Ha eladom a lakásomat de nem vennék másikat és nincs rokonom akinél lakcímet létesíthetnék, hanem csak hostelben/albiban laknék, akkor is köteles vagyok-e új lakcímet létesíteni?
Köszönöm a gyors választ, bár nem fedi le az egészét a kérdésemnek.
Van némi tapasztalatom már a pesti albérletpiacon.
Nagyon kevés helyen engedi a főbérlő, hogy bejelentsem a címet, és ahol engedik is, ott is csak ideiglenes lakcímként.
Szóval, teszem azt sikerül kifogni egy albérletet ahol hajlandó a tulaj a tartózkodási címbejelentéshez hozzájárulni.
A fennálló kérdéseim:
1. Köteles vagyok-e magyar állandó lakcímről is gondoskodni? Megtagadja e az ügyintéző a tartózkodási cím berögzítését ha nincs magyar állandó lakcímem?
2. Ha nincs állandó lakcímem, hogyan szerezzek olyat, ha nincs lakásom és nincsenek rokonaim akikhez bejelentkezhetnék.
Lakcímbejelentési kötelezettség van, attól még hogy sok tulaj jogellenesen jár el.
És mint írták, rengeteg dologhoz kell egy állandó lakcím (még akkor is, ha ez esetben nem takarja a valós lakhelyet).
Köszönöm a válaszokat. Kezdek közel kerülni a megoldáshoz, de volna még pár kérdésem:
1. A"településszintű" állandó lakcím igénylésnek van valami feltétele azon kivül hogy magyar állampolgár vagyok?
2. Ha jól értem, miután megszűnik a lakáseladás miatt a mostani lakcímem, csináltassak településszintű állandó lakcímet, utána keressek egy albit ahol a tulaj olyan bérleti szerződést csinál amin van 2 tanu vagy ügyvéd, utána elmegyek az albérlet szerződéssel a kormányablakba tartózkodási hely cimet regisztrálni (ehhez nem kell külön a tulaj engedélye), ami ugye már egy rendes cím lesz, nem tűnök hajléktalannak v ilyesmi. Ez így életképes elgondolás ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!