Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan tudnám eladni az...

Hogyan tudnám eladni az osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanunkon lévő házrészemet a legjobb áron?

Figyelt kérdés

Nehéz egy mondatba besüríteni a kérdésemet, a részletek a következő:

Egy osztatlan közös tulajdonban lévő telken lévő háznak a fele az enyém a másik fele a telek másik tulajdonosé. (tehát nem csak az ingatlan közös hanem a ház is, így örököltem ezt anno.)

A másik tulajdonos, akinek jóval nagyobb hányada az övé, a napokban megkért, hogy adjam el neki a mi részünket a háznak, mert azt ő leakarja bontani (az egész házat) és egy társasházat akar a helyére építeni.

És állítólag addig nem építhet a telekre társasházat (mint ingatlanra) amíg áll egy ház rajta mert addig az ingatlan csak mint ház udvara létezik.

Nekem nem állt szándékomban eladni a házrészemet illetve az ingatlanrészemet ebben az évben, de felmérgesíteni sem akarom a telekszomszédom. (a mi házrészünk üresen áll, nem lakott.)

Tehát azt szeretném megtudni, hogy mi módon hirdessem meg az én részemet, hogy azután azzal az ajánlattal menjek hozzá mint osztatlan közös tulajdonos, hogy annyiért megveszi-e?

Vagy talán ilyen speciális esetekben nem is szoktak hirdetni csak megegyezni?

Az ingatlan egyébként nagyon jó helyen van, ráadásul a szomszéd helyrajzi számú ingatlanból is tartozik hozzá pár száz m2.

A lényeg az, hogyha egy mód van rá, fair akarok lenni, nem akarok se szemét lenni de azt sem akarom, hogy átverjék a bucimat. (a másik tulajdonos már gyakorlott ingatlan vevő-eladó.)

A kérdésemből nyilvánvalóan kisüt, hogy nem gyakran adok-veszek ingatlant, tulajdonképpen ez a legelső az életemben és már 60-on túl vagyok. :)

2021. márc. 28. 21:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"dugába dőlne a terve, hogy értéket növelne a telken, vagy bíróságra ad és ott alighanem vesztenél"

Ezt fejtsd már ki bővebben kérlek, ilyenről még soha nem hallottam. Jogszabályt tudnál erről küldeni vagy bármit?

Szerintem valamit nagyon összekevertél.

2021. márc. 29. 17:33
 12/13 A kérdező kommentje:

10. válaszoló: És miért hagytad ki a meghirdetés lehetőségét?

Ha az általam kért ár a másik tulajnak nem tetszik, alku helyett miért ne hirdetném meg először, és ha nincs jelentkező, akkor elkezdeni alkudni?

Ugyanis ezen a héten a másik tulaj engem arra kért, hogy mielőtt meghirdetem, mondjam meg neki a kért/várt összeget, és ha neki az nem tetszik, csak azután hirdessem meg.

2021. ápr. 5. 17:24
 13/13 anonim ***** válasza:

"a másik tulaj engem arra kért, hogy mielőtt meghirdetem, mondjam meg neki a kért/várt összeget, és ha neki az nem tetszik, csak azután hirdessem meg."

Ez igy korrekt.

2021. ápr. 5. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!