Lakáseladás előtt állok. Most voltak megnézni a lakást. Gyanúsnak tűnnek, venni nem vennék tőlük semmit. Milyen hátrányos helyzetbe hozhatnak? Mire figyeljek oda?
Jól teszed, hogy gyanakodsz, mert ez tényleg elég gyanús.
Figyelj arra, hogy ne add ki nekik a bankszámla adataidat, személyes adatokat. És igen, mindent csak ügyvéd előtt, de azt gondolom, nem fog odáig eljutni a dolog.
Természetesen te is fogadhatsz ügyvédet, sőt, érdemes is, ha nem vagy biztos a dolgodban. Az a "kis pénz" általában a vételár 10%-a, és szintén szól róla szerződés, azt is érdemes alaposan átnézni (fontos, hogy előleg és nem vételárrészlet legyen!).
Az ügyvédednek nem kell ott lennie az adásvételnél. Elég, ha a vevő ügyvédje elküldi a szerződést és azt nézi át a te ügyvéded. Ha mindent rendben talál, akkor az adásvételnél neked csak azt kell megnézned, azonos-e a neked küldött szerződéssel az, amit aláírsz. Persze ha megnyugtat, megkérheted rá, de akkor valószínűleg többet kér majd.
Hát az ilyesmi nekem is gyanús lenne.
Főleg, hogy ezek a dolgok nem úgy mennek, hogy "adok egy kis pénzt" az ilyesmit alapból ügyvéd előtt intézik.
Az adás-vételi sem úgy működik, hogy "megyünk aláírjuk", hanem az ügyvéd elküldi mindenkinek a tervezetet és ha minden rendben van, akkor lehet menni aláírni.
"(fontos, hogy előleg és nem vételárrészlet legyen!)"
Gondolom elírtad.
A gondolatod így lett volna helyes:
(Fontos, hogy FOGLALÓ és NEM előleg, vagy vételárrészlet legyen!)
#6: Valóban, FOGLALÓ a helyes, teljesen igazad van! Elnézést, elírtam - még jó, hogy nem én vagyok a kérdező ügyvédje :)
Kérdező, a blöff lehet, hogy nem jó taktika, ha tényleg szeretnéd ennyiért eladni az ingatlant. Lehet, hogy egy valódi vevőt szalasztasz el, utána pedig hónapokig hiába próbálod majd eladni. Inkább keress egy jó ügyvédet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!