Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fog csökkeni, rendeződni az...

Fog csökkeni, rendeződni az ingatlanpiac? 2021.

Figyelt kérdés

Az elmúlt 1.5 évben nagyon megugrottak az ingatlanok ára. Mi okozza ezt? Mitől lehet? Fog ez rendeződni vagy csak rosszabb lesz?

25 millióig (bezárólag) szeretnék házat, Pest megye.

2-3 szobásat. De ilyen szinte nincsen, vagy csak olyan, ami lakhatatlan állapotban van.

30% önerő hamarosan meglesz, többi hitel.

Babaváró+CSÓK miatt emelkedtek meg ennyire az árak?

2021. jún. 14. 13:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

#10 Én mondjuk biztos nem tudok betonozni, 47-50 kg között mozgok és folyton gép előtt ültem az elmúlt 30 évben.

De, ha az ismerőseid olcsóbban vállalják, vagy a passzívház építést (0-ról) valaki vállalja, akkor engem lehet, hogy érdekelne. Sőt éppen azzal is küzdök, hogy a fővállalkozó lerakjon 100 méter kerítést + tereprendezés, és az nem hatja meg, hogy megkapná az építés legutolsó részletét (1 milliót tartottunk vissza lassan 2 éve).

2021. jún. 14. 16:37
 12/24 anonim ***** válasza:
20%

Ha te előre fizettél, akkor azt a pénzt buktad :D

Gondolom a world of warcraft ba még nem kaptál így ki :D

2021. jún. 14. 16:56
 13/24 anonim ***** válasza:

#12. Az empatizmusod, igaz embert takar, akinem a mondandójából egy csöppet sem érződik ki a nagyképűség és a lenézés. Ráadásul a szövegértésed is kiváló.

Amúgy azt írtam, hogy nem fizettem előre. Megvan a pénz, visszatartottam és ha elkészülnek, akkor megkapják.

2021. jún. 14. 17:09
 14/24 anonim ***** válasza:
57%

"Az elmúlt 1.5 évben nagyon megugrottak az ingatlanok ára."

Éppen fordítva. Egy nagy megugrás után megtorpantak az ingatlanárak az elmúlt 1,5 évben.

" Mi okozza ezt? Mitől lehet? Fog ez rendeződni vagy csak rosszabb lesz?"

Rogyásig van a net ingatlanpiac-elemző cikkekkel és videókkal, csak rá kell keresni.

Vagy 4-5 magyar youtuber is van, akik non-stop erről beszélnek.

2021. jún. 14. 17:37
 15/24 anonim ***** válasza:

"Szerintem sok faktor van benne. Azt prognosztizâlta a Morgan Stanley a napokban, hogy nagy a valószínűsége, hogy beszakadnak a tőzsdék."

Aztarhdt! Hol írták ezt?

2021. jún. 14. 17:41
 16/24 anonim ***** válasza:
89%
#15 portfolio-n volt egy cikk róla
2021. jún. 14. 17:49
 17/24 anonim ***** válasza:
Korábban én is azt hittem, hogy a fentebb leírt dolgok tartják fent, de már kezdek kételkedni. Március vége óta nézelődünk eladni és venni is szeretnénk. Mindennek kitartják az árát, viszont a szűk 4 hónap alatt ugyanazok a hirdetések vannak fent, egyszerűen nem mennek el az ingatlanok. Nyilván senki nem akarja olcsóbban odaadni, mert "az a másik is ennyiért van fent" (az oké, de az sem megy el), illetve a továbblépéshez mindenkinek több pénzre van szüksége. Szóval én egyáltalán nem látom, hogy pörögne a piac, legalábbis itt a mi környékünkön eléggé be van állva. Ha csak egy kicsit csökkennének az árak, beindulhatna. (Hajdú-Bihar)
2021. jún. 22. 11:55
 18/24 anonim ***** válasza:

17: Az van, hogy Budapesten már megtörtént a belvárosban az árkompenzáció (-20%), és ez fog vidékre is átgyűrűzni, úgy látszik, most jön nálatok ez a fázis.

Talán idén szezon végén...?...

2021. jún. 22. 13:32
 19/24 anonim ***** válasza:
17: Megmutatod a találati halmazt, amiben keresel? Szeretném összehasonlítani Budapesttel.
2021. jún. 22. 15:12
 20/24 anonim ***** válasza:

#17-18 De kerülnek fel új hirdetések? A beállt piacot én egész tavalyi évben tapasztaltam. Hónapokig ugyanazokat az ingatlanokat hirdették. Általában tényleg csak hirdetik, volt olyan, hogy (nem mi) megajánlották az árat az eladónak (többen is), de ő végül nem adta el.

Meg volt olyan, aki mondta, hogy felújítás előtt meg akarta nézni, hogy van-e aki megveszi annyiért, amennyiért ő a felújítás árával + 10 millió babavàróval családi házba tud költözni (+10 millióért lakás helyett egy szobával nagyobb családi házat is lehetett venni 2 utcával arrébb, amit gyorsan akartak eladni, na az a hirdetés egy hónapig volt fent, és szerintem csak azért, mert előre kifizették).

2021. jún. 22. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!