Ez valóban méltányos ár egy ekkora területért?
Figyelt kérdés
A szomszédom meg szeretne venni egy kb 15négyzetméteres (80cm x 19m) részt a telkemből és új keritést épiteni, hogy könyebben tudjon autóval beállni az udvarába. Mindezért 150ezer forintot ajánlott, ami szerinte kifejezetten méltányos. Vidéki házról van szó, a teljes terület 1250nm, és a piaci értéke kb 12 millió. Igaz, hogy kicsi területről van szó, de szerintem a 150ezer elfogadhatatlan.2021. júl. 4. 14:25
1/14 anonim válasza:
Hát elég röhejes az biztos. Próbál hülyének nézni.
2/14 anonim válasza:
N3zd meg h a környéken kb mennyi az épitesi telkek nm-ára és kérk annyit. 10.000 ft nevetseges összeg m2enként..
3/14 anonim válasza:
Szerintem igen, de te tudod, hogy mennyiért adod oda neki. Nem árt azért megnézni hol van az a telekhatár valójában, mert közel sem biztos, hogy ott, ahol jelenleg áll a kerítésetek. 15m2 az egy köpet föld, még az 1250m2-ből is! Te ezt a 15m2-t hasznosítod? Tudnád bármire is avagy volt tervben, hogy hasznosítod, vagy van ott jelenleg bármilyen növényzet?
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válászt! Nekem igazából nincs rá szükségem, nem tervezek épiteni, de igyis kevésnek tünik. Szerintetek körülbelül mennyi lenne az küszöb, ahonnan érdemes lenne megfontolni az ajánlatot?
2021. júl. 4. 14:41
5/14 anonim válasza:
Hát ja az 1250 nm kerül 12 millióba, akkor a 15 négyzetméter valóban annyiba kerul, am3nnyit ajánlott
6/14 anonim válasza:
Ha arányaiban nézzük az általad megadott értékek alapján, akkor 144.000Ft-ra jön ki. Ebből a szemszögből nézve nem röhejes az összeg. Persze kérhetsz érte többet.
7/14 anonim válasza:
Nevetséges összeg 10.000 forint 1m2-ért? Akkor ezek szerint egy 1250m2-es építési telekért vidéken nevetséges összeg 12.500.000 forint? A kérdező azt írta, hogy vidéki ház, a piaci értéke 12 millió forint, azaz épülettel együtt az ingatlan reálisan 12 millió forintot ér, mire az a válasz érkezik, hogy nevetséges összeg a 10 ezer forint 1m2-ért. Srácok durva árkülönbségek vannak az országban, de számolni azért még lehet. Ahogy számolhatna a kérdező is, ha egyszer reálisan 12 milliót ér az ingatlana, akkor csak a telek négyzetméteréért annyit ajánlani, mint amennyi a teljes ingatlan m2 ára az valóban egy méltányos ajánlat!
8/14 anonim válasza:
Szerintem korrekt ar, legalabbis ez a minimalis info alapjan. Ettol fuggetlenul kerhetsz amennyit szeretnel, o meg ajanlhat amennyit szeretne, ha nem sikerul megegyezni akkor majd nem lesz adasvetel.
Az talan meg jo kerdes hogy melyik oldalt van a telekhatar, kinek lesz a felelossege keritest epiteni, mert lehet hogy most mondja hogy majd o epiti, de az nem jelent semmit.
9/14 A kérdező kommentje:
A kérdéses terület a telek szélésségét befolyásolja, tehát mondhatjuk, hogy stratégiai helyen fekszik, mert ezen múlik, hogy be tud-e hajtani autóval az udvarába. Ha a kert végében egy mocsár lenne akkor nyilvánvalóan értéktelen, de igy szerintem értékesebb, mint a kert többi része.
2021. júl. 4. 15:12
10/14 anonim válasza:
"1250 nm kerül 12 millióba", de gondolom, ezen azért egy ház is van, és az is benne van az árban. A telek házzal illegve maga az üres terület teljesen más árkategória
Ha meg korrekt akarsz lenni, az önkormányzatnál megkérdezed, hogy azon a településen mennyi az építési telek négyzetméter-ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!