Miért vannak ennyire elszállva az ingatlanárak?
Figyelt kérdés
Egy Komárom-Esztergom megyei faluban lakom, itt 4-5 éve kb 20 millió forintba került egy átlagos családi ház. Most egy ugyanilyen kategóriájú, vagy rosszabb kerül 40-45 millióba. Egy 50nm-es lakás 25 millió. Egy átlag embernek 300 ezres fizetésből esélye sincs ilyen árak mellett saját ingatlanra. Miért szálltak el ennyire az árak? Vajon mikor fognak lejebb menni az árak, hogy egy átlag ember is tudjon venni egy lakást?2021. júl. 14. 21:42
11/17 anonim válasza:
10. Te hol voltál az utóbbi 10 évben? :D
2008 és 2013 között folyamatosan csökkentek a lakásárak évről évre. Aztán volt 1-2 év stagnálás és kb 2014-2015-től elindultak felfelé. De 2017-ben még mindig ugyanannyiért tudtál lakást venni, mint 2007-ben, aztán már az akkori árakat is elhagyták a mostaniak.
12/17 anonim válasza:
Nem csak az ingatlan ár, a kaja, az építőanyag, üzemanyag, minden brutálisan drágul
13/17 anonim válasza:
Ezért költöztem zártkerti faházba, mondjuk nem bántam meg abszolút. Sajnos ebben az országban csak akkor van az ember támogatva, 1. Ha spekuláns, 2. ha kitol magából 5 gyereket, de igazán akkor se, mert amit megnyertek a vámon, azt elvesztették a réven, egyedülállóként meg csak vesztett az ember. Nos, a baj ezzel csak annyi, hogy az egyedülállótól is ellopnak minden hónapban nem keveset adó címén. Ha a jelenlegi garnitúra marad 2/3-addal, akkor marad minden ugyanígy. Volt egy kérdésnél egy ipse amúgy, aki már a halálomat is kívánta, mert nem vagyok hajlandó hitelt felvenni, nem lehetett vele megértetni, hogy brutális drágulások mellett egyedülállóként hogyan fizesse az ember még azt is. Majd ha fagyik a neve az úriembernek amúgy. Szóval visszatérve nem lenne probléma, ha a nyugati árak mellé, nyugati átlagfizetések társulnának. Ennyi.
14/17 anonim válasza:
10: Egyáltalán nem normális piaci jelenség, hanem elsősorban állami beavatkozás. A kamatemelési ciklus viszont megindult, az otthonteremtési támogatások sincsenek bebetonozva. A moratórium is előbb-utóbb megszűnik. Ez most trendfordulót jelez, nem leszek meglepve ha az elkövetkező pár évben lefele fognak mozogni az árak, gyenge tranzakciószámok mellett.
15/17 anonim válasza:
11: "2008 és 2013 között folyamatosan csökkentek a lakásárak évről évre." Ahol én lakom, ott csak mérséklődött a drágulás, nagyon lelassult.
Most viszont, az utóbbi hónapokban 20-25%-ot csökkent.
16/17 anonim válasza:
" De 2017-ben még mindig ugyanannyiért tudtál lakást venni, mint 2007-ben"
2005-ben 2 lakást vettünk, egy 10 és egy 12 milliósat.
Az értékük 2017-ben darabonként 35 millió körül volt.
17/17 anonim válasza:
13. vagyok mondjuk az a pár jó madár leírhatná, hogy mivel nem ért egyet. Vagy az már nem üti meg a szinteteket, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!