamosan mennek fel, en inkabb felvennek hitelt es megcsinalnam most, valsz meg igy is jobban jonnel ki. A hitelnel ugyelj, hogy fix kamatu legyen.

Bent lakva amugy is kenyelmetlenebb felujitani...

2021. nov. 22. 13:55
 4/23 anonim ***** válasza:
84%

Érdemes figyelni a híreket, milliókról lehet szó.

- Januártól újabb húsz százalékkal drágulhatnak az építőanyagok

[link]

Nőnek a gyártók energia költségei. Persze, mivel nem lett megállítva a forint romlása, és mindent külföldi valutában veszünk. Persze, hogy nőnek az árak.

2021. nov. 22. 14:37
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Akkor félúton a két álláspont között.

Mondjuk ha 25 millió az olcsóbb megoldás és rá kell költeni mondjuk 4 M-t apránként, és 37 millió a drágább vétel, akkor legyen ez:

"Ha hitel nélkül vesszük, akkor kb. az összes pénzünk rámegy, szóval nem tudnánk máris felújítani, apránként lenne rendbe hozva."

Vegyetek 25 milliósat 2 millió hitellel, és akkor már el tudjátok kezdeni a felújítást hamarabb.

2021. nov. 22. 14:48
 6/23 anonim ***** válasza:
76%

Én nem vennék fel hitelt es örülnék, hogy tudok nélküle vásárolni.

Igen, sokba lesz a felújítás. De tudtok majd apránként haladni es minden a ti ízléseteknek megfelelően lesz felújítva.

Olyan felújított házat nem fogtok találni, ahol az utolsó burkolatig tetszik minden. Ráadásul a legtöbb esetben a látványra mennek rá, hogy jól nézzen ki, el lehessen adni. Hogy nem cserélik ki a víz es villanyvezeteket felújítás előtt, az nagy költségeket jelenthet utólag, ha szét kell verni mindent miatta.

Ráadásul nagyon ellenőrizni sem tudjátok ezeket, ha fel van újítva már.

Én a helyzetekben hitel nélkül vennék es ha úgy alakul, akkor a felújításra vennék legfeljebb hitelt majd. De amit lehet inkább nélküle oldanék meg.

Ha felveszitek a lakáshitelt es valamit mégis csinálni kell, akkor pénzetek se lesz rá a törlesztő mellett es hitelt sem tudtok felvenni rá.

Örülj, hogy van hitelen kívüli opciótok is. Rengetegen megszívják vele.

2021. nov. 22. 16:29
 7/23 mindentudó99 ***** válasza:
39%
Ha hitel nélkül elfogadható van nincs az az Isten hogy hitelt vegyek fel. Az egy kiszolgáltatott helyzet. Inkább újítgatnám 10 évig. Én mikor építkeztem ràkényszerültem némi hitelre másképp nem lett volna kész időben. Hitelt előtörlesztettem. A ház így is csak minimàl szinten lett kész hogy megkapjam a lakhatási engedéjt. Évek rámentek mire minden meg lett de nem hitellel. Többet egy forint hitel se kell
2021. nov. 22. 17:42
 8/23 anonim ***** válasza:
65%

Nem ördögtől való dolog a hitel, csak ésszel kell felvenni.

Még csak az sem igaz, hogy "kiszolgáltatott helyzet". Hiszen ameddig fizeted, addig a kutya nem fog rád nézni.

2021. nov. 22. 19:20
 9/23 anonim ***** válasza:
52%
8# de nem tudhatod előre, hogy mikor jön olyan helyzet, amikor gondot okoz majd a fizetése.
2021. nov. 22. 20:03
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
Kamat emelési híreket is érdemes figyelni, hitelezés szempontjából érdekes lehet nektek.
2021. nov. 22. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!