Mi maradjon a lakásban?
Figyelt kérdés
Pár nap múlva megyünk az ügyvédhez, az árban már megállapodtunk. Amikor mi vettük ezt a lakást, a tulaj sok mindent itt hagyott mert nem volt rá szüksége és nem is volt jó minőségű. Mi viszont elég sok mindent újítottunk, vettünk bele. Nyilván ha úgy kérdezem a vevőt, hogy igényt tart-e erre vagy arra, nyilván igen lesz a válasz. (Kiadásra szánja a lakást.) Nekünk viszont fontos lenne, mert az új helyen lenne helye mindennek. Ami felmerült bennem, pl. A függönykarnis marad, de a függönyt vihetem? Az izzó marad, de a lámpatesteket vihetem? A mosogatógép utólag lett a konyhába téve, szabadon álló gép a mosogató alatt, vihetem vagy nem? Nyilván ha megkérdezem kérni fogja, de nekem az egy 150.000 ft-os gép. Hogyan lehet ezt jól lekommunikalni ha az árban már megegyeztünk?2021. szept. 20. 21:36
11/26 anonim válasza:
Ebben csak az a gáz, hogy nem akkor mondtad, amikor az árat letárgyaltátok, mert az emberek másképp értelmeznek dolgokat.
12/26 anonim válasza:
Bocsi de 600 e-1 millás nm ár mellett mit szamít egy leamortizált mosogatógép?
13/26 anonim válasza:
#12,
honnan tudod, hogy ilyen négyzetméterenkénti áron adta el, vagy vette az újat a kérdező?
Egyszerűen: az ő tulajdona, azt viszi el, amit akar, ill. megegyezik a vevővel.
14/26 mindentudó99 válasza:
Kérdező olyan nincs hogy vamit nem vihesz el. A konyhabútort is vihetnéd ha akarnád. De a másik helyre valószínű úgy se jó ezért nem sok értelme. Persze biztos van aki így is vinné mondván majd eladja. Mint írtam ha lápát leszedsz egy foglalatot égővel tegyetek helyette mert csak szidná.a felmenőid hogy még villanyt se tudnak gyújtani.
15/26 anonim válasza:
Egyik ismerősöm úgy oldotta meg, hogy (maradva a lámpánál, de másra is vonatkozhat), hogy elvitte a kedves lámpatestet, de hogy a vevő is azonnal tudjon lámpát gyújtani, hát megegyezett a vevővel, hogy vegye meg ő lámpát magának, amilyen tetszik és ennek ára x összegig levonódik a vételárból.
16/26 anonim válasza:
Mi most vettünk, a beépített dolgok evidensen maradtak: sütő, mosogatógép, klíma, konyhabútor. A szabadonállóakat vitték:mosógép. A lámpákat, karnist, függönyt megkérdezték akarjuk-e. Szerintem tedd te is ezt. Mi akartuk a karnist pl.
17/26 anonim válasza:
Érdemes még egy beszélgetést szánni erre, hogy egyérteműsítsétek, mi van az árban.
Már a hirdetésben is írni szokták.
18/26 anonim válasza:
Azért egy függönykarnison vagy egy lámpán fennakadni már kissé zsidóskodás de te tudod.
19/26 A kérdező kommentje:
Azért tisztázzuk néhány dolgot, mielőtt zsidónak és szarrágónak neveztek. Fogalmatok sincs se a nm árról, se a lakás állapotáról. A mosogatógép nincs leamortizálva és márkás darab (1 éves, bosch márkájú, plusz garanciát is vettünk hozzá, garanciával együtt 150.000 ft volt). Korábban nem akartam magammal vinni (pedig imádom, sosincs rá panasz) mert ez 8 terítékes, és az új helyen 12-est szerettem volna. Viszont amit találtunk házat, ott is a keskeny fajta fér el. A függönyök is kb. 30.000 ft volt, csillár szintén. Nem vagyok zsugori egyáltalán, de azért ez az amortizációt levonva is 100-150.000 ft. De hogy mindenki megnyugodjon, ma felhívjuk a vevőt és megpróbálunk közös nevezőre jutni.
2021. szept. 22. 10:25
20/26 anonim válasza:
Az lesz a legjobb, ha személyesen megbeszélitek és ha kell, nézetetek szerint változtattok a vételáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!