Lehet ebből ráfizetésünk, jogi problémám/problémánk?
Meghirdettek egy másfél szobás lakást a XV. kerületben 25,9-ért, ingatlanossal. Ajánlatott tettem rá az ingatlanosnál 25-ről, és aláírtam a vételi szándéknyilatkozatot, valamint letettem az 1 százalék biztosítékot. Ezen a napon este ugyanezekkel a paraméterekkel találtam egy lakást, 24,5-ért hirdetve, magánszemély hirdette. Felhívtam, és kiderült, hogy ugyanarról a lakásról van szó! Most próbáljuk a pasival kikerülni az ingatlanost, merthát mindenki jobban járna. Kérdéseim:
-ez így jogszerű, hogy a pasi magánszemélyként is hirdeti a lakást, nem lesz ebből baja?
- ha nem fogadja el a 25-ös ajánlatomat, én meg nem vagyok hajlandó följebb menni, akkor elvileg megszűnik köztünk ez a hivatalos viszony és visszakapom a pénzt. Az ingatlanos kikerül a képből és tudjuk intézni külön, vagy kiderül?
Amit aláírtam: egy megtekintési nyilatkozat, és nyilván a szándéknyilatkozat, amiben az áll, ha nem egyezünk meg x napon belül, a pénzt visszakapom.
Nekem ebből a cikkből - már ameddig előfizetés nélkül engedte olvasni - nem az jön le, hogy a kizárólagos megszűnt, hanem az, hogy a tulaj is árulhatja, de az eddig is így volt. Viszont a kizárólagos lényege, hogy a jutalék minden esetben jár a cégnek.
8: Szívás. De ez az eladó asztala, ő tud ezen spórolni és perben veszíteni is.
Neked persze 1-1,5 millióval olcsóbb lenne a lakás, értem. De ha az eladó nem megy bele, hiába akarod. Ha meg belemegy, ő kockáztat.
Szivesen.
Sok szerencsét!:)
Mért csak a felét?
Teljesen jogtalan biztosítékot fizetni, egy ügyvéd ha belép a képbe, azonnal visszaadják.
Van is már ügyvéded... egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!