Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 1990.ben épült 3 emeletes...

Egy 1990.ben épült 3 emeletes panel lakásnak mennyi lehet az élettartama?

Figyelt kérdés
Normális alapokon normális építéssel épített 3 emeletes panelház

2021. ápr. 9. 12:00
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Amiben én élek az egy 3 emeletes panel ház,bár nem tudom mire értjük hogy panel a lényeg az hogy ilyen betonos kavicsos anyaggal van kitöltve a ház falak közötti része,szóval nem tégla. Biztos van erős váza is,azt nem tudom miből van.
2021. ápr. 13. 09:28
 22/27 anonim ***** válasza:
83%
A panel házra szerintem a előregyártott panel elemekből fel épülő épületet értjük. :) Ezeknek - a többségükben legalábbis a hagyományos panel lakótelepi házaknál - nincs külön vázszerkezetük, mivel maguk a panel elemek adják a váz szerkezetet is. De mivel a paneles építkezés elég sokrétű volt ezért születtek olyan épületek is - inkább iroda házak, vagy elkülönülő nem lakótelepi bérházak - ahol az előregyártott panel elemeket vasbeton vázszerkezethez rögzítették, de az átlag panel lakótelepeken nem ez a jellemző megoldás.
2021. ápr. 13. 10:33
 23/27 anonim ***** válasza:
Ezt nem csúszózsalusnak hívják?
2021. ápr. 13. 12:42
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
A csúsztatott zsalus épületeknél a vasbeton szerkezetet helyben öntik ki, nem előregyártott elemekből épül fel.
2021. ápr. 13. 12:52
 25/27 A kérdező kommentje:
Arra válaszoljatok,hogy azt hiszem a fő falak között ilyen betonos kavicsal van feltöltve erről mi a véleményetek?
2021. ápr. 13. 13:20
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha panel ház akkor az valószínűleg ez a rész az ahol a főfalak találkozásánál az acél kapcsok vannak összeheggesztve és mindez kiöntve betonnal. Mi lenne róla a véleményünk? Egyébként is minek magyarázunk itt mikor még azt se tudod megállapítani milyen házról van szó?
2021. ápr. 13. 14:41
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

A panel házak esetében az illesztések a legnagyobb hibafaktorok, ahogy előttem többen is mondták.

Ráadásul a házgyárakban a 10 emeletes panelekből építették a 4 vagy a kevesebb szintes paneleket is (többségében), így terhelés szempontjából jelentősen túlbiztosított a 3. emeletes épület.

2021. ápr. 14. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!