Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Igaz az általában, hogy akik...

Igaz az általában, hogy akik csak a gyerek(ek) miatt vesznek családi házat, kb. addig jó, amíg a gyerek(ek) eléri(k) a kamaszkort, mert utána már nem igazán érdekli ő(ke)t a kert, a szülőknek pedig már nyűg vele foglalkozni?

Figyelt kérdés

2021. aug. 16. 14:33
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
15 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Sztereotípia, de van benne valami, több olyan ismerősöm is van akik valami hasonló ranglétrát járnak végig:

Lakás, de ajjaj, jönnek a gyerekek, költözzünk kertesbe rögvest! -> Kis kertes ház, esetleg régi kádárkocka félig felújítva -> Ez kicsi lett, eggyel nagyobb kell, emeletesre cserélik -> Nem csak nagyobb, de újabb is kell, végül vesznek vagy építenek valami több generációs monstrumot, hogy jó lesz majd ha az egész család együtt éldegél -> Ajjajj, kirepültek a gyerekek, elváltak a szülők, meghalt valaki vagy csak simán utálják egymást a családtagok, a 300 négyzetméter meg nehezen tudják már fűteni az immáron nyugdíj felé közeledő idősödő emberek, ilyenkor visszamennek egy korábbi állomásra, sokszor a legelejére, a lakásba.

Tanulságos, de valahol normális is, ez az élet rendje.

2021. aug. 16. 14:41
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Falun lakom, talán 10 házból egy-kettőnél kertészkednek ha van gyerek, ha nincs, szóval ez nem szempont. A fűnyírót meg akárki eltologatja.
2021. aug. 16. 14:53
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Magam miatt vettem házat. 100 m2 ház nagy kerttel. Tavasztól őszig kint vagyok a szabadban amikor tehetem. Van amikor kertészkedek, de van amikor csak kiülök a kertbe szotyizok és nézem hogy hogyan nő a fű.

A gyerekek szinte minden hétvégén jönnek és gyakran itt alszanak. Grillezés medencézés és bőven elférünk a házban is.

Tömbbe vissza soha.

2021. aug. 16. 14:56
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem a kert lesz a gond hanem az üresen kongo ház.

Családban is jellemző hogy a gyerekek kirepulese után alig bírnak idősen a kétemeletes házak karbantartásával.

2021. aug. 16. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

Általában addig se érdekli őket a kert. A legtöbb gyerek nem a kertben játszik már, hanem gépezik. Aki aktívabb, az se otthon játszik a kertben, hanem elmegy a haverokkal sportolni vagy a kisgyerekkel pedig a játszótérre kell menni.

Én kertes házat vettem, nincs gyerekem. Magam miatt vettem, kell nekem a 100nm. Van 2 macskám is, nekik is kell a nagy ház. A kert 1500nm, lef0som. Levágom a füvet és cső.

2021. aug. 16. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy előttem írják, egymagukra nyilván feleslegesen nagy lesz egy családi ház.

Amúgy szerintem nem is a kert maga a lényeg, hanem annak az intimitása. Hogy van egy kis elhatárolódás a szomszédoktól, utcától.

Nincs az a közvetlen falszomszéd helyzet, mint egy lakásban.

Manapság termelni nem nagyon éri meg kertben, viszont sokaknak összejövetelekre jó tud lenni, mert van hova összeülni 10-20 fős rokonsággal, baráti társasággal is.

2021. aug. 16. 16:15
 7/9 anonim ***** válasza:
92%

Tényleg az a döntő többség, hogy a gyerekek miatt nagyobb házat vesznek, amikor pedig kirepülnek nagy lesz, nem is fűtenek minden szobát. Viszont, van hová visszajönniük pl. hétvégén, családi ünnepekre.

A megoldás sokféle, ki-ki a maga elképzelése szerint oldja meg. Van, aki a fölöslegessé vált szobáik kiadja bérlőnek.

2021. aug. 16. 16:44
 8/9 mindentudó99 ***** válasza:
82%
Azért nyújt bizonyos fajta életteret. Kijárási korlátozás alatt ez felértékelődött. A kert meg olyan hogy van akit érdekel van akit nem.
2021. aug. 16. 16:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Barátnőmék nem vettek, ők építettek, jó nagy, több szintes családi házat. Mire befejezték, a sok gond, munka, stressz aláásta a házasságot és elváltak. A házat el kellett adni, hogy új életet kezdhessenek. Sokan az agglomerációba költöznek a gyerekek miatt, aztán mikor nagyobbak, különórákra, edzésre kell hordani őket, akkor meg visszaköltöznek. Addig meg belegebednek az ingázásba.
2021. nov. 19. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!