Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi maradjon a lakásban?

Mi maradjon a lakásban?

Figyelt kérdés
Pár nap múlva megyünk az ügyvédhez, az árban már megállapodtunk. Amikor mi vettük ezt a lakást, a tulaj sok mindent itt hagyott mert nem volt rá szüksége és nem is volt jó minőségű. Mi viszont elég sok mindent újítottunk, vettünk bele. Nyilván ha úgy kérdezem a vevőt, hogy igényt tart-e erre vagy arra, nyilván igen lesz a válasz. (Kiadásra szánja a lakást.) Nekünk viszont fontos lenne, mert az új helyen lenne helye mindennek. Ami felmerült bennem, pl. A függönykarnis marad, de a függönyt vihetem? Az izzó marad, de a lámpatesteket vihetem? A mosogatógép utólag lett a konyhába téve, szabadon álló gép a mosogató alatt, vihetem vagy nem? Nyilván ha megkérdezem kérni fogja, de nekem az egy 150.000 ft-os gép. Hogyan lehet ezt jól lekommunikalni ha az árban már megegyeztünk?

2021. szept. 20. 21:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
18%
A jogi résztől eltekintve, szerintem úgy "illik", hogy ha a hirdetés illetve a személyes megegyezés az árról nem tartalmazott ettől eltérő felszereltséget, akkor a hirdetett, megtekintett állapotra vonatkozik az ár. Magyarul ha még ott laktok, bebútorozva van lefényképezve a hirdetésben a ház, bebútorozva tekintik meg, akkor "automatikusan" arra vonatkozik az ár, ha külön nem teszed hozzá hogy bútorozatlanul, berendezés nélkül stb. árulod a házat.
2021. szept. 22. 15:04
 22/26 anonim ***** válasza:
30%
Ettől függetlenül még megegyezhetnek, ha csupán olyan a kérés az eladőó oldaláról, ami nem tűnik zsarolásnak, sarokba szorításnak.
2021. szept. 22. 16:21
 23/26 anonim ***** válasza:
79%

Hát szerintem meg egyértelmű hogy a bútorokat viszik, akkor is ha még ott laktak megtekintéskor. Kinek kell más bútora már nem azért. Ezek elég személyes tárgyak. Ezzel az erővel a ruháit is hagyja ott.

Hirdetésben nem azért szólnak külön, hogy bútorozatlanul adják, hanem hogyha bútorozottan akarjak eladni, és ilyenkor egy x összeget hozzá szoktak írni a hirdetéshez.

A kiköltözés azt jelenti, hogy viszi a cuccait az eladó.

De ez az ingóság kérdés albérletnél szokott előjönni, nem lakásvasárláskor.

2021. szept. 22. 19:28
 24/26 A kérdező kommentje:

Csak ha érdekel vkit: a vevő szerencsére nem tart igényt a mosogatógépre, így visszük tovább, ha pedig a jövőben ilyen helyzetbe kerülök, kitérünk a kérdésre az adásvétel előtt.

Azt pedig nem is értem, miért kellene maradjanak a bútorok. Mint ahogy azt sem, hogy a legtöbb hirdetésben pont azok vannak lefotózva. Egy lakást be lehet bútorozni használt, örökölt, régi bútorokkal is, meg több milliót is ott lehet hagyni az ikeában. Miért is hagyná ott az ember amire akár egy vagyont is elköltött?

2021. szept. 23. 19:34
 25/26 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés volt. Benne fel sem merült, hogy valaki mondjuk egy 50 éves konyhabútort elvinne egy régi panelből. Vagy hogy a fürdőben lévő 40 ezer forintos csapot kicserélni egy 5 ezer forintosra meg a lakásban a ledes lámpákat sima hagyományos égőre.

Most akarok majd lakást venni legalább már ezt is tudom, hogy mindent meg kell kérdezni.

23-as

Mondjuk aki ki akarja adni az simán megveheti vagy, ha normális a nagyszobában a bútor meg mellé a kanapé lehet én is adnék érte.

Mostani albérletemben 40 éves bútorok vannak a kanapé sem mai darab legalább 15 éves van kitudja hányan aludtak már benne vagy kik és egy csomót fizetek érte.

2021. szept. 24. 18:43
 26/26 anonim ***** válasza:
67%
Egyedül te tetted magadat ilyen helyzetbe. Mert nem ertelmezted soha az ingatlan es az ingóság szót. A te szavaiddal élve: "azert tisztazzunk valamit": ingóság az nem ingatlan. De bezzeg kioktatod itt a többieket, mert még te vagy felháborodva a sajat tudatlanságoddal önmagadnak kavart szószban. Te alkottad magadnak a problémát, a vevőben tuti fel sem merült hogy igenyt tartson az INGÓságaidra, mivel ő az INGATLANodat szándékozik megvásárolni. Üsd mar fel az ertelmező szótart hogy mi az ingatlan és az ingóság fogalma. Pattogsz itt hogy bosch, meg így tisztázzunk meg úgy nagy a szád, de olyan bszri vagy hogy az ingóságaidat elkéred egy idegentől. Taps! "Szerencsére nem tart igényt" ha igényt tartott volna, odaadtad volna neki?! XD Tudnák a munkahelyeden mennyi eszed van, egy mosogatószivacsra valót sem keresnél. Bosch!! DX
2021. okt. 2. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!