Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bp-en hol vennél lakást ha...

Bp-en hol vennél lakást ha szűkös a keret?

Figyelt kérdés

Jelenleg Buda egyik jobb kerületében élünk albérletben, most vennénk első lakásunkat. Budapestben gondolkodunk, és az alábbi kerületek jöhetnek szóba árban: 18,19,20,21.

Mindenhol jártunk már, de azért nem vagyunk járatosak arrafelé napi szinten. Egy 4-5 szintes panel vagy csúszózsalus házban választanánk lakást.

Ezek közül a kerületek közül melyik az, amelyik nem volna akkora nagy érvágás Buda után? Tudom, hogy nem ugyanaz. De melyik a legelviselhetőbb, ha 1-2 éven belül gyereket is szeretnénk.

2021. nov. 1. 11:40
A kérdező szavazást indított:
18.kerület
19.kerület
20.kerület
21.kerület
18 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

XVIII, ezen belül is a Lakatos lakótelep.

Ott vannak 4-(5?) emeletesek, amik talán még téglából is vannak.

A lakótelep csupa zöldterület és tapasztalatom szerint kiemelkedően tiszta. Rokonom lakott ilyen 4 emeletesben a II-ik emeleten a haláláig és imádta. Síri csend volt a házban, kedves, de nem tolakodó lakókkal. Persze utóbbihoz szerencse is kell.

Én erősen gondolkozom rajta, hogy a Pest m-i családi házamat, ami már nekünk nagy eladom, vagy elcserélem oda. De csak oda!

2021. nov. 1. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
A 20-21-et felejtsd el! A 19-be csak Wekerle telepre szabad költözni, de az meg drága. Így kizárásos alapon marad a 18. A Lakatos tényleg szuper lakótelep, csak azért "olcsó" viszonylag, mert kicsit hosszabb a bejutás a centrumba, mint mondjuk a 13-14-ből.
2021. nov. 1. 11:55
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

+1 a Lakatos lakótelepre. Sok zöld, relatív kulturált, csendes, halál nyugodt környék. Ráadásul a lakások is elég jó elrendezésűek, élhetőek.

Csak hát 25-30 milliótól indulnak az árak, a jobbak meg 30-35. Annyiból meg már talán ki lehet fogni Kelenföld-Budafok környékén is panelt, ami azért mégis csak jobb elhelyezkedés szempontjából.

De ettől függetlenül, bár soha nem laktam ott, simán kiköltöznék a Lakatosra.

2021. nov. 1. 12:01
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

Amúgy amit látok még:

20. Kerületben lakik ismerősöm, panelban.

Csóró proli retek környéken, sok kisebbségivel. Hát oda nem költöznék.

Nyilván nem ok nélkül az egyik legolcsóbb.

Plusz amit láttam panelok, azoknak ritka szar elrendezése van.

19. Kerületben panelban laknak rokonok, 3 lakásban is.

Leginkább csak a szomszédok miatt szívnak mert minden áthallatszik és hát a lakóközösség sem az igazi. De összességében egyáltalán nem vészes, 50+ m2 lakások egészen élhetőek és relatív sok a zöld is. Ami rosszabb a Határ út környéke, nagy forgalom, szmog, zaj.

Kispesti lakótelepen alapból azt látom, hogy a rokonaimhoz hasonlóan egyetemet végzett, értelmes emberek kezdenek oda költözni, és szorul kifelé a fizetésképtelen réteg.

A Wekerle egy kincs... Bár sok ház elhanyagolt, lepukkant a műemlékvédelem miatt, de az egésznek van egy mesebeli kertvárosi hangulata. Ilyen szempontból jó a Kispesti lakótelep, hogy el tudsz menni sétálni a Wekerlére :D

2021. nov. 1. 12:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Csepel nekem nagy kérdőjel.

Sokat voltam arra biciklivel, és nappal nem tűnt vészesnek, estefelé viszont rengeteg etnikum került elő a fene tudja honnan.

Leginkább a lakosság összetétele a kérdőjel nyilván ott is.

Viszont hosszú távon szerintem lehet benne potenciál.

Nyilván nem 1-2 hanem 10-20 éves távlatokban.

Atlétikai csarnok, közpark a szigetcsúcson. Nagyot dobna, ha megépülne 1-2 híd és közvetlen összeköttetése lenne Budával is. Plusz ha megépülne az 5-ös metró és Csepelről elérhető lenne szintén Buda és a belváros.

Plusz Több munkatárs lakik Csepelen is, igaz kertvárosi részen és kifejezetten szeretnek ott lakni. Ott is vannak a Lakatoshoz hasonló 4 emeletesek, azok is élhetőek állítólag, igaz árban is magasabbak.

Nyilván ami lutri, hogy ha nem fejlesztenek semmit, akkor marad egy eléggé elszeparált városrész 2 bejárattal (+M0) ami erősen meg tudja bénítani.

2021. nov. 1. 12:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Amiről esetleg tudok még nyilatkozni:

X. kerület Újhegyi lakótelep.

[link]

Amikor valaki meghallja, hogy Kőbánya, rögtön elszörnyülködik, de eddig akármelyik ismerős járt a lakásomban az pozitívan csalódott.

Amit én látok eddig:

Relatív csendes, nyugodt környék. Viszonylag normális lakó összetétel. Van némi etnikum, de nem feltűnőbb mint más hasonló helyeken, inkább kínaiak vannak meg úgy általánosságban az "alacsony keresetű dolgozó ember" a jellemző. Bár azért megvan a "suttyó proli" közeg is.

Viszonylag kulturált az Újhegyi sétány, a Bányató, ott van egy köpésre a Köki, Uszoda, mindenféle üzletlánc.

És eddig voltak vicces, pozitív csalódások.

Például rendszeresen mossák a kukákat. Beáll egy nagy kuka mosó, beemeli, kimossa, megy tovább. Ilyet nem láttam még a XI. kerületben... :D

Vagy rendszeresen takarítják az utakat. Amiknek mondjuk az állapota nem az igazi, főleg a Sibrik katasztrófa. A rákötő utakat viszont rendbe szedték.

Vagy egyik ismerősnek lemerült a telefonja, és meglepően konstatálta, hogy van működő, jó állapotú telefonfülke.

Vagy én például megnéztem a lakást lomtalanításkor. Az volt az érdekes, hogy konkrétan alig voltak lomizók, este is odamentem és csak 1-2 pakolgatott sunyiban. Ebben biztos benne van, hogy "csóró" környék meg folyamatos volt a rendőri, polgárőri jelenlét. XI. kerületben lomtalanításkor nagyjából háborús hangulat szokott lenni.

És alapvetően azt látom, hogy a polgárőri, közteres, rendőri jelenlét érezhető. Például simán igazoltatják a hajléktalanokat, ehhez képest Bikás parknál hordákban garázdálkodnak.

Ami még pozitívum,hogy meglepően csendes. Persze, panel, minden is hallatszik, mindig akad 1-2 hangosabb szomszéd. de az összkép azt mutatja, hogy mindenki csendben pihen. Ebben benne van a "dolgozó ember" közösség is. Mert Bikás parknál sok az otthonról szabadult fiatal akik egész este őrjöngenek meg házibuliznak az albérletben, erkélyen, házak előtt ami az ott lakóknak azért nem kellemes.

2021. nov. 1. 12:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ami még tetszik:

A házak többsége szigetelt, jó esetben már a nyílászárót is cserélték.

Relatív nagy lakásokat ki lehet fogni, 60+ m2-esek, 3 szoba.

Ami alapvetően működik a közös képviselet és a karbantartás. Néha mondjuk nyögvenyelős, de nekem most felújítás során sikerült megcsináltatnom a strangban lévő dolgokat, így nem kell hozzájuk nyúlni egy ideig. De bármi volt elérhetőek voltak, segítettek.

A lift rendben van, felújított, a lépcsőházak is felújítottak. Csodát nem kell várni, de tiszta, kulturált.

Plusz van a lakásokhoz erkély. Ami tök jó. Viszont valami oknál fogva a kis szobához van ami annyira nem praktikus.

De hogy negatívumokat is írjak:

Parkolóhely baromi kevés van, este szinte lehetetlen megállni, max a másik garázsa előtt. Tömegközlekedéssel hiába ott van a Köki viszonylag közel, azért csak baromi messze van a Belváros.

A lakások elrendezése nem az igazi, alaprajzra sem. Illetve szerintem a világ legrosszabb dolga a közös folyosószakasz. Minden szinten 2-2 lakáshoz tartozik 1 kis nyitott folyosó.

Egyrészt nyitott, így hőszigetelt bejárati ajtó kell, másrészt a szomszédok szeretik erkélyként használni, kiülni beszélgetni, cigizni, meg a lakás megnagyobbításaként kipakolni minden szart.

Bár ilyen formában talán az a rosszabb, ha a kisebb lakásban lévő szomszéd szeret kint ülni, és neked mindig át kell mászni rajta, hogy a sajátodba bejuss,az azért megöli a privát érzetet.

Meg összességében nyilván illúziója ne legyen az embernek, Budai élet után érezhetően másabb a környék, de azért messze nem az az élhetetlen rettenet mint ahogy sokan elképzelik.

Mondjuk én relatív jó áron vettem, amennyiért csak Pesterzsébet vagy Csepel jöhetett volna még szóba esetleg Havanna.

És hiába alacsony a fajlagos m2 ár, a 60+ m2-esek azért 30-35 millióért mennek.

Én magamnak a Lakatost választanám mondjuk akkor is. Viszont gyerekkel egy 67-68 m2 alapterületű, erkélyes, 3 szobás lakás már hosszú távon is kellemesen élhetővé tehető, mert a kisebb szobák is elég nagyok, és a nagyobb szoba kialakítható nappalinak.

2021. nov. 1. 13:46
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Miért csak ezek az opciók vannak ? Jó nyilván ár de én körülnéznék a 3 és 4 kerületekben a helyetekben.

Jobbak mint a dél pesti kerületek.

2021. nov. 1. 18:29
 9/9 anonim ***** válasza:
51%
Mindegyik kerületnek vannak jó és rossz részei, a XVIII viszont szerintem ezek közül a legrosszabb választás, mert nagyon kint van. Pl. Kispesten a Wekerle szélén, a Nagykőrösi út hangszigetelő falai közelében van egy csúszózsalus kis lakótelep, az teljesen normális hely, és nem vészesen draga. A XX. kerületben ott van a Gubacsi lakótelep és a Mediterran lakópark, mint kulturált környék. Csepelen az a baj, hogy a normálisabb környékek nagyon kint vannak, igza nem annyira, mint a XVIII-ban.
2021. nov. 3. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!