Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mindenkitől egyelő távolságra...

Mindenkitől egyelő távolságra vagy valakihez közelebb?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Párom borsodi én pedig sopronból származom.

Párommal 7 éve vagyunk együtt(ebből volt távkapcsolat is) van egy közös gyerekünk.

Jelenleg borsodban élünk az ő családja közelében. 4 órára van az enyém. Számomra nagyon megterhelő a haza út, szüleim számára is nehéz megoldani, mert sokszor van, hogy anyukámnak hétvégén is dolgoznia kell.

A párom szüleivel, testvéreivel sajnos nincs olyan közvetlen kapcsolatom, mint a családommal. Sokszor meg is bántanak engem.

Az a helyzet, hogy én azt érzem nekem ez a hely idegen és már nem szeretnék itt maradni.

Nem szeretnék elválni, de szeretnék igazságosabb felállást es egyenlő távolságra lenni a két családtól, ami kb. 2 órát jelentene. 4 órát nagyon nehéz végig ülni, ha megállunk nagyon megemelkedik a menetidő. A családom sokszor hiányzik, sokszor érzem magamat magányosnak. Bűntudatom van az érzésem miatt és szégyellem is, mert tudom, hogy ezzel a gyereknek ártanék, ha tudná, hogy az anyja nem elégedett.

A települést sem szeretem, ahol lakunk, nem tetszik borsod.

Sajnos elmondhatatlanul szerelmes éd elégedett voltam a férjemmel, de sajnos sokat változtak az érzelmeim.

Hasonló időre és hasonló mennyiségbe menni a másikhoz.

Nem élek egy háztartásban párom szüleivel még is nagyon sokat látom őket. Párom egyszerűen nem szeretne elmenni borsodból és esze ágában sincs sopron közelébe menni.

Nem várom el, hogy a nyugati országrészre költözzön, de azt érzem, hogy én ezt így nem bírom.

Mikor megszületett a közös gyerekünk sok érzés megváltozott bennem.

A párom szerint nagyon nem jó ötlet új munkahely utan néznie és mindenkitől távol lenni.

Szeretettel fogadom a válaszaitokat mit tennétek Ti az én helyzetemben, ha hasonlóan éreznétek, mint én.

Elfogadom, ha bántani fogtok, nincs túl sok önbizalmam, őszinten egyenlő a 0-val, azt hiszem már nem emlékszem mikor hoztma utoljára olyan döntést, amit nem bántam volna meg és tényleg őszinte volt.

tegnap 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Eleve ÉN nem költöztem volna Borsodba, de utólag már mindegy.

Nekem lényeges lenne, hogy normálisabb környezetben éljek, de nem ragaszkodnék a "fele út" teóriához, nem a szülöktöl való távolság a lényeg (eleve nem sok értelme van gyakran járogatni hozzájuk), de mindenképpen valami élhetö helyre akarnék költözni. (Márcsak a gyerek miatt is)

De ezt mindenképpen elöször a pároddal kell megbeszélni, annak semmi értelme, hogy szenvedsz, és idegileg tönkremégy.

"tudom, hogy ezzel a gyereknek ártanék, ha tudná, hogy az anyja nem elégedett" EZ IGY nem igaz, a gyereknek sokkal többet árt, ha az anyja nem érzi jól magát lelkileg, az meg végképp rossz, ha megjátszod azt, hogy minden rendben, ezzel csak a képmutatást tanulja el, de ettöl még tudja, érzi, hogy nem igaz.

tegnap 16:57
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Ezt a kérdést körülbelül 5ször kiírtad már az elmúlt hónapokban.

Ennyire kamu vagy nem értem, kaptal vagy 200 valaszt, mit akarsz még?

tegnap 18:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Tenyleg ez a sokadik kérdésed. Ilyenkor kár, hogy nem lehet a megválaszolt kérdésekben keresni, mert már vagy 3-szor írtam neked, belinkelnél, ha tudnám.

Úgyse fogsz elköltözni, 1 éve csak itt tipródsz minden második hónapban kiírva ugyanezt a kérdést.

tegnap 18:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nektek kell megbeszélni és eldönteni, mi hiába ötletelünk. Én nem a rokonoktól való távolság alapján tenném, hanem hogy hol akarok élni, hol tudok megélni és mire futja.
ma 04:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha kisbabád van, a férjed pedig eljár dolgozni, akkor az tipikusan magányos időszak. Ez ellen azt teheted, hogy eljársz és barátokat keresel helyben, elkezdesz ismerkedni.
ma 04:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nektek kell egyezségre jutni.

Mi maradtunk félúton, de mi itt is ismerkedtünk meg. Mindkét részről evidens volt, hogy valamiért eljöttünk a szülővárosainkból, nem megyünk vissza (egyik helyre sem). Ez a félutas megoldás valahol jó, mert 2-2 órára van mindkettőnk családja, valahol meg borzasztó, mert így, ha látni akarjuk őket, két irányba is menni kell, nem csak egybe. Szóval pl. értem én, hogy most 4 órára vannak a szüleid és ez megterhelő mondjuk egy hétvégére, de ha a párod szülei is távol lesznek, akkor oké, hogy 2-2 óra, de két hétvége megy rá, ráadásul akkor azért intenzíven kap az ember a másik családjából abban a 72 órában, ha mondjuk a szülőkhöz mentek haza, ott alszotok. Szóval érted... Kb. a csederből vederbe esete. Én is azt javaslom ezért, hogy ne (csak) a családtól való távolság legyen szem előtt egy ilyen döntésben.

Persze kétség kívül fontos, nekem is felerősödött anyukám és a nagymamám hiánya, amióta gyerekeim vannak. Jó lenne úgy felnevelni őket, ahogy én nőttem fel, suli után néha csak úgy random beugrani a mamához egy puszira, mindig volt nála valami kis sütike, majd irány haza. Vérzik a szívem, hogy az én gyerekeimnek ez nem adatik meg és valahol lelkiismeret furdalásom van amiért ezt beáldozzuk a "jobb élet" oltárán, de ez van. Tanulom elfogadni.

ma 08:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyszer ott letelepedtetek, a férjed ott dolgozik (meg gondolom neked is van állásod, ahová visszamész majd), akkor inkorrekt azt várni tőle, hogy mondja fel az állását és keressen máshol másikat csak azért, mert neked hosszú az út a szüleidhez vagy nem érzed magad ott jól.

Ezeket az együttélés első évében le kellett volna tisztázni, lehetőleg még esküvő előtt. A gyerek után meg végképp nem lehet ilyenek miatt ugrálni.

Egyébként ha bármelyikükhöz közel laktok, akkor a gyerekvigyázásban tudnak segíteni a nagyszülők (ha már nem dolgoznak és ha olyan a hozzáállásuk). Ha félútra költöztök, akkor senkire sem számíthattok, max. vastag pénzért bébiszitterre. Aki nyilván nem tud ugrani kedd reggel, ha hétfő este telefonáltok neki, hogy a kisgyereketek megbetegedett, de nektek marha fontos lenne másnap a munkahelyen ott lennetek.

Szerintem a legfőbb oka a mehetnékednek az, hogy a férjeddel már nem olyan jó a házasságotok. Képzeld el, hogy ő feladja az állását és 200 km-rel arrébb keres egy másikat, majd kiderül, hogy ettől sem javul meg a házasságotok. Miért is javulna, hiszen semmi sem lesz könnyebb, inkább nehezebb, ha egyik pár nagyszülő sem lesz a közeletekben. Aztán tönkre megy a házasságotok, a férjeddel meg jól kicsesztél, hogy elrángattad a mostani munkahelyéről.

Én épp ezért a helyében semmiképp se költöznék, inkább válnék, ha te menni akarsz.

ma 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!