Azok akik azzal fenyegetőznek, hogy ha csökkennek az albérletárak akkor nem adják majd ki, meddig lesznek kitartóak?
Sokan jönnek itt azzal, hogyha a válság miatt lemennek az ingatlan/albérlet árak, akkor inkább nem is adják ki, mert egy hogy a lakó "lelakja" a szépen felújított lakását, így meg legalább a kínálat is csökken ha ők "fellázadnak" a piac ellen és nem adják ki.
De mi van akkor ha ez a válság elhúzódik? Vannak olyan hírek, hírforrások ahol már nem is 5 hanem 10 évet jósolnak, amire visszaáll a gazdaság:
Ha 10 évig is folyamatosan csökkennének az ingatlan/albérlet árak és semmi bevételetek nem jönne belőle sőt csak vinné a pénzt a rezsi és a közös költség, addig a 10 évig nem történek meg?
Teljesen mindegy, hogy mennyien fenyegetőznek ezzel, mert csak egy nagyon nagyon szűk réteg tenné meg valóban.
Azért az átlag bérbeadónak szüksége van a bevételre.
Amúgy a "10 év mire visszaáll a gazdaság" nem azt jelenti, hogy 10 évig csökkenés, hanem azt, hogy 10 év után állunk ott, ahol most tartunk (pl 6 év csökkenés, 4 év emelkedés után).
Én addig nem fogom kiadni (gombokért), míg nem kenyérre kell az a pénz.
Anyagi gondjaink nincsenek, a gyerekeknek vettünk 1-1 kis lakást és csak azért adtuk ki, hogy ne álljon üresen, míg nem költöznek be a gyerekek.
Igényes emberek vagyunk, igényes lakást adunk ki, mindenki után felújítva, kifestve, így abszolút nem lesz probléma, ha ettől a nyűgtől megszabadulunk, elvégre nem vagyunk jótékonysági intézmény.
Mi is a gyereknek vettünk egy kis lakást. Vadi új, nyilván egy összeg alatt nem adjuk ki. Hitel nincs rajta. A közös költség alacsony, mert pici, és azt fedezi a kiadott tároló és teremgarázs beálló. (most adtam ki) Azokat nem lehet leamortizálni.
Nyilván jó lenne, ha bevételt termelne, de egy bizonyos összeg alatt egyszerűen nem érni meg kiadni.
A bérbeadók válaszai és az egyéni tapasztalataim alapján szerintem azok a középkategóriás lakások fognak jelentős bérleti díj esés esetén eltűnni a piacról, amik emberi életre alkalmas, szép, igényes, kényelmes lakások voltak és a tulajdonosok nem kispénzű emberek, akik kizárólag ebből éltek.
Maradnak a kispénzű bérbeadók, akiknek minden fillér számít, folyosó végi nyilvános vécéből kialakított 15 m2-es lyukai, vagy a nagymamától megörökölt körfolyosós proliházak lepusztult lakásai, öreg szagú, ósdi bútorokkal.
Maradnak még az elit lakások a Belvárosban, vagy a Rózsadombon, luxus kategóriában havi 500ezerért-millióért, mert aki ezt a kategóriát keresi, az nem Olcsó János.
Én nem hiszek semmit, mert veled ellentétben csak ahhoz szólok hozzá, amit TUDOK!
Mivel konkrétan a Belvárost és a Rózsadombot hoztam fel példának, ezért itt prezentálom neked az ott kiadó lakásokat, növekvő ár szerint, 1millió/hó bérleti díjig.
És ez nem azt feltételezi, hogy nincs 3 millióért is, mert van, de van 300ezertől felfelé 1 millióig luxus számba menő is.
És kérlek kímélj meg a további amatőr kommentjeidtől, mert nem fogok reflektálni rá, mert értelmetlen dolog lenne, mint galambbal sakkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!