Milyen törvény van az ingatlan eladás-vételnél a gáztűzhelyet illetően ?
21-es!
Én ugyan nem a 20-as vagyok, de nettó hülyeség amit írsz!
Veszel egy használt ingatlant, aminek 3-4-ik tulajdonosa vagy, honnan fogod lenyomozni, hogy az elmúlt 30-40 évben előtted kik és mit szereltek? Ki rakatta fel és kivel a villanykapcsolót, vagy a kismegszakítót, vagy cserélte le a gáztüzhelyet?
Lehet, hogy már nem is él a tulaj, vagy külföldön van, akivel csináltatta az ország másik felére költözött,...és így tovább...
És mivel ez egy abszurd marhaság, ezért egy biztosító sem kér ilyet!
Amivel kevered, az a garancia.
"Egy villanykapcsolót, vagy kismegszakítót kicserélni sem bonyolultabb, mégis csak képzett villanyszerelő végezheti."
Egy munkahelyen. Vagy egy hivatalos helyiségben. Ott valóban.
De ez egy MAGÁNLAKÁS! Erre ez a jogszabályi előírás NEM VONATKOZIK!
"Nincs rá jogszabály, de a biztosítód simán lehet, hogy kár esetén emiatt nem fizet."
Ne ragozd, mert egyre nagyobb zöldségeket írsz!
Ha nincs rá jogszabály - de nem is lehet, a 22-es válaszban leírt észérvek alapján - akkor nagyon kíváncsi lennék arra a biztosítóra, aki velem ezt eljátszhatná.
Veled lehet, hogy igen, de ez legyen a te gondod!
#26 Már hogyne lenne rá jogszabály, hogy nem végezheted te a gáztűzhelyed beszerelését?
Minden évben jönnek a kéményseprők ellenőrizni, hogy mi működik gázról. Ha hozzád nem mentek, akkor szerencsés vagy.
De bizony, hogy jönnek a kéményseprők, akik a KÉMÉNYT ellenőrzik!
Vagy jobb esetben a kéményes (gáz)készülékeket.
De milyen alapon nézegetné egy kéményseprő a gáztűzhelyemet, vagy a parapetkonvektoromat?
Ezzel az erővel nézegethetné - mivel pont annyi köze van hozzá - a villanybojleremet, vagy az autómat. Ha nagyon lelkiismeretes, akkor azt is megnézheti, hogy nem szárazak e a virágok a cserépben!
Tényleg az eszem megáll ennyi marhán, én léptem, mert most már kezdtek egészségkárosító formát ölteni!
Én is el vinném!
Szerintem nem kell rá hallgatni! Le szerelteted és ha van ismerős gáz szerelő akkor mondod neki, hogy csinálja meg a csonknál. Ő biztos jobban tudja. Egyébként szerintem nem kicsinyes döntés elvinni, mert ez a megszokott gáztűzhely amin az ember már megszokta hogy mi hogy sül. Arról nem is beszélve mi van ha teljesen új? Ki az aki ott hagyná? Én biztos nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!