Légyszi mondjátok már meg hogy panelban jól lehet-e
élni a 9. emeleten?
Figyelt kérdés
nem laktam még soha ilyen magasan, de minden háznak van valami baja. vagy kocsma van az aljába, vagy hátulról kapja a napot és sosem süt be a nap, vagy galambok tanyáznak az előtte lévőparkban, vagy teljesen felújítandó stb. Most egy oylan panelba mennénk, ami 9 emelet, egy épület szembe van vele, de nem takarja teljesen. oldalt volt egy mélyedés a két lépcsőház között, de be lett rácsozva a galambok miatt. Két oldalról is le lehet menni lifttel, mert a lépcsőházak össze vannak kötve.Sajnos nem kapja nagyon a napot sokáig, csak délelőtt egy kicsit.
Miért kell rögtön a személyeskedést alkalmazni, ha olyat mondok ami nem tetszik neked?
2021. máj. 20. 10:24
12/23 anonim válasza:
Te "személyeskedtél" a galambokkal.
Hidd el, hogy minden állatnak van létjogosultsága.
2021. máj. 20. 10:28
13/23 anonim válasza:
12.
Van, ez így van, de a létszámuk jóval magasabb, mint kellene (összehasonlítva más madarakkal ez az arány brutális, kiszorítják a többi madarat a környékről), mindent összeszarnak (komolyabb mértékben, mint más madarak). A mennyiségükkel van a baj, semmi mással. Budapesten pl. rendszeres látvány, hogy annyi galamb van 1-1 helyen, hogy nem lehet látni a "talajt" alattuk.
2021. máj. 20. 10:32
14/23 anonim válasza:
Rendben.
Galamb ügy lezárva.
2021. máj. 20. 10:35
15/23 anonim válasza:
Én is 10 emeletesbe lakok, de 7. emeleten. Én azt utálom, hogy minden át hallatszódik a szomszédoktól pl ha valaki köhög egyet az is. Kocsma az itt is van elég, folyton hallgathatom a zenét meg az ordibálást. Plusz a ház egyik oldalán játszóterek vannak szóval nem a legcsendesebb a másik oldalon szintén játszótér, óvoda, bölcsőde, általános iskola. A felettünk lévőnek van egy kiskutyája folyton ugat és sír, mert nincsen senki vele otthon. Ezen a lakótelepen épp tűz volt nem rég az egyék épület 10. emeletén. Azért is rossz mert az 5. emeletig minden lakásban elég nagy kár keletkezett leázás, de a falak is kormosak lettek. A 9. emelet szintén lakhatatlan lett. Van, hogy mondjuk biciklivel vagy babakocsival mennél valahova sietnél, de a nagyobbik lift nem jön, mert tartják vagy rossz.
2021. máj. 20. 11:27
16/23 anonim válasza:
Anyukám pont a kilencediken lakik. Nem fűt sem télen, sem nyáron, telén is rohadt meleg van fűtés nélkül, nekünk lógni szokott a nyelvünk, nyáron egyenesen pokol, szereltetett be légkondit. Ha már ekkora panel, akkor nyilván nagyváros: alig hallatszódik fel a zaj, cserébe például mindig fúj a szél. Egyáltalában nem galambszaros, rovarok is alig vannak olyan magasan. Liftezni kell, ha mindkettő elromlik, szopacs van. Krva jó a kiáltás. Ennyi nagyjából. Én nem laknék ott, de az én vagyok.
2021. máj. 20. 13:31
17/23 anonim válasza:
Attól függ milyenek az igényeid. Mi a tizedik emeleten nagyon jól érezzük magunkat, panelprogram után.
2021. máj. 20. 20:07
18/23 anonim válasza:
Ha jó a környezet ( Óbuda, Újbuda ) akkor az emeleten már ne múljon hogy megveszed e vagy sem!
2021. máj. 21. 13:53
19/23 anonim válasza:
Háromféle emeletesben laktunk, a szemétledobóban mindegyikben volt hajléktalan 1-2 napra. Szúnyog, sem madár nem jött fel, sem utcazaj, de a szomszéd ha veszekedett, porszívózott, zenélt, pisilt lehallatszott. Olcsóbb rezsijű, melegebb, kényelmesebb mint a kertesház, de ennyi.
Lift 20 év alatt 1x romlott el úgy, hogy egyik sem működött.
2021. máj. 21. 15:36
20/23 anonim válasza:
Felújított lakás, panelprogramos házban, légkondival, jó ablakokkal nincs hátránya a magasságnak. Leszámítva a lift esetleges hiányát.
Nyilván más panelprogram és légkondi nélkül egy olyan lakásban ahol fütyül az ablakon a szél.
Ami előny lehet még az a kilátás. Egyszer láttam valami panelt M3 bevezető mellett. Olyan kilátás volt a Budai hegyekre, ha ett volna annyi pénzem biztos megvettem volna.
Minden más hátrány az össze szinten jelen van egy panelban (zaj, szomszédok). Mondjuk ha választhatnék akkor olyan lakás kellene ahol felettem nincsenek, mert lentről még talán kevésbé jön fel a zaj, de entről közvetlenül a fejed felett dübörögnek ami úgy alapvetően pokollá tudja tenni a napokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!