Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A kérdésem a következő : mit...

Ronyka88 kérdése:

A kérdésem a következő : mit tudok csinálni a nem fizető, kiköltözni nem akaró albérlőimmel? Szerződés van, határozatlan idejű, többször fel lettek szólítva a távozásra, de nem, h menni nem akarnak, még ők fenyegetőznek.

Figyelt kérdés
2014. máj. 27. 14:14
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
Fogadd el azt hogy ott laknak ingyen. Vigyél nekik finom süteményeket, húsokat. Ajándékozd meg őket borokkal. sörökkel. Támogasd őket anyagilag is. Úgy emlékezzenek rád, hogy jó nálad lakni. Időnként menj fel hozzájuk, és kérd meg őket, hogy hagy takaríthass ki helyettük.
2014. máj. 27. 14:18
 2/10 anonim ***** válasza:
41%

Írásban mond fel a szerződést és kérd fel őket távozásra.

Aztán köss szerződést mással, aki kiteszi őket onnan. Sajnos ez szép szóval nem fog menni.

2014. máj. 27. 14:24
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Mi áll a szerződésben? Én is kiadtam a lakásom.

Van rendelkezés arra, ha nem fizetnek

"XY" határidőn belül. Akkor azonnali felmondás.

Kaució ilyen esetben nem jár vissza.

Hivatalos fizetési felszólítást kell küldeni (tértivevénnyel). Ha ennek ellenére nem fizetnek, a szerződés szerint kell lépni.

Ha nem akarnak kiköltözni. Odamész, cuccaikat kiteszed a folyosóra. Zárcsere.

Mivel hivatalosan, szerződés szerint jártál el, nem tehetnek semmit. Szóval rendőrség, bíróság ilyen esetben maximálisan melléd áll. A lényeg, hogy minden le legyen papírozva. A felszólítás nem elég.

2014. máj. 27. 15:27
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Menj oda és vedd le a bejárati ajtót,ügyvéd javasolta nekem,én egyszer ezt csináltam,leveheted,hiszen a tiéd..nekem bevált .
2014. máj. 27. 15:35
 5/10 anonim ***** válasza:
26%
Az nyeri vissza a sajátját abszurdisztánban akinek több pénze van hatékony verőlegényekre .
2014. máj. 27. 20:40
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2014. máj. 27. 22:10
 7/10 anonim ***** válasza:
34%
Az enyémet is köszönöd? Én írtam a poénosat.
2014. máj. 27. 22:55
 8/10 anonim ***** válasza:
42%
Hát, poénosnak nem nevezném!
2014. máj. 28. 11:12
 9/10 anonim ***** válasza:
33%
Ezek csak a verésre reagálnak agyilag ! Addig hitegetnek igérgetnek,,, inkább hazudoznak ,,, !! :)
2014. máj. 29. 21:34
 10/10 anonim ***** válasza:

No, azért ezt nem feltétlenül így van jogilag :)

Attól függ, mi van a szerződésben, és hogy ugye nem-e felejtettél-e adózni a bevételből.

Két irányban lehet elindulni:

a, elmész egy ügyvédhez

b, tanúk (nagyon fontos, hogy legyenek) jelenlétében bementek a lakásba, és kiköltözteted őket. Ehhez természetesen megfelelő létszámban fel kell vonulni. Nagyon figyelj arra, nehogy később azzal vádoljanak, hogy pénzük, ez-az eltűnt, a legjobb az egészet videóra venni. Abszolút nem jogszerű, viszont hatásos.

c, megoldás lehet még a különféle közüzemi szolgáltatások kikapcsoltatása.

2014. júl. 24. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!