Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hülyeséget csináltunk férjemme...

Hülyeséget csináltunk férjemmel? Eladósodunk?

Figyelt kérdés
Mindenki azt hiszi itt,hogy az emberek a csok miatt csinálnak gyerekeket utána koppannak..idegesítő.mi férjemmel 10 éve együtt vagyunk,van egy nagy gyerekünk,mindig hármat terveztünk.faluból költözünk városba,csok és babaváró nélkül esélyünk se lenne.már 130 ezret fizettünk két szobás lakásra,a hitelünk is ennyi lesz,de legalább lesz házunk...ismerőseink is ennyit fizetnek albérletre,nem tudnak félrerakni. Nulláról indultunk,semmi önerő,segítség nincs.tudom,hogy csok nélkül pont annyira emelkedtek volna az árak,mintha nem lenne,tehát csak kicseszés a többi emberrel.7 éve még 7 millióért adták a két szobás lakást,de akkor jártuk ki a sulit,még nem volt csok,de hitelt sem tudtunk felvenni.most 20 millióba kerül,háromszorosak az árak..mégse tehetünk mást. De pont a lényege,hogy ne szüljön minden putri,olyan sok a követelmény és idő,meg jó kereset,hosszútávú munka kell,tehát nem adják akárkinek.akinek nem erős a kapcsolata ne is kezdjen bele..mi ha szétmennénk se raknánk ki a másikat és anyagilag is támogatnánk ha bajba kerül.barátok is vagyunk. Örökbefogadásra is kész lennénk. Bármire felkészülünk,épp tanulok is,mégjobb állásra készülök,özvegy is lehetek 3 gyerekkel hitellel.. de albérletbe is ugyanez lenne. Most kormányváltás előtt mégtöbben megrohamozták a csokot,babavárót,csak jelent valamit. Miért nézik az emberek hülyének azokat aki felveszi? Mi az oka ennek? Tényleg csak rosszul lehet járni vele?
2021. szept. 14. 06:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%

Nekem azért nem jó magyarázat ez az "egyébként is 3 gyereket szeretnénk", hogy amíg nem születik meg ténylegesen a 2. és 3. gyerek, addig ez csak ábránd. Miután az emberek szembesülnek vele, hogy mibe kerül - lelkileg, anyagilag, fizikailag - egy gyerek, akkor döntik el, hogy jöjjön a második, vagy akár a harmadik.

Ennek abszolút nincs hitele.

2021. szept. 14. 13:37
 12/26 anonim ***** válasza:
57%

Hülyeséget csináltál-e??

Azt nem tudjuk, mert nem vagyunk jósok és nem látunk a jövőbe.

Azt viszont lehet látni, hogy sokan csak azért vállalták be a 3 gyereket "némi apróért" cserébe, hogy lakáshoz tudjanak jutni.

Lehet, hogy enélkül az "aprópénz" nélkül sohasem lett volna saját lakásuk.

Viszont a matek könyörtelen!

Azért írtam az "aprópénzt", mert a 3 gyerek akkora kiadással jár majd, hogy egy átlagos keresetű pár gyakorlatilag egy életre szóló "szegénységi fogadalmat" tett a gyerekvállalásukkal és a várható költségekhez képest valóban "aprópénz" amit kaptak a kormánytól.

Családjogi szervezetek kiszámolták, hogy optimális esetben (vagyis ha nem jön közbe betegség, válás, halál, rokkantság stb..) akkor egyetlen gyerek felnevelése 21 éves koráig -mai árakon számolva- egy mai bp-i lakás árával azonos, azaz kb. 30.000.000 (azaz harmincmillió) Ft !!

Ez 3 gyerek esetében kb. 90.000.000 Ft !!

Ehhez természetesen hozzájönnek a rezsikiadások, + a szülők saját költségei stb...stb...

Sokan erre nem is gondolnak, és úgy gondolják, hogy "majd csak lesz valahogyan".

De itt van részletesen leírva, hogy milyen kiadásokkal lehet majd számolni.

Szerintem ledöbbentő számok ezek.

[link]

2021. szept. 14. 13:51
 13/26 anonim ***** válasza:
83%
* Azután amikor a két szülő felneveli őket miközben anyagilag és testileg is belerokkantak, akkor kiírják ide a gyíkra a már felnőtt gyerekek, hogy utálják a szüleiket, mert még egy lakásra valót sem tudtak nekik félretenni.
2021. szept. 14. 13:56
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Ha a lakhatásra nem jut, gyerekre se fog.
2021. szept. 14. 14:17
 15/26 anonim ***** válasza:
85%
A 12-es-nél belinkelt kiadásokat, kötelező jelleggel elolvastatnám mindenkivel, mielőtt aláírják a babavárót és a csok-ot, azután még kapnának 3 nap gondolkodási időt...
2021. szept. 14. 14:33
 16/26 anonim ***** válasza:
73%

Jó a #12, de azért túlzásokba is esik, kicsit már inkább "hogyan neveljünk életképtelen gyereket úgy, hogy mindent eléteszünk" lehetne a címe.

Csak az egyetemből kiindulva.. diákhitel, tanulmányi ösztöndíj, köztársasági ösztöndíj, nemzeti kiválóság programok bőségesen fedezik az egyetemi éveket kollégiumban. Én abszolút hátrányból, 0 forinttal indultam neki az egyetemnek kb egy tollal meg egy csomag A4-es papírral, és már a doktori képzés végén vagyok jó állással, visszafizetett diálhitellel.

Ruhából sem kaptam soha újat, hárman voltunk testvérek, én a legkisebb voltam, nekem semmiből nem volt új, a szüleim mindent megőriztek és újra felhasználtak. Környezettudatosság szempontjából sem elhanyagolható, hogy a gyerekruhákat illik használtan beszerezni, főleg azért, mert hamar kinövi, az egyik legszennyezőbb iparág a fastfashion után a babaruhabiznisz.

Minden másban egyetértek, de lehet 30 millió/gyerek soknak tűnik, azért ha éves szinten anya+apa megkeresi a fejenként 400ezret, az a gyerek 25 éves koráig 240millió bevétel. Abból 30 bőven mehet a gyerekre elosztva, nem fognak belerokkanni, arról pedig ne is beszéljünk, hogy a 2-3 gyerek után járó adókedvezmény az tulajdonképpen mennyni is, mert ha nagyon okosak szeretnénk lenni akkor ezt mindet le kellene vonni ebből az összegből, meg persze a családi pótlékot is amit a nagycsaládosok kapnak, meg sorolhatnám a nagycsaládos gyerekek étkeztetését, blablabla

2021. szept. 14. 14:52
 17/26 anonim ***** válasza:
73%
A havi 100.000 adókedvezmény 3 gyerek esetén 25 év alatt 30millió forint, a családi pótlék 14,5 millió, adjuk hozzá az ingyen babavárót ami 10 millió, és ha azt mondjuk, hogy 3 gyerek 90 millió, akkor már a fele meg is van, ebben nincs benne a csok se, meg az se, hogy neadjisten secondhand dolgokat adnak.
2021. szept. 14. 14:59
 18/26 anonim ***** válasza:
70%
1616: egy gyermek felnevelésekor nem a gyermekruha a legnagyobb költség. Sokkal többet szórtunk ki mi pl. a magánórákra, a gyermek egészségügyi szükségleteire, az élményt is nyújtó nyaralásokra, táborokra, a minőségi táplálkozásra. Abszolút fontosnak tartom a továbbtanulás és az életkezdés finanszírozását. Persze, lehet enélkül is gyermeket nevelni, de én például nagyon nem szerettem volna mindezt nem megadni. Ezért van csak egy gyermekem és nem három.
2021. szept. 14. 15:22
 19/26 anonim ***** válasza:
94%

#18 nekem is van gyerekem, igaz nem saját, anyuka betegsége miatt nevelem az unokahúgomat évek óta, pontosan látom, hogy mire mennyi megy el.

Azt fenntartom, hogy rettentő fontos az anyagi helyzetét mérlegelni a családnak, de a boldogság nem ettől függ.

Lehet boldog egy mezei cserkésztáborban, és lehet besavanyodott egy luxus óceánjárós nyaraláson is.

2021. szept. 14. 15:26
 20/26 anonim ***** válasza:
94%
Ja igen, azért azt hozzáteszem, hogy nekem az ölembepottyant ez a kicsi lány sajnos, és akaratom ellenére lett belőlem nevelőszülő, csak a lelki oldal stimmelt, az anyagi nem, albérletben laktam egy kutyával. Ennek ellenére megoldottam, és bár már kimagasló a fizetésem, nem ettől lett boldog, most szimplán nyugodtan alszunk.
2021. szept. 14. 15:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!