Mit gondoltok, milyen irányba fognak változni az albérletárak 2-5 év múlva?
tehát felfelé vagy lefelé mozognak majd, és miért?
teljesen laikusként én azt mondanám hogy lefelé, mivel az alapanyaghiány áthidalható lesz ha vége a koronavírusnak(vagy legalábbis elkezdünk kilábalni belőle). illetve a rengeteg választás előtti vissza nem térítendő hitellehetőség is véges meg mindenféle visszatérítésnek is vége lesz, mivel örökké nem élhet csodás országunk hitelből. az EU hócipője már tele van velünk, kelet felé pedig már eladósodtunk, illetve a választásoknak is vége lesz. a másik dolog ami ebből adódik hogy feltételezem a rengeteg új adós elkezdi visszafizetni a hitelét, amit szétbombázott a 1,5-2 éves (2022 júniusa a vége eddig úgy néz ki) moratórium. nyilván sokan ezzel nem számoltak, és lesznek akik nem fogják tudni fizetni. személy szerint két kezemen nem tudnám összeszámolni mennyien vettek fel mindenféle hitelt, amit aztán elszórtak a semmire, úgy hogy még mindig nincs gyerek sem sehol, ezeket is vissza kell fizetni amennyiben nem lesz minimum 3 ugye...sokan a világválságkor is így jártak ugye, tele voltunk olcsó használt lakással mert a rengeteg adós árulta.. mit gondoltok? természetesen tudom hogy senki nem jós, csak mások véleményére lennék kíváncsi
Szerintem stagnálni fognak.
Van ahol emelkedik, vidéken szerintem csökkenni fog.
Nem mindegy az sem hogy ki nyeri a választást.
Könnyen lehet, hogy felfelé, egész addig, amíg jól kereső átlagember sem fog tudni venni magának ingatlant még hitelből sem. Németországban már az ingatlanoknak csak a fele van magántulajdonban.
Ha nyugat felé megyünk, akkor ez a világ a valószínűbb különösen egy ilyen elitista korrupt kormánnyal amilyenünk most van, aki arra hajt, hogy minél olcsóbb legyen a munkaerő, így hajtva teljes csóróságba az országot.
Szerintem ilyen távlatban nem lehet jósolni azt sem lehet tudni mi lesz jövő év végére.
Pl 25 milliós ingatlan, egy frissen végzet mérnők kap nettó 300 ezret, mamahotelben él, 20% önerőt összerakja 17 hónap alatt
2022 nincs neki szja 25 év alatt így fizetése 350 lesz, lehet leviszik az önerőt 10%-ra ebben az esetben 7,5 hónap alatt hitel képes lesz és vehet lakást mert az önerő is megvan. Ha akarja otthon marad lakást kiadja a törlesztő visszajön az albérlet árából amit keres meg a hitelbe beleforgatja.
Fiatalok inkább fizetik a törlesztőt mint hogy megrekedjenek egy albérletben ami csak a pénzt viszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!