Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nagyon kockázatos most venni...

Nagyon kockázatos most venni lakást saját részre? Már egy éve nézegetem de nem látom hogy csökkenének az árak, sőt. Vagy várható hogy újra harmad áron lesznek a lakások Budapesten?

Figyelt kérdés
Jelenleg egy szobát bérlek.

2021. jún. 4. 14:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha beindul a gazdaság, akkor csak drágább lesz minden... ha van rá pénz, akkor most vegyél!
2021. jún. 4. 14:41
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
Újra harmadáron? Mért, mikor volt olyan, hogy hamadáron voltak?
2021. jún. 4. 14:46
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező 2008-2013 közt is csak egyharmadával csökkentek az ingatlanárak pláne reálértéken nézve, szóval ilyet ne várj, hogy kétharmadával fognak csökkenni. És akkor is nem 1 hónap alatt estek le a legmélyebbre, hanem 5 év alatt. Amúgy meg ezen pont ne izgulj, mert ha már megvetted a lakást (amit otthonnak vettél, nem befektetésnek) utána nem ezt kell nézni, hogy jaj lement az ára. Ha a tiéd lemegy, akkor a többi is lemegy és akkor később nagyobbat is olcsóbban tudsz venni. Az első ingatlanig eljutni nehéz, utána már ha van 1 akkor azt lehet cserélgetni, az már egy jó alap, amire lehet építeni.

Ilyenen meg főleg ne parázz ami egyrészt nem rajtad múlik, másrészt pedig totálisan megjósolhatatlan. Akik menőznek, hogy ők 2010-13 közt vettek lakást, ők sem látták előre a jövőt, ahogy most sem látja előre senki biztosra.

2021. jún. 4. 14:59
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Saját részre sosem érdemes várni.

Az albérletben eltöltött minden idő hatalmas anyagi bukta.

Ha befektetési céllal vennél, csak akkor kéne mérlegelni.

2021. jún. 4. 15:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem várnék. Mi tavaly év végén vettünk saját részre. Nem azt nézegetjük azóta hogy jaj, ilyen és ilyen paraméterekkel most mennyiért lehetne venni, jobban jártunk volna ha várunk, hanem örülünk hogy végre megvan.
2021. jún. 4. 16:56
 6/17 anonim ***** válasza:
65%
Nehéz döntés. Saját magadra hallgass kert utólag bánni fogod ha máshogy döntesz. Persze véleményeket kikérni sose árt. Építőiparban melozom. De ameddig hazai iparágként ennyi presztízs beruházásra szórják a pénzt ami elszívja az alapanyagot és a munkaerőt illetve szórják az állami 10 milliókat, hogy pörögjön ez a hazainak titulált iparág addig sztem nagy csökkenés nem lesz, habár talán platóznak az árak. Habár egy kormányváltás esetén és az építőipari pénzszórás befejezésével azért változhat a helyzet. Ha lehet hinni a médiának akkor sok a kormányközeli kivitelező illetve kereskedő cég akiknek ez a piac most kapóra jön. Átlagnak sztem sajnos egyre kevésbé. Építőipari dolgozóként mondom, hogy ez már túlzás ami megy.
2021. jún. 5. 16:00
 7/17 anonim ***** válasza:
72%
Jah és én elég közelről végig néztem, hogy minden egyes támogatási formát, hogyan is nyelt be a piaci szereplők jó része . Meg ha netán bizonyos mértékben segítő szándék is lehetett benne. Persze kérdéses, hogy egy gazdasági szakembereket is foglalkoztató kormány ezt miért nem látta előre. Vagy látta és netán érdek is volt benne. Nem tudom sajnos. Persze tévedhetetlen én sem vagyok.
2021. jún. 5. 16:11
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Harmadáron? Ilyen soha nem volt. Ez valami vágyálom?
2021. jún. 13. 15:48
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Várni a csökkenésre nem érdemes. Ha van pénzed vagy fel tudsz venni hitelt, akkor most kell lakást venni, mert az albérlet eszi a pénzed ugyanúgy. Harmadáron soha nem lesz már lakás, Budapesten legalábbis, hacsak ki nem robban háború, polgárháború, vagy el nem pusztítja a várost valami természeti katasztrófa. De erre, gondolom, nem vágyik senki.
2021. jún. 14. 11:12
 10/17 anonim ***** válasza:
Csak arra figyelj ha már lakást veszel akkor olyat vegyél ami alsó hangon 5, de inkább 10 évig kiszolgál majd. Mert oké hogy az albérlet is pénz, de az állandó költözködés is az. Az illeték, az ügyvéd, a költözködés, a bebútorozás, a felújítás, ezek is súlyos milliókba kerülnek és ha ezt 5 évente csinálod akkor kb kifizeted ezekre ugyanazt a pénzt, amit az idő alatt albérletre fizettél volna.
2021. jún. 14. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!