Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek mennyire élhető...

Szerintetek mennyire élhető az élet egy vályogházban? Nyilván hosszútávon gondolkozunk.

Figyelt kérdés
Szerelem első látásra, a kert is, minden... Ez az egy bukkanója van, hogy vályogból épült.
2021. aug. 6. 20:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%

Ez a nyáron hűvös télen meleg dolog kamu.

Anyám vályog házban lakik, én szilikátban. Legalább 5 fokkal hűvösebb volt nálam most nyáron, pedig klíma sincs, és lapostetős ház. Télen pedig hűvösebb van nála. Én az egyik szobámat nem fűtöm, de nincs ott se hideg. Ő ezt nem teheti meg, mert olyan hideg lenne a szobában mint kint.

Volt időszak mikor penészedett, de vett ózongenerátort ami megoldotta a gondot.

2021. aug. 7. 07:17
 12/21 mindentudó99 ***** válasza:
78%
Akkor vedd meg ha van alapja. És lehet szigetelést tenni az alap és a fal közé. Nem egyszerű pláne nem olcsó. Ha ezt az utólagos vízszigetelést meg lehet csinálni teljes értékű házad lesz. Én nem beszélnélek le róla kapásból. Minden attól függ lehet e és mennyiért vízszigetelni. És mennyiért tudod megvenni. Ha vételárba még beleszámolod az utólagos vízszigetelés költségét és még így is jól jössz ki akkor vedd meg
2021. aug. 7. 07:41
 13/21 anonim ***** válasza:
14%

"Ha ezt az utólagos vízszigetelést meg lehet csinálni teljes értékű házad lesz"

Ha a fél matizt kicseréled, teljesen értékű kocsid lesz?

Ja nem.

2021. aug. 7. 07:51
 14/21 anonim ***** válasza:
93%

Egy előnye van a vályognak, nem kellett megvenni annak idején a drága vörös téglát.

Azon kívül semmi.

Vizesedésre hajlamos, nincs alapja, a födém/tető is eléggé spórolós kialakítású, modern építőanyagok nem kompatibilisek a vályoggal. Befülled és konkrétan elporlad tőle.

Aki nem hiszi (és sajnos sokan nem akarnak tudomást venni róla) tessék:

[link]

2021. aug. 7. 08:01
 15/21 anonim ***** válasza:
95%

Ha nem értesz a vályogházhoz, kérdések, aggályok merülnek fel benned, akkor felejtsed el. Nem tudsz belőle kényed kedved szerinti korszerű házat csinálni.

Vannak előnyei, hátrányai. Sokan szeretik újítják fel, sokat elszúrják és élhetetlen lesz. Sokan régi módszerekkel, hejreállítják, odafigyelve felújítják, és csodaszép ház lesz belőle.

2021. aug. 7. 10:08
 16/21 mindentudó99 ***** válasza:
61%
#13 Nézd én magamnak megcsináltam a saját kis vájogházamon a vízszigetelést a családdal mindenféle szakértelem nélkül. Teljesen csont száraz már 12- éve. Mivel száraz lehetett cementes vakolatot használni. Még be is lett glettelve a fal. Se doh se penész. Nyilván a tetőt iss rendbe kellett hozni meg villanyt stb. De most a falakról volt szó. De te is biztos szigeteltél már alulról utólag vájog házat azért vagy ilyen bölcs. De nem véletlen írtam hogy csak bizonyos feltételek mellett kell belefogni. Könnyű máás fa..ával verni a csalánt. Nem mindenki tud 25-30-40 millákat áldozni egy jobb házra.
2021. aug. 7. 10:37
 17/21 anonim ***** válasza:
41%

" Mivel száraz lehetett cementes vakolatot használni."

Ülj le és örülj, mert mákod volt. Attól még nem lesz törvényszerű, hogy másnak is ekkor szerencséje legyen. Mi néha-néha bevállalunk vályogban villanyszerelést, de kertelés nélkül megmondom, a többsége egy rakás szr. Inkább legyen egy kicsit kisebb, kicsit távolabb a központtól, kicsit lepukkantabb, de téglát vegyetek.

2021. aug. 7. 12:49
 18/21 mindentudó99 ***** válasza:
61%
Nem mákom volt. Ez is vizes volt. Csak mint írtam utólag vízszigetelve lett.
2021. aug. 7. 12:52
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet jól csinálni a vályogházat is. Minthogy sokan jól csinálják meg. Persze van aki nem jól csinálja, tönkreteszi. Elsődleges a vízszigetelés, de sokan gyorsan akarnak szépet, hozzáértés nélkül, vagy képtelenek bevállalni a szükséges munkákat. A vályog nem oka, hogy rossz legyen. Év háza is többször lett vályogház.
2021. aug. 7. 13:13
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha van normális alapja a vályogháznak és rendes tető, szélfogó akkor teljesen jó. Mamám háza is 100 éves. Amióta lakatlan azóta kezd csak pusztulni. Viszont amikor még karban volt tartva, minden ok volt vele. Sosem penészedett. Télen tartotta a meleget nyáron meg olyan hűvös volt bent, mint amit ma klímával tudnak csak megteremteni. Mondhatnánk úgy természetes klímája van. Én szívesen laknék vályogházban.
2021. aug. 7. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!