Hülyeséget csináltunk férjemmel? Eladósodunk?
Maximálisan egyetértek #19, #20. Nem tudom miért gondolja azt minden szülő, hogy attól lesz boldog a gyereke, ha mindent megkap. Mi többen vagyunk testvérek, szüleim sem keresnek túl sokat, de amire igazán szükségünk volt azt mindig megkaptuk. Jól tanulok, így az egyetemet viszonylag olcsón megúszom, de apránként azért félre is tették erre is a pénzt mindannyiunknak, ha szükséges lenne akkor van mihez nyúlni.
Kisebb koromban az egyke osztálytársaim mindig jól érezték magukat nálunk, volt sok játszótárs, gyakran ott is aludtak. Pedig otthon úgymond a feneküket is kinyalták, mégis jobban érezték magukat a picit szerényebb körülményben, de gyerekek között.
#22 nem kell szélsőségekben gondolkodni, szimplán meg kell elégedni az arany középúttal is. Nem rossz szülő valaki attól még, hogy nem golfklubba járnak a gyerekek, de igen, a pénz hiánya rettentően tönkre tudja tenni a gyerekkort.
A használt ruhák mellett pedig igenis kiállok, környezettudatosak vagyunk, és a gyerekem boldogan veszi fel mások levetett ruháit, pedig csak én keresek 600ezret a háztartásban. Ennek ellenére én is turiban vásárolok sokszor, pedig megtehetném máshol is, illetve a legtöbb bútort, használati tárgyat másodkézből vesszük. Földtudományi kutatóként eléggé határozott vagyok az újrahasznosítással kapcsolatban, az én gyerekem ebből nem azt látja, hogy csórók vagyunk, hanem azt, hogy vigyázunk a környezetünkre.
23:
Másról beszélünk. Ha valaki a környezettudatosság jegyében vesz a gyermekének használt ruhát, az teljesen rendben van. De gondolom, ez a ruha nem kopott, kinyúlt, elszíneződött, amin látszik, hogy valamelyik idősebb testvér levetett darabja. Használt cipőt vagy fehérneműt sem adsz rá. Nem azzal van baj, ha használt a ruha, hanem azzal, ha rá van írva a gyermekre a szegénység. Na, azt nagyon nehezen viselik.
De még ennél is rosszabb, ha kimarad mindenből, mert a közösségi élményhez jutást nem tudja a szülő megfizetni. Kimarad a táborokból, a kirándulásokból, sosem jut el külföldre, vagy csak egy strandra. Ez a nagy gond, nem pedig az, ha a bútor a szobájában használtan lett véve a vaterán.
Igen rosszul lehet vele járni, ha nincs meg a gyerek.
Szerintem nem a gyerek szüléshez kellene kötni a támogatást hanem inkább a gyerek nevelésnél többet adni. Pl ha valaki 3 gyerek nevel akkor több adó kedvezmény vagy egyéb juttatást kellene neki adni.
Arról nem is beszélve milyen sok, HA van a képletben gond az első szülésnél vagy a család fenntartó elveszíti munkáját akkor már jön a gond.
Arra biztatni az embereket hogy szüljenek cserébe kapnak egy lakást? Gyerekeket fel is kell nevelni és nem 18 éves korukig hanem utánuk is támogatni kell őket a mai világban 22-24 éves korukig kb otthon vannak a szülőktől függenek, ha tovább tanulnak egyetemen.
Mi pl 5 egy vagyunk testvérek normál körülmények alatt kicsivel voltunk szinte az átlagos hárman már egyetemet végeztünk ketten még oda járunk.
Szüleink erre büszkék lehetnek hogy így tudtak támogatni és mellette a nagyszülők vagy a dédim aki támogatott minket hogy tudjuk nyaralni és egyéb dolgokat megkaphassunk. De a lakás várárlásnál pl bátyámnak volt szerencséje a válság után tudott venni lakást nővéremnek nem volt lehetősége én is küzdők vele már lassan 30 évesen, ha egy picivel több támogatás lett volna már hármunknak lenne lakása és utána jöhetnének az unokák. Öcsémnek normális fizetése van de az albérlet elviszi és a megélhetés 2/3 elviszi így nem tud sokat félrerakni.
Én is többször megkaptam már mért nem házasodunk össze és vesszük fel. De én jelenleg 1 gyereket tudnék eltartani pár év kell hogy a fizetésem elég legyen a 3 gyerekhez. De akkor sem vennék fel ilyet, ha párom egyedül nem tudja normális körülmények körülmények között nevelni a gyerekeket mert velem is történhet bármi akár meghalok és akkor mi lesz a gyerekekkel? Inkább legyen 1 vagy kettő de azok feltudjanak nőni normális körülmények között és ne legyen hátrányuk az életben. Szerintem ez a fontos nem a darabszám mint amit az állam elvár.
Nekem a babaváróval nincs nagy problémám, azt leszámítva, hogy nulla önerővel lehet miatta lakást venni. A csok szerintem egy öngyilkos konstrukció (simán lehet, hogy a lakásotok többszörösét kell csak a csokra visszafizetni, ha rosszkor történik), kb. rosszabb, mint a devizahitelek voltak, ha nincs meg rá a fedezet.
Törekedjetek rá, hogy mindig legyen több évnyi tartalékotok, és ne éljetek nagy lábon, és akkor valószínűleg nem lesz probléma.
Alapvetően megértem miért vettétek fel, lehet, hogyha rá lettem volna szorulva, akkor én is megteszem, de ez egy óriási nagy hazárdjáték, ami ugyanúgy bedőlhet, mint a devizahitel, ha a "normál" hiteleteket nem tudjâtok fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!