Szerintem könnyen megszokható. Bár olvastam itt korábban olyant, aki azon dühöngött, hogy a templom negyedórákat is jelzi harangütéssel, és most, amikor már senki sem vallásos (!), akkor minek.
Óvoda mellett lakom. Az reggeltől délutánik zajt jelent. A hétévi csend a fura.
2021. okt. 13. 11:41
2/14 anonim válasza:
Csak egy nem túl széles úttest választott el minket a templomtól. Reggel fél 8-kor harangoztak először.
Én 1 hét után már meg sem hallottam, a férjem 3 év után is felébredt rá, ha véletlenül ebben az időpontban még aludt (volna).
Ezzel most csak azt akartam illusztrálni, hogy minden ember más, a te hangérzékenységedet csak te ismerheted.
2021. okt. 13. 12:07
3/14 anonim válasza:
Ez egyénfüggő, hogy kit mi zavar. Enge, például az első válaszadó által is említett gyerekzsivajjal ki lehetne üldözni a világból, annyira idegesít. A harangozás kevésbé, főleg mivel csak meghatározott időnként, pár percig tart.
2021. okt. 13. 12:08
4/14 anonim válasza:
Megszokod. Mint azok, akik vasút vagy villamosvonal mellett laknak.
2021. okt. 13. 12:11
5/14 anonim válasza:
20ezres fős városba nemrég idehallatszott, hogy reggel 5 kor harangoztak. Nem tudom mennyire rendszeres.
2021. okt. 13. 12:16
6/14 anonim válasza:
Szerintem jobb mint ha mulatóst kéne hallgatnod meg egyéb zsivajt... annyi hogy van ahol a temető is a közelében van a templomnak. Na ott már gáz lakni... Kinézel az ablakon és az elmúlást kell lásd mindig, illetve ha temetés van akár hallani is... Nem is értem a településkép hogy a fenébe enged ilyet egyáltalán bizonyos falvakban (városon is megoldható hogy ne a lakónegyed közepén legyen, de ott szerencsére gondoltak ilyenekre).
2021. okt. 13. 12:18
7/14 anonim válasza:
6-os! Nem lehet, hogy a temetőt körbenövi a falu, város? A lélekharang az valóban nem kellemes, viszont sokkal halkabb.
Ha csak misékre harangoznak, azt könnyű megszokni.
2021. okt. 13. 12:21
8/14 anonim válasza:
Ha csak naponta 1-2x harangoznak, szerintem azzal nincs baj.
2021. okt. 13. 14:11
9/14 anonim válasza:
Nálunk negyedóránként harangoznak, többnyire már meg se hallom. Nagyobb baj, hogy játszótérre néznek az ablakaink - kánonban sikítás márciustól novemberig heti 7 nap, délutántól estig:)
2021. okt. 13. 15:19
10/14 anonim válasza:
Erdekes ... engem valahogy megnyugtat ha hallom, hogy valahol harangoznak ... ha nem idegeskedsz rajta, akkor eszre sem veszed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!