Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Apukám azt mondja azért nem...

Apukám azt mondja azért nem volt a házra sok érdeklődő, amit árul, mert nyáron mindenki nyaral és a nagy melegben kevés a nézelődő. Ez igaz, vagy csak nem akarja beismerni, hogy túlárazott?

Figyelt kérdés

Én úgy tudom pont nyáron pörög legjobban az ingatlanpiac. Az unokatestvérével ketten örökölték a közös nagynénjük házát felesben, amit most 34,8 millióért hirdettek meg kb 1,5 hónapja. Ebből még azt mondják engednének is vagy 1-2-3 milliót és ez csak irányár. Én megnéztem a városban és azon belül abban a városrészben a telekterület, házméret, állapot alapján hasonló házakat és inkább ilyen 27-30 millióért láttam hasonlóakat hirdetve szintén irányáron. Nem mertem sajna neki mondani, hogy szerintem eléggé túlárazva hirdetik meg, de sajna az unokatesóját is elfogta a kapzsiság és most minél többért akarják elpasszolni szerintem racionalitás érzék nélkül. De ez már olyan túlárazás szerintem, hogy nem lesz rá vevő, nemde? Tehát igazából csak magukat károsítják meg, ha esetleg még évekig rajtuk marad a ház, ahelyett, hogy most eladnák annyiért, amennyiért lenne rá vevő.

Eddig 1,5 hónap alatt 4-5 különböző érdeklődő volt, akik el is mentek megnézni a házat, de egyelőre nem hívta őket vissza senki. Ez milyennek számít? Megyeszékhelyen van a ház.

2021. aug. 29. 07:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Most eleve kicsit lassult a dolog, de szerintem a fő szezon az tavasz és ősz.
2021. aug. 29. 08:01
 2/12 grafno ***** válasza:
87%
Pedig lassan barmit megvesznek esz nelkul. Az is lehet hogy nem felelt meg azoknak igenyeiknek akik eddig megneztek.
2021. aug. 29. 08:06
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem is drága lehet, ami jó áron van azért arra akad vevő pár héten belül és sokkal több az érdeklődő. Meg olyan is van, amit azért nem vesz meg senki, hiába jó az ár környékhez, állapothoz képest, mert mondjuk a kert alatt megy a vonat és hasonlók. De megkárosítani nem fogják magukat, amíg nem sürgős, próbálkozhatnak.
2021. aug. 29. 08:25
 4/12 anonim ***** válasza:
16%
Mit foglalkozol te mások ingatlan ügyeivel, mi közöd hozzá ??
2021. aug. 29. 09:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha volt érdeklődő, akkor egyértelműen nincs túlárazva. De ezt a problémát miért nem vele beszéled meg?
2021. aug. 29. 11:09
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Nem hiszek abban,hogy mindent megvesznek meg az embereknek annyi a pénzük,hogy mindenkire rászakadt a lottónyeremény ! Nincs is így maradjunk annyiban. F'sz gyökerek mondják ezt vagy kormányközeli emberek. A valóság az,hogy vannak olyan helyek és nem csak gettók ahol nem pörög az ingatlanpiac. 5 ezres helyen ahol lakom csoda ha vesz valaki ingatlant. Padlásszobás ház 12 milla tavaly január óta van hirdetve . Senkinek sem kell. Alig akad nézelődő rá. 2021 Augusztus 29 van szóval még most sem kelt el. Ennyit az ingatlanpiaci pörgésről. MÁR AHOL !
2021. aug. 29. 11:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se volt érdeklődő nyáron, eddig mindig télen jelentkeztek. Főleg november, december hónapokban. Pedig télen mindig fentebb viszem az árat, és nem engedek.

Az egyik házat amit hirdettem már eladtam, a másikat meg nem tudom (benne lakok). Jó lenne nyáron elpasszolni, hogy amit veszek helyette azt fel tudjam újítani télire.

2021. aug. 29. 12:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért ez attól is függ, hogy hol.
2021. aug. 29. 12:17
 9/12 anonim ***** válasza:
91%

Ez inkabb helytol fugg szerintem, hogy mennyire porog, nem evszaktol. Aki hazat akar venni, az vesz, amikor tud.

Mi pont most vettunk hazat videki nagyvarosban, 2 honapja nezelodunk, 20 hirdetesbol 10-et mar el is vittek,mire mi telefonaltunk (es a legregebbi hirdetes 1 hetes volt).

2021. aug. 29. 15:30
 10/12 A kérdező kommentje:

Értem. Az értékesítési számok alapján úgy emlékeztem a nyár a fő szezon, de akkor lehet, hogy nem.

Szolnok város Szandaszőlős nevű külterületén van a ház. Jó helyen sok tekintetben, sokan költöznek erre a környékre ki házba a városból, vagy azért sokan falusiaknak, kisvárosiaknak is álma nem is Pestre, hanem akár csak ide a "nagyvároshoz" átköltözni. A belváros kocsival max 10 perc, Budapest is csak bő 1 órára van. Ott a szomszédos házat is tavaly vette meg egy egygyerekes fiatal pár, illetve a szemközti házat is most újítják fel szintén fiatalok, akik nem régen vették.

A 3-as és 5-ös eléggé ellentmondanak egymásnak, bár mindketten fel lettek pontozva. Én úgy tudom pont nyáron pörög legjobban az ingatlanpiac. Akkor most jó az a pár érdeklődő másfél hónap alatt, vagy ha tényleg jó lenne, akkor már el is ment volna?

2021. aug. 29. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!