Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit gondoltok Debrecen ingatla...

Mit gondoltok Debrecen ingatlanpiacáról?

Figyelt kérdés
Melyik környék a jobb a belvárosban? Egyetem környéke mennyire élhető?
2021. jan. 10. 21:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban nevetségesen drágák a debreceni ingatlanok, néhol már budapesti négyzetméterárat is meghaladó ingatlanárak vannak :D

Ami jó környék, az valóban az egyetem környéke (pl Újkert, a panelekben talán még elérhető áron lehet lakást venni), a sugárút és a Nagyerdő egésze jó környék, cserébe méregdrága (főleg az utóbbi). Sztem ami még jó hely, az a Mester utca környéke, én ott éltem tizenx évig, minden közel van, arra jár a villámos is, mégis viszonylag csendes. Családi házas résznél még az Akadémiakert (agráregyetem környéke) is nagyon jó, de ahogy látom, egyre bővül a város határa, ezért a város körül lévő régi kertek (Pac, Bánk, Bocskaikert stb) is egyre inkább felfutóban van.

2021. jan. 10. 21:45
 2/5 anonim ***** válasza:
A nagyerdő környékére jártam iskolába nyolc évig. És arrafelé már akkor is nevetségesen drágák voltak az ingatlanok. Gyönyörűek voltak az nem vitás, emlékszem kiskoromban mindig megálltam nézegetni őket és arra gondoltam, egyszer majd én is ilyen házban fogok élni. Az iskolám közelében évekig árultak egy gyönyörű házat, és akkor, 1999-ben volt 40 millió az ára. Azt nem tudom, hogy eladták e végül vagy mi lett vele, csak arra emlékszem hogy évekig ki volt téve az eladó tábla.
2021. jan. 10. 22:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Ismerek pár egyetemi bennfenntes arcot, egyetemi oktatókat, gazdasági vezetőket, adminisztrátorokat, akik helyi ügyvédek és közös képviselők segítségével, strómannokon keresztül, rokonaik nevére még azelőtt elkezdték felvásárolni az újkerti lakásokat, mielőtt a közgáz kar a Böszörményi útra, az Agrár Campusra költözött volna. Aki akkor a tűz közelében volt, az megháromszorozhatta a befektetését pár év alatt. Szóval az, hogy megemelkedtek az ingatlanárak azon a részen, az jórészt ezeknek az ingatlanhiénáknak köszönhető, ők verték fel az árakat.

A munkalehetőségek száma és a bérszínvonal semmiképp nem indokolja azt, hogy ennyibe kerüljenek a lakások Debrecenben.

Hasonló ingatlanpanamázások folytak a BMW gyár helyének kinézett területeken is. Csak sokkal magasabb szinten.

Manapság akár egy sima állampapír is jobb hozamot biztosít, mint egy debreceni ingatlanból befolyó bérleti díj. Tehát a befektetők nem a bérleti díjból remélik befektetésük megtérülését, hanem a jövőbeni ingatlanár-emelkedéstől. Ez pedig azt jelenti, hogy fel fogják verni az árakat, magasan fogják azokat tartani tudatosan.

2021. febr. 12. 12:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Újkertben a legdrágábbak a panelek. Szerintem is nevetségesek az árak. Vénkertet ajánlanám, ha társasházat keresel, bár ott is drágának tartom.

Igazábol rossz környéket nem tudnék mondani.

2021. márc. 24. 15:58
 5/5 anonim ***** válasza:
ja és igaza van az előttem lévőnek, de ez nem csak debrecenre igaz. A fidssz is ezt csinálja elég pofátlanul.
2021. márc. 24. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!