Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen hátrányom származhat...

Milyen hátrányom származhat abból, ha olyan lakást veszek, amely a tulajdoni lapon kisebb, mint a valóságban?

Figyelt kérdés
A tulajdoni lapon fele akkora méret szerepel, mint amekkora valójában az ingatlan.
2021. ápr. 19. 12:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg hozzáépítettek engedély nélkül.

Kérdés, hogy 10 évnél régebben vagy sem?!

2021. ápr. 19. 12:23
 2/17 A kérdező kommentje:
A társasházzal együtt építették azt a plusz részt is, csak az elvileg a társasház közös tulajdona, de az ingatlan tulajdonosa a kizárólagos használója annak a résznek.
2021. ápr. 19. 12:26
 3/17 anonim ***** válasza:
96%
Azt kapod ami a tulajdoni lapon van. A kizárólagos részhez pedig szmsz-t vagy szerződést kell módosítani a társasházzal akkor lesz a tied.
2021. ápr. 19. 12:33
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

A külön rész az a társasházé és használati engedély kell hozzá a többi tulajtól.

Díjat is kell fizetni utána, de bármikor benyújthat rá igényt akármelyik tulajdonostárs is.

Akkor majd jön a vita, vagy licitálni lehet rá, hogy melyikőtök fizetne érte több bérleti díjat.

2021. ápr. 19. 12:40
 5/17 anonim ***** válasza:
94%
csatlakzom az előttem szólókhoz..... Társasház? Akkor eléggé szopóágra kerülhetsz...
2021. ápr. 19. 12:43
 6/17 A kérdező kommentje:
Akkor is gáz, ha csak az "én" lakásomból lehet megközelíteni azt a közös részt?
2021. ápr. 19. 12:52
 7/17 anonim ***** válasza:
95%

mindig az, és annyi a tiéd, ami a Földhivatalban be van jegyezve..ha több, akkor több, ha kevesebb, akkor kevesebb

A leírtak szerint neked kisebb lakásod van, a többi része valaki másé.

(Én például 20 év után tudtam meg, hogy van egy telkem. Igazából nem volt, de a földhivatalban be voltam jegyezve mint tulajdonos..az igazi tulaj nem tudott mit tenni.)

2021. ápr. 19. 12:54
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

6: igen, akkor is!

Ugyanis ha az a rész az osztatlan közös tulajdonhoz (ami a társasházban mindenkié) tartozik, akkor arra kérhetnek tőled bérleti díjat.

Tehát egyszer kifizeted az eladónak a vételárat, majd még bérleti díjat is fizethetsz utána..

Tetőtérről van szó?

2021. ápr. 19. 12:55
 9/17 A kérdező kommentje:

#8 Igen!

Köszi mindenkinek a választ! Akkor ez mégsem olyan jó, mint amilyennek tűnik.

2021. ápr. 19. 13:14
 10/17 anonim ***** válasza:
97%

9: sejtettem, hogy tetőtér... :)

Az a baj az ilyen "hagyományokon" alapuló (de papíron nem rögzített) dolgokkal, hogy egy társasházban változhatnak a tulajdonosok... Lehet, hogy a 10 évvel ezelőtt történt beépítés idején volt valamiféle közös megegyezés (de ennek nyoma kéne legyen a társasházi papírokban) - de elég, ha egy új tulaj elkezdi kapirgálni a dolgokat, és súlyos megváltási pénzeket követelne tőled.... HOlott te már a mostani tulajnak kifizetted... Szóval "kakis" ügy ez, ha nincs földhivatali nyoma.

2021. ápr. 19. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!