Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehet ebből ráfizetésünk,...

Lehet ebből ráfizetésünk, jogi problémám/problémánk?

Figyelt kérdés

Meghirdettek egy másfél szobás lakást a XV. kerületben 25,9-ért, ingatlanossal. Ajánlatott tettem rá az ingatlanosnál 25-ről, és aláírtam a vételi szándéknyilatkozatot, valamint letettem az 1 százalék biztosítékot. Ezen a napon este ugyanezekkel a paraméterekkel találtam egy lakást, 24,5-ért hirdetve, magánszemély hirdette. Felhívtam, és kiderült, hogy ugyanarról a lakásról van szó! Most próbáljuk a pasival kikerülni az ingatlanost, merthát mindenki jobban járna. Kérdéseim:

-ez így jogszerű, hogy a pasi magánszemélyként is hirdeti a lakást, nem lesz ebből baja?

- ha nem fogadja el a 25-ös ajánlatomat, én meg nem vagyok hajlandó följebb menni, akkor elvileg megszűnik köztünk ez a hivatalos viszony és visszakapom a pénzt. Az ingatlanos kikerül a képből és tudjuk intézni külön, vagy kiderül?

Amit aláírtam: egy megtekintési nyilatkozat, és nyilván a szándéknyilatkozat, amiben az áll, ha nem egyezünk meg x napon belül, a pénzt visszakapom.

2021. szept. 17. 13:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem ebből a cikkből - már ameddig előfizetés nélkül engedte olvasni - nem az jön le, hogy a kizárólagos megszűnt, hanem az, hogy a tulaj is árulhatja, de az eddig is így volt. Viszont a kizárólagos lényege, hogy a jutalék minden esetben jár a cégnek.

2021. szept. 17. 20:19
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

11. Már írtam, a piócákat le kell rázni. Egy élet munkájáról van szó.

[link]

[link]

2021. szept. 17. 20:54
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

8: Szívás. De ez az eladó asztala, ő tud ezen spórolni és perben veszíteni is.

Neked persze 1-1,5 millióval olcsóbb lenne a lakás, értem. De ha az eladó nem megy bele, hiába akarod. Ha meg belemegy, ő kockáztat.

2021. szept. 17. 22:00
 14/17 A kérdező kommentje:
Végül egy másik lakást veszek meg, és a pénz felét sikerült visszaszereznem. A másik fele tanulópénz. Örülök, hogy ebben már nem kell részt vennem, a másik lakást magánszemély árulja, gyorsabban költözhető, tiszta sor. Köszönöm a válaszokat.
2021. okt. 7. 20:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Szivesen.

Sok szerencsét!:)

Mért csak a felét?

Teljesen jogtalan biztosítékot fizetni, egy ügyvéd ha belép a képbe, azonnal visszaadják.

Van is már ügyvéded... egy próbát megér.

2021. okt. 8. 08:37
 16/17 xswerdy ***** válasza:
mire fel tartotta meg a felét a pénznek az ingatlanos? Illetve ő tartotta meg, vagy odaadta az eladónak? (Ezt nem nagyon hiszem). Ez az ajánlati biztosíték elég zavaros konstrukció, én sose adok, mert nem bízom benne, hogy visszakapom, ha nem jön létre az üzlet.
2021. okt. 8. 09:54
 17/17 A kérdező kommentje:
Hát egyébként a felét a tulajdonos kapja, aki közben elmondta az ingatlanosnak, hogy beszéltünk telefonon... annyira hülye! Ebből aztán kezdtek bonyodalmak lenni, levelezés az ingatlanirodával. Nekem már nem volt kedvem ügyvéddel szarakodni, jobban esik nyugodtan aludni. És ha minden pénzt összeadok, fél millióval kevesebbért veszek egy ugyanakkora lakást, valamint két hónappal kevesebb albérletet kell fizetnem. Úgyhogy úgy döntöttem, elég nekem vissza a fele pénz is, csak szabaduljak, nem akarok még egy ügyvédi kört is.
2021. okt. 8. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!