Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egy 1990.ben épült 3 emeletes...

Egy 1990.ben épült 3 emeletes panel lakásnak mennyi lehet az élettartama?

Figyelt kérdés
Normális alapokon normális építéssel épített 3 emeletes panelház

2021. ápr. 9. 12:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
29%
Mi a helyzet az újépítésűekkel? Csak annyi, hogy jelenleg van 40-50 év fórjuk. :-) Tudom, nem sok. :-)
2021. ápr. 9. 13:27
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

milyen hülye kérdés ez kérdező? Meg akarod venni és ezen múlik h megveszed e?

Az unokáid is ott élhetnek majd szinte 100%.

2021. ápr. 9. 14:16
 13/27 anonim ***** válasza:
57%

10!

Nem az előregyártott (vagy a mostani helyszíni monolit) szerkezeti részekkel van/lehet probléma.

A szerkezetnél kritikus rész (mint írtam) pl az erkély (rossz/megoldatlan a vízlevezetés), a panelek csomópontjai (ezek a helyszínen lettek hegesztve, betonozva, ha ez a panelhézag szigetelés hibájával párosul (bejut a szerkezetbe a víz) akkor lehetnek nagy gondok.

2021. ápr. 9. 14:46
 14/27 anonim ***** válasza:
75%
Hat lehetnek gondok de egy téglánál is lehetnek, ezt esete valogatja, mindegyiknek megvan a maga kockazata.
2021. ápr. 9. 17:54
 15/27 anonim ***** válasza:
12%
A tégla nem korrodál...
2021. ápr. 9. 18:41
 16/27 anonim ***** válasza:
79%
Hú láttal te már téglaházat? Tudtommal a pesti belváros tele van omladozó téglahazakkal, egyszer tegyél már egy sétát. A gangok, erkélyek sok helyen életveszélyesek, de x éve egy komplett lépcsőház omlott össze. de menj el egy családi hazas környezetbe, mára jobb helyeken már csak minden tizenötödik téglaház omladozik, húsz éve még minden harmadik, azóta rengeteget lebontottak mert muszáj volt.
2021. ápr. 9. 20:57
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
16-os, tudod értelmezni azt, hogy omlás vagy korrodálás? Szerintem nem. Másrészt, amikről írsz a belvárosban, azok 100+ éves házak. Majd meglátjuk, panelek hogy állnak ennyi idős korban.
2021. ápr. 9. 21:01
 18/27 anonim ***** válasza:
67%
Szerinted hol írtam hogy a tégla korrodál? Tudsz esetleg olvasni?
2021. ápr. 9. 21:09
 19/27 anonim ***** válasza:
Szerintem legalább 70 évet még ki fog bírni a szerkezet egy 90-ben gyártott panel esetében. Az előregyártott panel elemek elég masszívak, a használt beton minősége is általában megfelelő volt. A panel elemek illesztésénél jelentkezhet először probléma a szerkezetben, ott ugyanis az egyes elemeket össze heggesztett acél kapcsok tartják össze, majd a réseket helyben kevert betonnal öntötték ki, a heggesztés miatt az acél kapcsok a korrózióra fogékonyabbak, és a helyben kevert beton minőségével is adódhatnak gondok, no meg a kivitelezés is itt kivánta meg leginkább a szakértelmet. Viszont ha itt jelenkeznek hibák azokat viszonylag könnyen lehet javítani. Inkább valószínú az, hogy a lakhatás szívonala miatt elavultá válnak ezek az épületek (nem megfelelő hangszigetelés, problémás fűtés mérés, elavult vezetékezés) és költséghatékonysági szempontok alapján előbb kerülnek bontásra minthogy statikailag problémák jelentkeznének. De szerintem még 100 év múlva is lesznek bőven panel házak az országban.
2021. ápr. 13. 02:13
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk teljesen újra lett vezetékezve a tízemeletes, házszinten, illetve a lakók nagy része is már megcsináltatta a saját lakásában. Biztosítótáblák ki lettek cserélve minden lakásban. Fűtéskorszerűsítés megvolt, saját mérős. Szigetelve lett kívül. Ablakok mind cserélve lettek, liftek fel vannak újítva. A belső hangszigeteléssel nekem sose volt problémám (lekopogom).

Van még mit csinálni, pl napelemet akarnak a tetőre, meg előbb utőbb a strangokat is cserélni kell szerintem. de amúgy én úgy látom hogy nagyon erős a ház, jó állapotú. Elég furcsa lenne, ha ezek utan lebontanák, szerintem sok szempontból jobb mint újkorában.

2021. ápr. 13. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!